Kellys 2019 – novinky naprieč kategóriami

Nový trailový full na 29 a 27,5 palcových kolesách, prekopaná karbónová XC raketa, alebo 29 palcový zjazdový špeciál. Pozrite si prehľad najzaujímavejších noviniek na sezónu 2019 od slovenského Kellys-u.

Na novú sezónu si Kellys prichystal viacero noviniek tak z gravity ako aj XC kategórie. Nové modely, prekopané rámy, či drobné vylepšenia overených riešení. To všetko prináša kolekcia 2019 v podaní nášho najväčšieho výrobcu bicyklov.

THORX – dokonalý univerzál pre náročný trail

Od XC maratónu, cez trail až po občasný bikepark. V takom duchu bol stavaný nový Thorx. Tento model je úplne novým prírastkom v rodine Kellys a svoje korene má v enduro modeli SWAG, z ktorého si berie hlavnú koncepciu, no s upravenou kinematikou, geometriou a pružením.


Zdvihy sú 150 mm vpredu a 140 mm vzadu, čo mu dáva ešte lepšie charakteristiky pre univerzálne použitie a každodenné jazdenie, takže sa môžete s kľudom pustiť aj do náročných stúpaní a všade tam, kde treba ísť za vlastné.


V zjazdoch sa naplno uplatní virtuálny systém odpruženia Think Link, ktorý bol predstavený v minulom roku na modeloch Swag a Noid. ThinkLink je pruženie nezávislé od negatívnych vplyvov brzdenia a šlapania a ponúkaných 140 mm tak využívate skutočne naplno. Navyše je možné vyberať z 29 palcového alebo 27,5 palcového prevedenia s patrične upravenou geometriou. Dĺžka zadnej stavby je veľmi pekných 418 mm (27,5) a 429 mm (29). Navyše pri 29 palcových modeloch môžete v prípade záujmu kolesá vymeniť za 27,5 plus a posunúť tak terénne schopnosti na ďalší level. Teleskopická sedlovka je v základnej výbave bez ohľadu na špecifikáciu – tie budú na výber tri, každá s oboma priemermi kolies. Modely Thorx budú dostupné v januári 2019.


THORX 50 - Rock Shox Pike RC, Rock Shox Super Deluxe RC3, 1x12 Sram GX Eagle, brzdy Shimano Deore XT brakes, teleskopická sedlovka KS (2699 €).


THORX 30 – Rock Shox Yari RC, Rock Shox Deluxe RT, 1x11 Shimano Deore XT/SLX, brzdy Shimano SLX, teleskopická sedlovka KS (2099 €).


THORX 10 - Rock Shox Sektor RL, Rock Shox Deluxe RT, 1x11 Sram NX, brzdy Shimano MT400, teleskopická sedlovka EXAform JAG1(1799 €).



HACKER – XC raketa ide s dobou

Možno si niektorí pamätajú časy, keď vrcholom ponuky Kellysu bol závodný XC model Sabotage. Z podobných génov vychádza aj úplne prekopaný model pod staronovým názvom Hacker, ktorý nahrádza model Stage/Slage z predchádzajúcej sezóny. Časy sa však menia a pojem XC už zďaleka neznamená len rýchlu jazdu po šotoline. Naopak pribúdajú jazdci, ktorí sa na takýchto bicykloch neboja zdolávať aj technické traily a rovnako trate pretekov sú stále náročnejšie.


Všetky tieto požiadavky odzrkadľuje prepracovaný rám pre sezónu 2019. Má novú progresívnu geometriu s dlhším rámovým trojuholníkom pre stabilitu a doslova extra krátke zadné vzpery pre čo najlepšie manévrovanie. Tie majú dĺžku len 422 milimetrov a patria medzi jedny z najkratších vôbec v tejto kategórii. Uhol hlavovej trubky je 69 supňov, čo výrazne zlepšuje priechodnosť dnes stále náročnejších tratí. Nový karbónový rám nesie technológiu Power Core pre čo najlepší prenos sily pri zachovaní minimálnej hmotnosti a samozrejme štandard boost. Power core je extra spevnenie nosnej časti rámu, ktorou je spojnica hlavovej trubky, spodnej rámovej trubky, oblasti stredového zloženia a reťazových vzpier. Flex Stays technológia upravených sedlových vzpier a ich napojenia na predný trojuhoľník naopak pomáha s komfortom a pohlcovaním drobných nerovností v zadnej časti, čo ocenia najmä milovníci dlhých tratí a maratónov – všetko pri zachovaní najnižšej možnej hmotnosti.


Navyše rám a jeho „tyre clearance“ taktiež umožňuje zameniť 29 palcové kolesá za 27,5 plus (Wheel Swap), takže sa môže premeniť z XC chrta na ľahký „trail bike“ a výborne zvládne aj poriadne zimné jazdenie. Nechýba integrovaná ochrana kľúčových častí rámu pred poškodením. Na výber sú celkovo 4 špecifikácie postavené na rovnakom karbónovom ráme, no modely modely Hacker 50, 70, a 90 využívajú lepší a ľahší karbon s označením iCAD Pro. Modely Hacker budú dostupné v januári 2019.


