Funkčné prádlo pre chladné obdobie - hlavne ostať v teple

Pri jazde v chladnejších podmienkach je úplne kľúčová spodná vrstva, ktorá nás chráni pred chladom, udržuje v teple a navyše sa stará o odvádzanie potu. Dnes sa pozrieme na niektoré konkrétne kúsky.

Mavic Cold Ride


Tento kúsok od značky Mavic sa vyznačuje troma základnými charakteristikami. Celkový strih eliminuje pohyb materiálu pod vaším dresom a zvyšuje tak komfort. Navyše zadný silikónový lem dobre drží túto spodnú vrstvu na svojom mieste. Ďalej vďaka materiálu 37.5® využívajúcemu aktívne častice zostanete v suchu pri každej jazde. Poteší aj informácia o gramáži, ktorá je na úrovni 100 gramov/m2. Cena sa pohybuje okolo 62 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.

Santini Caldo L/S dres


Taliansky výrobca nezabúda ani na funkčné prádlo, ktoré vyhľadávajú všetci, ktorí si s jazdením nedajú pokoj ani koncom roka. Tričko s dlhým rukávom zaručuje tepelný komfort vďaka mikrovláknu s termálnou rovnováhou, ktorá sa prenáša aj na telo. Vyhnete sa teda extrémnym zmenám teploty pri jazde. Odporúčané rozmedzie sa pohybuje od 0 °C až po +15 °C. Tričko sa vyznačuje výdržou pri opakovanom praní a nosení. Cena sa pohybuje okolo 60 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.

Force Snowstorm


Do chladného počasia je určený funkčný rolák od značky Force. Je zhotovený v unisex strihu. Pri výrobe bol použitý zateplený materiál a pri veternom počasí naše hrdlo a krk určite ocenia ochranu v spomínanej časti. Tento rolák je vyrábaný z polypropylénu, nylonu a spandexu. Hodí sa ako základná vrstva pod dres v chladnejších obdobiach roka. Je dostupný vo veľkosti S - XL. Cena sa pohybuje okolo 23 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.

Alé Seamless


Toto zimné termooblečenie je vhodné pre teploty od -2 °C až po +8 °C. Spodná vrstva je zmesou vlny, vďaka ktorej sa vylepšili izolačné vlastnosti. Mikroporézna štruktúra látky zaistí výhrevnosť a pritom nezabráni odvádzaniu potu. Kombinácia všetkých týchto vlastností teda prináša izotermický efekt a vaše telo ostane v teple aj za chladnejšieho počasia. Tento produkt je dostupný od veľkosti S až po XL. Cena sa pohybuje okolo 75 €. Viac sa dozviete na tomto odkaze.

BBB Firlayer


Technickú základnú vrstvu s technológiou Far InfraRed pre chladné podmienky ponúka značka BBB. Vďaka Far InfraRed sa udržiava vaše telo v tepelnom komforte, a tým sa zlepšuje metabolizmus a mikrocirkulácia krvi aj pri nižších teplotách. Bezšvový strih zvyšuje oporu tela a zlepšuje termoreguláciu. Sieťované 3D zóny na druhej strane odvádzajú vlhkosť. Tričko je dostupné od veľkosti XS po XXL. Cena sa pohybuje okolo 47 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.

Sportful Sottozero


Sportful Sottozero bolo navrhnuté do chladného počasia. Udrží vás v teple aj pri vonkajších teplotách okolo +5 °C. Tenký Dry Pro materiál a vlna zabezpečujú priedušnosť, no tá nie je na úkor hrejivosti. Tieto dve základné charakteristiky sú zásadné pri výbere termooblečenia do chladného počasia. Celková hmotnosť sa drží na hodnote 151 gramov a tričko je dostupné vo veľkostiach M až XXL. Cena sa pohybuje okolo 70 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.


Gore Women Base Layer


Nezabudlo sa ani na nežnejšie pohlavie. Toto spodné tričko od značky Gore s dlhým rukávom svojím strihom padne hlavne na ženské postavy. Bezšvové spájanie častí pri výrobe zabezpečuje pohodlné nosenie, funkčný materiál drží telo v teple a zároveň mu dovolí dýchať. Väčší výkroj v oblasti krku ponúka možnosť nosiť pri tomto tričku aj šál či šatku. Tričko je dostupné v čiernej farbe a vo viacerých veľkostiach. Cena sa pohybuje okolo 60 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.

Eleven R2 BASE


Použitá technológia pri úprave povrchovej vrstvy vlákien zaisťuje, že toto funkčné prádlo je príjemné na dotyk a taktiež je ľahké. Poskytuje pohodlie, komfort a reguluje telesnú teplotu, no zároveň odvádza vlhkosť. Pri výrobe sa pamätalo na to, aby váš pohyb nebol obmedzovaný. To sa docielilo vďaka funkčným zónam a bezšvovému strihu. Využitie funkčného prádla nájdete aj pri iných aktivitách. Cena sa pohybuje okolo 35 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.

Polaris Torsion


Torsion LS je spodná vrstva s dlhým rukávom, ktorá prilieha tesne na telo a tvorí pomyselný štít pred chladom. Tričko je vyrobené z polypropylénu, ktorý výborne odvádza pot. Nylon sa vyznačuje vysokou pevnosťou, a preto je použitý na miestach, ktoré sú najviac naťahované a elastan nakoniec vytvára podporu svalstva a súčasne pomáha pri termoregulácii. Bezšvový strih zaisťuje pohodlné nosenie. Cena sa pohybuje okolo 33 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.


Pre kompletné informácie o produktoch, prosím, navštívte stránky jednotlivých výrobcov/dovozcov.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Oblečenie do horšieho počasia - vietor a dážď ťa nezastavia PR článok

Oblečenie do horšieho počasia - vietor a dážď ťa nezastavia

Jeseň, to nie sú len padajúce listy a romantika babieho leta. Neodmysliteľne k nej patrí aj horšie počasie a do toho je potrebné sa náležite obliecť.
Oblečenie do vetra a chladu - nedaj chorobe šancu PR článok

Oblečenie do vetra a chladu - nedaj chorobe šancu

Zimné obdobie mnohí označia ako ideálne na to, aby človek po výjazde ochorel. No dobre zvolené oblečenie spraví obrovský rozdiel a prinášame opäť niekoľko tipov.
Zimné rukavice na bicykel - aby sme neprimrzli k riadidlám PR článok

Zimné rukavice na bicykel - aby sme neprimrzli k riadidlám

Jazda na bicykli môže byť príjemná aj v zime, základom je samozrejme tepelný komfort. Prinášame vám niekoľko tipov na ochranu rúk pred chladom.
keyboard_arrow_up