Doplnky oblečenia pre tepelný komfort - ochrana hlavy, rúk a nôh

Všetci poznáme ten pocit, keď radosť z jazdy pokazí chlad. Omŕzajúce ruky, chodidlá či uši však vďaka vhodným doplnkom oblečenia môžu byť minulosťou. Čo by nemalo chýbať vo výbave?

Craft Active Extreme X Wind

Odolnosť voči vetru aj vysoká priedušnosť zároveň znie naozaj dobre. Potiť sa pod čiapkou v spojení s prefukovaním znamená nepríjemný chlad. Craft to však vyriešil membránou, ktorá chráni vpredu pred vetrom a materiálom COOLMAX, ktorý odvádza pot od pokožky. Časť čiapky je vyrobená z polyesterového vlákna SeaQual, teda z recyklovaného odpadu z oceánu. Ochranu hlavy a zároveň aj planéty kúpite za cca 25,90 € na našom MTBIKER eshope, alebo na webe dodávateľa.

Force Winter čiapka

Anatomicky tvarovaná čiapka s predĺženým dielom na dostatočné prekrytie uší. S touto čiapkou sa nemusíte báť mrazivých výjazdov. Je však vhodná aj na jesenné či jarné výjazdy, keď sú rána chladné. Hravo sa zmestí pod prilbu, ochráni pred vetrom a chladom, vďaka v prednej časti použitému vetruodolnému materiálu Windster. Odvádzať pot a zároveň hriať bude materiál SuperRoubaix použitý na zvyšku čiapky. Za cenu 8,99 € ju nájdete na MTBIKER eshope, alebo na webe dodávateľa.

Sportful Fiandre

Produktový rad s označením Fiandre je medzi cyklistami veľmi známy pojem. Nakoniec, využívajú ho aj elitní jazdci Pro Tour. Návleky tejto kolekcie sú vodoodpudivé vďaka nanotechnológii, ktorá nedovolí vsakovaniu vody. Z vnútornej strany je tento materiál hrejivý a priedušný. Silikónový lem pre lepšie upevnenie je zároveň kompatibilný s cyklistickými nohavicami. Bezpečnosť na ceste zvyšuje reflexné logo. Za 49,90 € ich nájdete na MTBIKER eshope, alebo u nášho dodávateľa.

Kellys Thermo S

Nápor studeného vzduch na kolenné kĺby môže spôsobiť nepríjemnosti, nielen v zime ale počas celého roka, keď vyrážame skoro ráno, či vraciame sa neskoro večer. Kolenné návleky by nemali chýbať vo výbave žiadneho cyklistu. Kellys prichádza s hrejivosťou a zároveň s priedušnosťou, čo zabezpečuje materiál SuperRoubaix. Kvalitné vyhotovenie dopĺňa silikónový, protisklzový pás a reflexné logá Kellys. Cena návlekov je 18,90 €, nájdete ich na MTBIKER eshope, alebo u dodávateľa.

Alé Klimatik K-ATMO

Taliansky výrobca oblečenia Alé tiež prichádza s návlekmi na nohy, určenými pre jesenné a zimné podmienky. Ochránia vás pred kvapkami vody aj pred náporom vetra. Z vnútornej strany sú iba minimálne švy, takže vás nebude nič odierať ani tlačiť. To, že budú držať na svojom mieste, zaručia silikónové prúžky. Pridané reflexné prvky zvýšia bezpečnosť za zhoršenej viditeľnosti. Nájdete ich za cenu 53,90 € v našom MTBIKER eshope, alebo na stránkach dodávateľa.

ROECKL Rax

Skrehnuté prsty na rukách vedia byť okrem nepríjemného pocitu aj rizikom. Stráca sa cit a reakcie na brzdách, v krízovej situácii by mohli byť značne spomalené. Zimné rukavice s česaným vláknom vo vnútri sú príjemné na dotyk a zahrejú. Vonkajší trojvrstvový softshell je doplnený Gore Windstopper podšívkou, čo zabezpečí odolnosť voči vetru. Dlaň je šitá z oderuvzdornej tkaniny s protišmykovou úpravou. Za cenu 36,90 € ich nájdete na MTBIKER eshope, alebo webe dodávateľa.

Rock Machine Winter Race

Obľúbený výrobca bicyklov „od susedov“ predstavuje rukavice do jesenných a zimných podmienok. Sú vybavené softshellovou membránou, chrániacou pred vetrom a vlhkosťou. Majú predĺžené zápästie, aby sa studený vzduch nedostal pod rukáv. Dlaň z umelej kože odolá oderu, prsty sú ošetrené silikónovou potlačou pre bezpečné ovládanie radenia a brźd. Okrem toho je nimi možné ovládať smartfón. Nájdete ich za cenu 35,90 € na MTBIKER eshope, alebo na webe dodávateľa.

X-Bionic HeliXX Gold 4.0

Ponožky, ktoré okrem hrejivosti prinášajú ďalšie zaujímavé technológie, využijete pri každej zimnej aktivite. Špeciálna edícia pri príležitosti 20. výročia značky, prináša podporu svalstva a krvného obehu. Na druhej strane, miesta ako prsty, päty či holene obsahujú ochrannú vrstvu, nielen voči chladu, ale aj nárazu. Anatomicky tvarovaná stielka zvyšuje výkon a bráni únave chodidiel. Za cenu 49,90 € ich nájdete na našom MTBIKER eshope, alebo na stránkach dodávateľa.

Shimano SH - MW701

Kde už návleky a teplé ponožky nestačia, no chuť jazdiť pretrváva, nastupujú zimné tretry. MW701 od Shimana sú vybavené protišmykovou izolovanou podrážkou Michelin, ktorá zabezpečí grip pri chôdzi. Upínací sťahovací systém pre ochranu zakrýva páska so suchým zipsom. Manžeta je potiahnutá vyššie, aby chránila členok. Vnútornú ochranu zabezpečuje Gore-texová, vodotesná vložka a flísové zateplenie. Za cenu 239,95 € ich nájdete na MTBIKER eshope, alebo u nášho dodávateľa.

Viac doplnkov oblečenia do zimných podmienok a príslušenstva k cyklistike nájdete na MTBIKER shope.
info
Testy a predstavenia produktov sa realizujú s produktami a materiálmi zapožičanými od dovozcu danej značky alebo z MTBIKER shopu. Ich obsah a záver je subjektívnym názorom autora.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Oblečenie do jarných podmienok – nech ťa nič neprekvapí PR článok

Oblečenie do jarných podmienok – nech ťa nič neprekvapí

Jar sa nám začala tento rok skôr, no nič to nemení na tom, že počasie je vrtkavé. Raz je teplo, potom chladno, fúka vietor, občas prší. Nechýba ti niečo z nášho výberu?
Oblečenie do vetra a chladu - nedaj chorobe šancu PR článok

Oblečenie do vetra a chladu - nedaj chorobe šancu

Zimné obdobie mnohí označia ako ideálne na to, aby človek po výjazde ochorel. No dobre zvolené oblečenie spraví obrovský rozdiel a prinášame opäť niekoľko tipov.
Jesenná výbava - zvládni blato a dážď s prehľadom PR článok

Jesenná výbava - zvládni blato a dážď s prehľadom

Kto povedal, že októbrom sa končí sezóna? Ani väčší chlad, občasné blato a dážď nemusia byť so správnou výbavou žiadny problém.

Výber z produktov

keyboard_arrow_up