Vesty a ľahké bundy – nevyhnutní spoločníci pri väčšine výjazdov

Na túto časť cyklistickej výbavy sú kladené vysoké nároky. Musí byť ľahká, nemôže vás v nej prefúknuť a ak sa dá zložiť do zadného vrecka dresu, potom je to naozaj ideálne.

Výrobcovia sa snažia všetky tieto požiadavky cyklistov splniť a prinášajú stále nové, ľahšie a inovatívnejšie riešenia pre vesty a ľahké bundy určené na bicykel. Pozrime sa na niektoré z nich.

Mavic Essential Vest


Ľahká vesta, ktorá môže byť univerzálnym kúskom vo vašej výbave. Pred vetrom vás chráni vďaka tkanine, ktorá dokonale izoluje, zároveň si však poradí aj s miernym dažďom. Určite poteší jej bezproblémová skladateľnosť do vrecka, pričom takto zložená váži len 75 gramov. Vďaka tomu si ju možete vziať na svoje skoré výjazdy ráno i večer bez toho, aby vám zaberala miesto, a máte ju po ruke v prípade ochladenia či akejkoľvek zmeny počasia. Je dostupná v bielej, čiernej a v modrej farbe. Jej cena sa pohybuje okolo 99 € a viac sa o nej dozviete na tomto odkaze.

Force V48 black


Kúsok, ktorý je vhodný pre pánov, ale aj dámy. Poskytuje odolnosť voči vetru a vďaka sieťovine na okraji vám zabezpečí dostatočné odvetranie i počas chladnejších dní, kedy si dáte do tela. Elastické lemy na ramenách a na páse zabraňujú posúvaniu a súčasne bránia úniku tepla. Disponuje celorozopínacím zipsom a je skladateľná do zadného vrecka. V ponuke má veľkosti od S do L a je dostupná v čiernej a v žltej fluo farbe. Cena tohto produktu sa pohybuje okolo 13 € a viac sa o ňom dozviete na tomto odkaze.

Polaris AM Apex Gilet


Vetruodolná vesta s celorozopínacím zipsom a strihom, ktorý je určený pre MTB jazdcov. Na zadnej strane má vrecko na zips, plus ďalšie dve postranné. Dobrú ventiláciu vo vnútri zabezpečujú bočné sieťové otvory. Vďaka elastickej šnúrke si ju viete pohodlne prispôsobiť na svoj typ postavy či podľa preferencie. Na výber máte spomedzi piatich veľkostí od S po XXL. Je dostupná v tmavomodrej farbe. Jej cena sa pohybuje okolo 60 € a viac informácií o nej sa dozviete na tomto odkaze.

BBB BBW-266 Pocketshield


Ak vás na výjazde nečakane zastihne dážď, pomôže vám táto ľahká, skladná bunda určená do daždivých dní. Jednoznačne oceníte reflexné prvky, ktoré sa nachádzajú na jej prednej i zadnej strane, vzadu navyše nájdete extra priestor na zbalenie pre prípad, že ju momentálne nepotrebujete. Zips YKK po celej dĺžke predného dielu je zakončený garážou, aby sa predišlo prefukovaniu a dráždeniu krku. Po zložení bundy ukazuje váha hodnotu 83 gramov a je dostupná v neónovo-žltej farbe. Jej cena sa pohybuje okolo 70 € a viac sa o nej dozviete na tomto odkaze.

Ghost Ridge Line Multi Jacket


Vetrovka vybavená materiálom, s ktorým bude vodotesná za každých okolností. Zároveň chráni pred vetrom a ponúka presne to, čo je pre nás všetkých dôležité: aby bola ľahko zbaliteľná a zaberala málo priestoru. Na zadnej strane máte navyše k dispozícii aj kapucňu. Je určená do každého ročného obdobia, v ktorom vás môže prekvapiť poriadny lejak alebo malá prehánka. Je dostupná v čierno-sivej a v červenej farbe. Jej cena sa pohybuje okolo 200 € a viac sa o nej dozviete na tomto odkaze.

Kellys Rival


Membránová a ľahká bunda s vodoodpudivými a vetruvzdornými vlastnosťami. Vnútornú stranu tvorí príjemný funkčný materiál, ktorý udrží teplo a dobre hreje, vzadu sa môžete spoľahnúť na tri vrecká. Na celej bunde sú použité reflexné prvky k zvýšeniu vašej viditeľnosti, pričom tiež jej samotná výrazná farba vám celkom určite prinesie väčšiu mieru bezpečnosti. Na výber máte z piatich veľkostí od S po XXL. Je dostupná v neónovo-žltej farbe. Jej cena sa pohybuje okolo 120 € a viac sa o nej dozviete na tomto odkaze.