HACKER 90 - Fox 32 Factory SC Kashima, 1x12 Sram X01 Eagle, brzdy Shimano XTR, Mavic Crossmax Elite, teleskopická sedlovka KS Lev Integra (3999 €).


HACKER 70 - Fox 32 Performance, 2x11 Shimano Deore XT, brzdy Shimano XT, Mavic Crossmax (2599 €).


HACKER 50 - Rock Shox Reba RL, 1x12 Sram GX Eagle, brzdy Shimano Deore (2099 €).


HACKER 30 - Rock Shox Recon RL, 1x12 Sram NX Eagle, brzdy Shimano MT500 (1699 €).



GATE - hliníkový rýchlik

Inovovaným rámom boli vybavené aj hliníkové boostové XC hardtaily Gate, z ktorých najviac vyčnieva Gate 90 postavený na 12tkovom Eagli Sram NX, zapletaných kolesách Mavic CrossMaxx a novej vidlici RockShox Sektor. Gate-y budú dostupné v 29 aj 27,5 palcových kolesách. (1299 €)


NOID – zjazdový špeciál na veľkých kolesách

Tento model je výsledkom úzkej spolupráce s jazdcami Kellys Factory Teamu, ktorí sa po niekoľko násobnom meraní na tratiach svetového poháru jednohlasne zhodli, že na mnohých tratiach je 29vina jednoducho rýchlejšia a spolu s konštruktérmi Kellysu pripravili odpoveď na tento trend.


Noid nie je na poste zjazdového špeciálu žiadnym nováčikom a všetky skúsenosti sa premietli aj do tvorby nového „twentyninera“. Základom je zavesenie Think Link pre čo najväčšiu nezávislosť na pohone a negatívnom vplyve brzdenia takže je neustále aktívne a schopné reagovať na akékoľvek prekážky. 


To všetko pri zdvihu 205 mm s vyladenou kinematikou pre citlivosť a súčasnú oporu potrebnú pri dopadoch väčších skokov. Systém Vario Geometry navyše umožní doladenie geometrie (rázvor, hlavový uhol, výška stredu) podľa potrieb konkrétneho jazdca. Navyše klasická 27,5 palcová verzia bude stále dostupná. Modely Noid budú dostupné v januári 2019.

NOID 90 - Rock Shox Boxxer World Cup RC2, Rock Shox Super Deluxe RC, 1x10 Shimano Saint, brzdy Shimano Saint (3699 €).


SOOT – na vlne gravel

Gravel bicykle naberajú na svojej popularite a reakciou na to je prírastok do rodiny SOOT. Je vybavený hliníkovým rámom s karbónovou vidlicou a pohonom SRAM APEX 1x11. Navyše teleskopická sedlovka zvyšuje jeho terénne chúťky a možnosti a slúži najmä na rýchle dolaďovanie posedu. 


Pevné osky a kotúčové brzdy už sú doslova samozrejmosť a celok sa rozhodne nestratí ani v náročných podmienkach. Ak hľadáte spoločníka na rýchle presuny a nechcete sa obmedzovať len na asfaltové cesty, je nový SOOT výborná alternatíva. Nové modely budú dostupné už v novembri 2018.

SOOT 70 – 1x11 SRAM Apex, brzdy SRAM Apex, teleskopická sedlovka KS (1399 €).


U Kellysu sa pracovalo na viacerých frontoch a výsledky ocenia v prvom rade jazdci vďaka možnosti vybrať si bicykel, ktorý dokonale ladí s ich štýlom a zameraním. 

Kompletné informácie aj o ďalších modeloch nájdete od 1.10.2018 na domovskej stránke Kellys.
report_problem Našiel si v texte chybu?
redakcia 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

MTBIKER novinky – naše plány do sezóny 2024

MTBIKER novinky – naše plány do sezóny 2024

Nové značky, nové spolupráce, nová predajňa, komunitné jazdy, ale aj jeden veľký letný projekt na východe. Pozrite si prehľad toho, čo chystáme.
Suunto Race – osvedčené funkcie aj v nových farbách PR článok

Suunto Race – osvedčené funkcie aj v nových farbách

Pre tento rok Suunto rozširuje modely hodiniek Suunto Race o ďalšie tri farebné variácie. Nájdeme medzi nimi modely s titánovou aj nerezovou lunetou. Nechýba ani novinka pre milovníkov hudby počas tréningu.
Žilina, nové značky, výpredaj – čo má nové MTBIKER

Žilina, nové značky, výpredaj – čo má nové MTBIKER

Ani sme sa nenazdali a leto sa nám blíži ku koncu. Kilometre pribúdajú a osobne sa veľmi teším, že takto v polovici augusta môžeme priniesť dávku zaujímavých noviniek.
keyboard_arrow_up