Pozvánka: Aký bude tohtoročný máj?

Ani sme sa nenazdali a apríl nás uviedol do novej sezóny prvými podujatiami. Aké akcie nás čakajú v priebehu tohto mesiaca?

BBB Vlko-Hron MTB, 5. máj

Už tento víkend sa v obci Hronsek uskutoční klasický MTB maratón, ktorý ponúka na výber dve dĺžky tratí – 50 km30 km. Počasie sľubuje zelenú, takže si nenechajte ujsť pekné prostredie Zvolenskej pahorkatiny. Propozície a ďalšie informácie o pretekoch nájdete na tomto odkaze.

Detská tour Petra Sagana, 8. a 27. máj

V máji sa uskutočnia ďalšie dve kolá populárnej série pre malých bikerov vo veku od 3 do 14 rokov. Hosťovať bude najskôr Žilina počas dňa pracovného pokoja a koncom mesiaca sa tour premiestni do Spišského Hrhova. Propozície tretieho kola v Žiline nájdete na našej stránke a informácie k štvrtému kolu v Spišskom Hrhove budú zverejnené čoskoro.


CUBE SPA MTB maratón Rajecká dolina, 12. máj

Krásne prostredie Rajeckej doliny s podhorím Lúčanskej Malej Fatry bude v máji dejiskom horského maratónu. Pripravené sú dve dĺžky tratí – polmaratónska s dĺžkou 49,9 kmhobby s dĺžkou 18,5 km. Pre tých, ktorí nemajú chuť pretekať, organizátori na nedeľu pripravili nesúťažný poloorientačný MTB maratón -DEMA PEDÁLovník. Viac sa dozviete na tomto odkaze.


Cannondale Kráľ Záhoria MTB maratón, 12. máj

V rekreačnej oblasti Zlatnícka dolina na vás čaká už jubilejný 10. ročník maratónu, ktorý sa odohráva v prostredí Bielych Karpát. Organizátori upravili 50 km trať na 1 okruh so zachovaním obľúbených trailových úsekov. Na výber je aj kratšia trať s dĺžkou 25 km, na ktorej pribudla nová kategória fatbike. Pre viac informácií kliknite na tento odkaz.

ŠKODA Dohňany – Púchov Trophy, 19. máj

V Dohňanoch sa uskutoční druhé kolo tohtoročnej série ŠKODA BIKE OPEN TOUR. Organizátori pripravili pre pretekárov tri verzie trasy, pričom sa tú najdlhšiu podarilo oproti minulému ročníku predĺžiť o pekných 10 km. Či už si zvolíte 16, 40 alebo 65 km dlhú trať, určite si so sebou zoberte aj svoju rodinu, pretože pestrý sprievodný program sa postará o ich zábavu. Viac informácií o propozíciách nájdete na tomto odkaze.


ŠKODA Autoprofit Sereďmaratón, 20. máj

Kalendár horských pretekov spestrí nedeľa v znamení cestného maratónu, kde na pretekárov čaká trasa dlhá 116 km s prevýšením 1 250 m. Zvlnený profil s horskou prémiou v sedle Havran sľubuje zaujímavé súboje. Pre deti je pripravené sprievodné podujatie – Detský cyklomaratónik, kde si ratolesti zasúťažia v štyroch kategóriách. Všetky potrebné informácie nájdete na tomto odkaze.


Novohradský pedál a detská tour, 20. máj

Nadšenci cyklistiky všetkých vekových kategórií sa zídu v Lučenci na 4. ročníku podujatia Novohradský pedál. Pretekári sú rozdelení podľa jednotlivých kategórií a zajazdia si na tratiach s dĺžkou 25 a 50 km. Pre deti sú pripravené štyri kategórie s rôznou dĺžkou trasy. Všetky podrobnosti nájdete na tomto odkaze.

Birell Bikefest Kálnica, 25.-27. máj

Posledný májový víkend sa uskutoční najväčší bicyklový festival na Slovensku – tri dni plné adrenalínu a zábavy pre celú rodinu. Pripravených je viac ako 400 testovacích bicyklov, 50 vystavovateľov a 11 súťažných disciplín a skutočne bohatý sprievodný program. Najväčším diváckym lákadlom bude aj tento rok Garmin Slopestyle FMB World Tour. Podrobné informácie nájdete na tomto odkaze.


Testovacie dni v MTBIKER centre

V máji pokračujeme so sériou testovacích dní, ktoré vás čakajú v našom MTBIKER centre. Tentokrát si môžete prísť zajazdiť na modeloch Kellys v pondelok 7.5. a následne sa na vás tešíme na testovacích dňoch Canyon počas celého víkendu 12.-13.5.


V skutočnosti bude máj ešte o niečo pestrejší, toto bol len výber niekoľkých plánovaných akcií. Zoznam všetkých podujatí, z ktorých si môžete v tomto mesiaci vybrať, nájdete v našom kalendári.
report_problem Našiel si v texte chybu?
redakcia 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Pozvánka: Mesiac august - ďalšia dávka maratónov

Pozvánka: Mesiac august - ďalšia dávka maratónov

Letné mesiace nám dávajú o sebe vedieť vysokými teplotami a s nimi pokračujú aj maratóny v rôznych kútoch Slovenska.
Pozvánka: Apríl – preteky už klopú na dvere

Pozvánka: Apríl – preteky už klopú na dvere

Zimná príprava je za nami a nastal čas pretaviť hodiny tréningu v pretekoch.
Pozvánka: Mesiac júl - po maratóne sa schladiť na kúpalisku

Pozvánka: Mesiac júl - po maratóne sa schladiť na kúpalisku

Pomyselný vrchol cyklistickej sezóny je pred nami. Okrem letných horúčav a búrok máme na výber aj slušnú porciu pretekov.
keyboard_arrow_up