Vhodné doplnky pre regeneráciu

Naše telo sa zlepšuje aj mimo tréningu, a ak chcete tento efekt zvýšiť, je dobré mu dodať všetko, čo potrebuje.

Hovorí sa, že základ každého športového výkonu je v kuchyni. Presnejšie povedané v tom, aká pestrá je naša strava, či telu dodávame dostatočné množstvá vitamínov, minerálov a všetkých ostatných stavebných prvkov, vďaka ktorým dlhodobo budujeme svalovú hmotu a udržiavame v kondícii nielen kĺby, ale celé telo. Preto sa dnes pozrieme na výživové doplnky, ktoré podporia regeneráciu nášho organizmu po športovom výkone.

Kompava Gelo-3 complex


Pri aktívnom športovaní sú kĺby jednou z dôležitých súčastí nášho pohybového aparátu, a tak je logické, že ich treba chrániť a podporovať ich funkčnosť. Oni sa nám za to odmenia, keď aj po rokoch aktívneho pohybu budeme stále vo forme. Gelo-3 Complex obsahuje dôkladne nakombinovanú zmes dôležitých látok, minerálov a vitamínov. Navyše je sladený prírodným sladidlom, takže je vhodný aj pre diabetikov. Cena za 390 g balenie sa pohybuje okolo 21 €, viac sa dozviete na tomto odkaze.

Regeneračný nápoj X-IONT X6


X-IONT X6 je vytvorený tak, aby zaručil kvalitnú regeneráciu, hodnotný odpočinok a pripravenosť na ďalší výkon. Presne to aj spĺňa a odporúča sa vypiť ho bezprostredne po výkone (do 30 minút), aby ste maximalizovali jeho účinky na telo. Obsahuje aminokyseliny BCAA, vápnik, horčík, vitamíny a unikátnu kombináciu rýchlych aj pomalých cukrov, ktoré spolu s bielkovinami dodajú telu čo potrebuje. Cena za 450 g balenie sa pohybuje okolo 24 €, viac sa dozviete na tomto odkaze.

PowerBar Recovery Max


Po náročnom tréningu, keď ste dali telu poriadne zabrať, je dôležité, aby ste doplnili potrebné látky a tak ste vyťažili z tréningu maximum. Regeneračný nápoj PowerBar Recovery 2.0 vďaka svojmu obsahu sacharidov s vysokým glykemickým indexom rýchlo a účinne doplní stratenú energiu a zmierni únavu. Je to vhodný výživový doplnok k vašej pestrej a vyváženej strave. Cena za 1 144 g balenie sa pohybuje okolo 36 €, viac sa dozviete na tomto odkaze.

OTE Sójový proteín – 1 kg


Proteíny sú obľúbenou a hlavne účinnou formou, ako podporiť obnovu svalovej hmoty po cvičení a športovom výkone. Sójový proteín OTE bol vyvinutý, aby pomohol opraviť poškodené svaly, urýchlil vaše zotavenie a podporil regeneráciu. Nezaťažuje telo prebytočnými sacharidmi, no napriek tomu má príjemnú čokoládovú chuť. Sójová forma je vhodná pre vegetariánov a aj pre tých, ktorí preferujú bezlepkové nápoje. Cena za 1 kg balenie sa pohybuje okolo 48 €, viac sa dozviete na tomto odkaze.

Gu Recovery drink mix 750


Nápoj bol vyvinutý na základe viac ako dvadsaťročných skúseností tejto americkej značky. Počas tohto času zameriavali svoj výskum na to, čo jesť, aby telo malo prísun živín, kedy jesť, aby sa energia správne využila, a tak je tento regeneračný nápoj už takmer klasikou v ponuke. Obsahuje izolovaný srvátkový proteín, ktorý účinne podporuje regeneráciu svalov a ich rýchlejšiu obnovu. Cena za 750 g balenie sa pohybuje okolo 38 €, viac sa dozviete na tomto odkaze.

Enervit R2 sport nápoj


Dextróza, sacharóza, maltodextrín, to sú cudzie výrazy, ktoré niekomu možno v ušiach znejú ako z čarodejnej rozprávky. V tomto prípade sú to však rôzne druhy sacharidov, ktoré dokážu rýchlo doplniť vyčerpané zásoby energie vydanej počas náročného výjazdu. Enervit R2 sa odporúča vypiť hneď po skončení fyzickej aktivity, aby ste telu doplnili dôležité minerálne látky, vitamíny a už spomínané sacharidy. Cena za 400 g balenie sa pohybuje okolo 32 €, viac sa dozviete na tomto odkaze.

Pre podrobné informácie ohľadom zloženia či dávkovania, navštívte stránky jednotlivých výrobcov/dovozcov.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Pitný režim - hydratuj, regeneruj, doplň energiu PR článok

Pitný režim - hydratuj, regeneruj, doplň energiu

Príjem tekutín a dopĺňanie energie je nesmierne dôležitou súčasťou športu, ale aj bežného života. Či už si bežec, cyklista, alebo turista, vyber si z našej ponuky.
Doplnky na posilnenie a regeneráciu po náročných výjazdoch PR článok

Doplnky na posilnenie a regeneráciu po náročných výjazdoch

Dopĺňanie minerálov a energie je dôležité nielen počas výjazdu, ale aj po ňom. Vybrať si môžete medzi rôznymi druhmi doplnkov, na ktoré sa dnes pozrieme.
Regenerácia - rovnako dôležitá ako samotný tréning PR článok

Regenerácia - rovnako dôležitá ako samotný tréning

Či pravidelne trénujete, alebo si doprajete dlhú a náročnú jazdu, nezabúdajte, že vaše telo potrebuje oddych, načerpať novú silu. Čo mu pomôže rýchlejšie sa zotaviť?
keyboard_arrow_up