Výzva 3 000 - vyber si pohorie a nastúpaj 3 kilometre

Ako vyzerá takáto jazda v Malých Karpatoch, aké cestičky pre cestný bicykel sa dajú v tomto pohorí objaviť a aká dlhá jazda je na tieto výškové metre potrebná?

Musím sa priznať, že až pri práci pre MTBIKER som prišiel na chuť rôznym výzvam. Dovtedy som trénoval skôr s cieľom pretekania sa, zbieranie výškových metrov, alebo vytrvalostné jazdy ma príliš neoslovovali. Ale vyskúšal som to a musím povedať, že to má niečo do seba. Je to príjemná zmena zo stereotypu, biker objaví nové miesta, skúsi nové veci, možno objaví nové vlastné hranice.


Gerlachingy som vyskúšal na všetky spôsoby, o tom poslednom na trailoch máme aj pekné video, mal som chuť vyskúšať nejakú inú výzvu. A tam ma napadlo, že skúsime vyklikať GPX, kde by sme v Malých Karpatoch nastúpali 3 000 výškových metrov, hlavne pri Bratislave som vedel, že sú pekné miesta na cestný bicykel, kde som ešte nebol.


Trať

V partii máme výborného navigátora a milovníka dlhých jázd Štefana Reháka, ktorému plánovanie nechávame nielen pri takýchto cestných jazdách, ale aj pri "horáčikovaní" a v zime pri turistike. Takže on je autorom tejto trasy, vymyslel to tak, že sme sa ráno v nedeľu presunuli vlakom na hlavnú stanicu do Bratislavy a tam sme začali našu púť. V skratke naše putovanie vyzeralo takto, pripájam aj odkaz do našich Výjazdov.

Bratislava - železničná stanica - Železná studnička - Kačín - Kamzík - zjazd do mesta - Pekná cesta - dole Rača amfiteáter - po Potočnej cez Biely Kríž - dole do Svätého Jura - Limbach - hore cez Tri Bresty - Lozorno - Stupava - hore cez Strminu - opäť Limbach - Pezinská Baba - od Kuchyne na Zochovu Chatu - Červený Kameň - a domov do Trnavy


Tip na výlet

Vo videu spomínam aj to, ako je ktorá cestička vhodná na cestný bicykel, kde to je skôr už na gravel. Myslím, že pre tých, ktorí sa tam denne nepohybujú, to môže poslúžiť aj ako dobrý tip na výlet. Nemusia to dávať celé, ako sme išli my, ale vyberú si nejaký kopec, vyskúšajú nové miesto a hlavne sa stratia autám v peknom lesnom prostredí.


Výzva 3000

Ak by ste mali chuť, vymyslite si to podobne, vyberte si nejaké pohorie vo vašom okolí s tým, že na konci jazdy tam bude svietiť 3 000 výškových. Ideálne bude, ak zároveň dáte tip na pekné miesto vhodné pre cestný bicykel aj ostatným bikerom. Napíšte o svojej “Výzve 3 000” aj článok na MTBIKER, ak ste to ešte neskúšali, máme na to veľmi jednoduchý návod.
report_problem Našiel si v texte chybu?
cepooo 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Okolo slovenských regiónov: Dolná Nitra - náročná, no pekná rozohrievačka

Okolo slovenských regiónov: Dolná Nitra - náročná, no pekná rozohrievačka

Po krásnej a kopcovitej Hornej Nitre som bol zvedavý, ako jej bude sekundovať jej južný „súrodenec". Ako táto malá porovnávačka teda dopadla?
Priedhorie a Manínska tiesňava – ako stvorené na tréning aj kochanie

Priedhorie a Manínska tiesňava – ako stvorené na tréning aj kochanie

Dnes mám pre vás tip na okruh, kde čaká nádherný kopec a okrem toho sa viete pokochať aj zaujímavými miestami.
Maroko – najlepšie cesty Afriky

Maroko – najlepšie cesty Afriky

Čo treba k ideálnemu jazdeniu na cesťáku? Kvalitné cesty? Skoro žiadna premávka? Zaručené počasie? Epické stúpania? Na tomto kúsku severu Afriky nájdeš všetko. Plus trochu exotiky. A nízkonákladovka lieta priamo z Viedne, let 4 hodiny.
keyboard_arrow_up