Prvá vrstva pre jarné výjazdy - základ spokojnej jazdy

Premenlivosť počasia vie zaúradovať aj počas jarných mesiacov, kedy je na slnečnej rovine dvojciferná hodnota, zatiaľ čo v lese a zjazde ide teplota poriadne dole. Nenechajte sa tým rozhodiť a pripravte sa s kvalitnou prvou vrstvou.

Pocit stekajúceho potu, alebo inými slovami, ak ste ako „v saune“, nepridáva ku komfortu, najmä ak máte naplánovaný dlhší výjazd. Aj z tohto dôvodu sa neoplatí zanedbávať to prvotné, čo oddeľuje vaše telo od vonkajšieho prostredia. Jednoducho povedané – ak pot či teplota tela nebudú vhodne regulované, pocítite to počas celého pobytu na bicykli. Práve to má za úlohu dobre zvolená prvá vrstva, ktorá je v kontakte s telom.

Alé Intimo Velo tričko bez rukávov


Taliansky výrobca Alé, ktorý sa pýši výrobou priamo v Taliansku, prichádza s modelom Intimo, určeným ako základný kus oblečenia. Odľahčená látka Velo-Air čo-to napovedá o zvýšenej priedušnosti. Spolu s viacpanelovým strihom adekvátne prilieha ku krivkám tela a teda nevytvára nechcené vrstvenie materiálu. Nevšedná farebná kombinácia taktiež prispieva k jedinečnosti tohto kúsku. Cena sa pohybuje okolo 39 € a viac informácií nájdete na tomto odkaze.


CRAFT Scampolo Cool Intensity


Udržať hruď a celkovo trup v teple, patrí medzi základné priority každej jazdy. Na druhej strane, nie je to až také ľahké. Ak si zvolíme príliš nepriedušný materiál, spotíme sa a sme tam, kde sme nechceli byť. CRAFT ponúka tielko, ktoré vďaka tkanine Coolmax Pro dokáže efektívne odvádzať pot od tela, ale súčasne pôsobí chladivo. Dizajn s minimom švov a 3 štruktúry materiálov sú základom komfortu. Cena sa pohybuje okolo 44 € a viac informácií nájdete na tomto odkaze.


GORE Base Layer Shirt


Vonkajšie podmienky môžu byť premenlivé. Ak však nastane situácia, kedy budete čeliť silnému vetru či dažďu, je lepšie si zvoliť niečo, čo vás ochráni aj v takejto nepriazni počasia. Tričko s GORE Windstopper membránou adekvátne pôsobí proti silnému protivetru, zatiaľ čo chrbtová časť je dostatočne odvetraná. Zároveň oceníte tenký dizajn s minimom švov a predĺženú zadnú časť. Cena sa pohybuje okolo 39 € a viac informácií nájdete na tomto odkaze.


Eleven Seco tričko bez rukávov


V teplom počasí je základným princípom regulovať teplotu tela. O to sa stará pot či jednoducho možnosť odvodu tepla smerom od tela. Tielko od Eleven disponuje veľkými očkami, ktoré to všetko jednoducho umožnia. Navyše vďaka použitému materiálu bude pocit z nosenia pohodlný. Lemy na okrajoch otvorov a priliehavý strih pomáhajú udržať tielko na správnom mieste. Cena sa pohybuje okolo 25 € a viac informácií nájdete na tomto odkaze.


Castelli Pro Mesh tričko


Správne funkčné tričko by malo spĺňať niekoľko aspektov. Malo by sa pohodlne nosiť, odvádzať prebytočnú vlhkosť od tela a zároveň ho aspoň čiastočne chrániť pred nepriazňou počasia. Castelli sa o to snaží vďaka 3D sieťovine. Naviac s nevšednou grafickou potlačou dokáže pekne doplniť celkový outfit. Predĺžený zadný lem kryje chrbát pri agresívnej pozícii. Teplotný rozsah je 15 až 30 stupňov Celzia. Cena sa pohybuje okolo 48 € a viac informácií nájdete na tomto odkaze.


Polaris Torsion Baselayer tričko


Doslova nabité patentovanými technológiami, tričko od Polaris sa uchádza o možnosť stať sa vašou základnou vrstvou. Vyrobené zo syntetického materiálu Prolen a Becool na jednej strane eliminuje vibrácie svalstva, na strane druhej eliminuje vlhkosť na povrchu tela. Práve pojem „torsion“ teda „stáčanie“ má za úlohu urýchliť regeneráciu svalov. Výhodou je aj bezšvový strih. Cena sa pohybuje okolo 33 € a viac informácií nájdete na tomto odkaze.


Sportful Bodyfit Pro Termo tričko


Zbraňou v chladnom počasí nemusí byť výhradne len tričko s dlhým rukávom. Sportful vo svojej ponuke prináša model Bodyfit Pro Termo, ktorý je určený do teplôt, ktoré sú o niečo nižšie. Tieto vlastnosti má vďaka nadýchanej a sieťovinovej štruktúre, ktorá udrží teplo a zároveň výborne dýcha. Anatomický strih spolu s hmotnosťou 151 g garantujú príjemné nosenie aj počas náročných výjazdov. Cena sa pohybuje okolo 45 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.


Force F Topic Scampolo tričko bez rukávov


Okrem samotných vlastností oblečenia je pri výbere výrazným faktorom cena. Kvôli nej môžeme označiť Force F Topic za jedno z dostupnejších ekvivalentov základnej vrstvy. Materiál je kombináciou polyesteru a nylonu. Priliehavý strih spolu so sieťovinovou štruktúrou napomáha funkčnosti. Nízka hmotnosť, len 95 g zaručuje, že ho pri nosení takmer nepocítite. Cena sa pohybuje okolo 16 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.

Pre kompletné informácie o produktoch prosím navštívte stránky jednotlivých výrobcov/dovozcov.
info
Testy a predstavenia produktov sa realizujú s produktami a materiálmi zapožičanými od dovozcu danej značky alebo z MTBIKER shopu. Ich obsah a záver je subjektívnym názorom autora.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Oblečenie do jarných podmienok – nech ťa nič neprekvapí PR článok

Oblečenie do jarných podmienok – nech ťa nič neprekvapí

Jar sa nám začala tento rok skôr, no nič to nemení na tom, že počasie je vrtkavé. Raz je teplo, potom chladno, fúka vietor, občas prší. Nechýba ti niečo z nášho výberu?
Jesenná výbava - zvládni blato a dážď s prehľadom PR článok

Jesenná výbava - zvládni blato a dážď s prehľadom

Kto povedal, že októbrom sa končí sezóna? Ani väčší chlad, občasné blato a dážď nemusia byť so správnou výbavou žiadny problém.
Doplnky oblečenia pre tepelný komfort - ochrana hlavy, rúk a nôh PR článok

Doplnky oblečenia pre tepelný komfort - ochrana hlavy, rúk a nôh

Všetci poznáme ten pocit, keď radosť z jazdy pokazí chlad. Omŕzajúce ruky, chodidlá či uši však vďaka vhodným doplnkom oblečenia môžu byť minulosťou. Čo by nemalo chýbať vo výbave?
keyboard_arrow_up