Craft Lithe Jacket


Craft Lithe ponúka ergonomický a dômyselný strih, ktorý zodpovedá jazdeckej pozícii, práve preto vám z vašej aerodynamiky veľa neuberie. Vnútorná strana zipsu je podložená légou a zakončený je do garáže, chrániacej bradu pred oderom. V oblasti goliera máte jemný fleece. Celá vesta dosahuje gramáž na úrovni 37g a bez problémov je ju možné zbaliť do vrecka. Je dostupná v žltej, červenej a v čiernej farbe. Jej cena sa pohybuje okolo 69 € a viac sa o nej dozviete na tomto odkaze

Briko Fresh Packable Jacket


Aj tento model prináša práve to, čo od vetrovky na výjazdy očakávame. Je tenká, váži niekoľko gramov a je ľahko skladovateľná. Zabezpečuje odolnosť voči vetru, zároveň je priedušná a veľmi príjemná na telo. Strih je vhodný na cestnú, ale aj MTB cyklistiku. Zložiť si ju môžete do zadného vrecka a v prípade, že vás zastihne hoci aj búrka, nemusíte mať obavy, je totiž nepremokavá. Je dostupná v žltej, červenej, čiernej a v bielej farbe. Jej cena sa pohybuje okolo 50 € a viac sa o nej dozviete na tomto odkaze.

Karpos Lavaredo Woman Vest


Pre dámy tu máme vestu, ktorá je svojím strihom určená jednoznačne práve im. Je vhodná na letné obdobie, počas ktorého sa vám pri dlhých zjazdoch zíde ochrana pred vetrom alebo pre prípad, ak si v čase nepriazne počasia potrebujete udržať telesné teplo. Na bočnej strane má vrecko, do ktorého si spokojne uschováte nejakú drobnosť či kľúče od bytu. Samotný priestor slúži aj na zloženie, aby pri dobrom počasí zbytočne nezaberala miesto. Je dostupná v čiernej a v tyrkysovej farbe, pričom nechýba ani v pánskom prevedení. Jej cena sa pohybuje okolo 90 € a viac sa o nej dozviete na tomto odkaze.

Bianchi Wind Jacket


Talianska značka nám predstavuje vo svojej tradičnej farebnej kombinácia túto vetruodolnú bundu. V prípade prehánky sa môžete spoľahnúť na jej nepremokavú úpravu a počas zhoršenej viditeľnosti určite padne vhod reflexné logo Bianchi na zadnej strane. Strih je anatomicky tvarovaný a určený hlavne pre pretekárov, ktorí potrebujú čo najviac aerodynamickú bundu. Je dostupná v čierno-azúrovej farbe. Cena sa pohybuje okolo 150 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.

Gore C5 GTX ShakeDry 1985 Viz


Pre náročných tu máme bundu stvorenú do chladnejšieho počasia, s ktorou vás na bicykli len tak neprehliadnu. No nie je to len vďaka jej dizajnu. Na zadnej strane a na rukávoch má reflexné prvky, ktoré zvyšujú vašu bezpečnosť na ceste. Vzadu na spodnej časti sa nachádza vrecko so zipsom. V popredí je však hlavne jej materiál Gore-Tex Active v prevedení ShakeDry, ktorý zabezpečuje kompletnú nepremokavosť, vysokú priedušnosť a najmä minimálne rozmery. Je dostupná v čierno-žltej farbe. Jej cena sa pohybuje okolo 290 € a viac sa o nej dozviete na tomto odkaze.

Elite Escape Convertible


Všestranná bunda, ktorú si vďaka integrovanej páske môžete pripevniť na váš bicykel. Je ľahko skladateľná do vrecka dresu, kde nezaberie veľa miesta, osloví aj tým, že po odzipsovaní rukávov ju možno premeniť na vestu. Je odolná voči vetru a ľahkému dažďu. Sieťovinové panely na chrbte poskytujú spoľahlivú ventiláciu. Oceníte tiež jej predný zips, ktorý si môžete odopínať z oboch strán. Je dostupná v tmavomodrej farbe. Jej cena sa pohybuje okolo 130 € a viac sa o nej dozviete na tomto odkaze.

Pre kompletné informácie o produktoch, prosím, navštívte stránky jednotlivých výrobcov/dovozcov.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Oblečenie do dažďa aj vetra - v pohodlí aj v nepohodlí PR článok

Oblečenie do dažďa aj vetra - v pohodlí aj v nepohodlí

Jar sa veľakrát nesie nielen v znamení otepľovania, no i nepríjemných prehánok a studeného vetra. A do týchto podmienok treba správne oblečenie.
Zimné cyklistické bundy - chránia, hrejú a čo ešte? PR článok

Zimné cyklistické bundy - chránia, hrejú a čo ešte?

Jazdenie v zime má svoje čaro. No dôležitým faktorom je ochrana pred chladom, zrážkami, ale aj vhodné odvetrávanie a viditeľnosť. Opäť prinášame niekoľko tipov.
Jesenná výbava - zvládni blato a dážď s prehľadom PR článok

Jesenná výbava - zvládni blato a dážď s prehľadom

Kto povedal, že októbrom sa končí sezóna? Ani väčší chlad, občasné blato a dážď nemusia byť so správnou výbavou žiadny problém.
keyboard_arrow_up