Ochráňte sa pred zimou s jednoduchými, avšak účinnými doplnkami

Ak sa vám zima doslova derie pod kožu, častokrát zabalíme naplánovaný výjazd už v úvode. Nepodceňujte preto zimné jazdenie a vybavte sa pre rôzne podmienky.

V základe ide o jednoduché súčasti nášho cyklistického šatníka: čiapka pod prilbu, rukavice, ponožky či dokonca merino krátke nohavice. Každá jedna časť tela v chlade trpí, a preto si zaslúži, aby bolo o ňu náležite postarané. Pozrime sa teda na niektoré kúsky...

Alé Nordic


Možným variantom pri výbere rukavíc sú aj tie od značky Ále s označením Nordik. Sú charakteristické predovšetkým protišmykovým silikónovým prvkom na dlani a predĺženým lemom bez suchého zipsu. Ukazovákom na ľavej ruke dokážete ovládať aj dotykový displej mobilu či gps navigácie. Majú príjemné kompresné prevedenie aby dokonale sedeli pri jazde. Cena rukavíc sa pohybuje okolo 50 €. Viac informácií získate na tomto odkaze.

Ponožky Shimano Tall


Aby nohy ostali v teple, na to je potrebné ich poriadne zaizolovať. Na druhej strane, prechodné počasie si vždy vyžaduje aj istú dávku priedušnosti a komfortu. K tomu vám môžu pomôcť ponožky Shimano original tall s vyšším strihom, vetracími zónami a výstelkami pre dostatok pohodlia. Aj vďaka tomu budú chvíle v nepriazni počasia bezproblémové. V ponuke je viacero farebných kombinácií. Cena tohto produktu je 11 €. Viac informácií získate na tomto odkaze.

GORE zimná čiapka


Nič sa nehodí na ochranu hlavy lepšie ako kvalitná čiapka, ktorá súčasne hreje a netlačí pod cyklistickou prilbou. Jednou z takýchto technológiami nabitých je aj GORE čiapka, ktorá disponuje legendárnym Windstopper materiálom. Súčasne je však poddajná a vďaka malým pútkam aj rýchlo stiahnuteľná za teplejšieho počasia. Reflexná farba vám v tomto nečase pomôže zlepšiť vašu viditeľnosť. Cena sa pohybuje okolo 40 €. Viac informácií získate na tomto odkaze.

Kellys Coldbreaker


Rukavice od slovenského výrobcu Kellys už svojím názvom hovoria, do akého počasia ich najčastejšie využijete. Dôkazom toho je priedušná a vetruodolná konštrukcia, silikónová výstuž dlane a prstov či gumová manžeta pre isté upnutie. Na palci nájdete mikrovlákno na utretie potu. Rukavice disponujú vopred zahnutým tvarom pre rýchle a pohodlné obliekanie. Cena rukavíc sa pohybuje okolo 40 €. Viac informácií získate na tomto odkaze.

Sportful rukavice


Rukavice od Sportful sú jednými z technologicky prepracovaných, ktoré prešli aj testom profi jazdcov. SoftShell materiál s podlepenými švami pomáha odolávať vetru a tiež vode. Dlaň vďaka syntetickej koži a silikónovej úprave nekĺže a súčasne pohlcuje vibrácie. Zakrivený tvar spolu s neoprénovou manžetou dopĺňajú funkčný zoznam týchto rukavíc. Určené sú do teplôt nad 5 stupňov. Cena sa pohybuje okolo 50 €. Viac informácií získate na tomto odkaze.

Polaris Trigger


Keď predpoveď predznamenáva možné prehánky a nízke teploty, je dobré sa vybaviť adekvátnymi doplnkami. Rukavice Polaris s ich ucelenou konštrukciou odolávajú vode a udržiavajú ruky v teple. Vďačia za to plne nepremokavému materiálu zvrchu, zatiaľ čo manžeta v oblasti zápästia neprepúšťa dnu studený vzduch. Na dlani sa nachádzajú silikónové časti s gélovým polstrovaním. Cena sa pohybuje okolo 28 €. Viac informácií získate na tomto odkaze.

Craft Siberian 2


Vetru a tiež vodeodolné cyklistické rukavice Craft Siberian 2 sú osvedčenou ochranou pred vlhkým a chladným počasím, ktoré nás trápi prevažne v jesennom a zimnom období. Fleecová podšívka príjemne hreje, zatiaľ čo softshelový materiál so silikónovou potlačou na dlani zabraňuje pohybu rukavice. Medzi palcom a ukazovákom je kvôli dlhej životnosti zosilnený materiál. Cena rukavíc sa pohybuje okolo 53 €. Viac informácií získate na tomto odkaze.

Pearl Izumi Knit


Zabúdať netreba ani na hlavu, v ktorej sa ukrýva tak často cenený orgán. V zime sa nemožno spoliehať na samotnú prilbu či vlasy ako ochranu pred vetrom a chladom. Teplá pletená čiapka od Pearl Izumi je navyše kompatibilná aj k bežnému mestskému oblečeniu. Vnútro zateplené flísom zodpovedá tkanine, ktorá je z jednej polovice vlna a z druhej akryl. Univerzálna veľkosť uľahčuje výber. Cena tohto produktu je 38 €. Viac informácií získate na tomto odkaze.

Bianchi Ponožky


Ak chcete mať všetko talianske, môžete si svoju cyklistickú výbavu doplniť ponožkami od Bianchi s funkčnými prvkami. V prvom rade ide o Coolmax materiál, ktorý je príčinou dobrého odvetrávania a udržiavania komfortnej teploty aj počas vysokého výkonu. Navyše je doplnený vložkami z karbónových vlákien pre vyššiu pevnosť. Dve farebné vyhotovenia ponúkajú možnosť zladiť sa s takmer každým setom. Cena sa pohybuje okolo 12 €. Viac informácií získate na tomto odkaze.

Mavic merino kraťasy


Značka Mavic prichádza s krátkymi nohavicami určenými do zimných podmienok. Dôvodom pre takýto krok je spojenie merino vlny s elastickými materiálmi. V konečnom dôsledku vytvárajú pohodlné a teplé riešenie do studeného počasia. Tkanina je navyše oporou pre svalstvo nôh, čím udržuje výkon jazdca v optimálnej hladine. Taktiež nechýba 3D výstelka Ortholite s viacvrstvovou konštrukciou. Cena sa pohybuje okolo 200 €. Viac informácií získate na tomto odkaze.

Roeckl Villach


Vďaka izolačnej vrstve PrimaLoft Gold s CrossCore technológiou a Windstopper membráne sa dostávajú rukavice Roeckl na popredné miesta pri výbere vhodných zimných rukavíc. Podšívka poskytuje izoláciu, zatiaľ čo pletená manžeta tesní okraje zápästia a drží rukavicu na mieste. Na dlani nechýba protišmyková úprava Roeckl-Grip, čím sa stabilizuje pozícia ruky na riadidlách. Cena sa pohybuje okolo 73 €. Viac informácií získate na tomto odkaze.

Eleven kompresné podkolienky


Oblečenie môže okrem udržiavania teploty, pohodlia a sucha spĺňať aj iné funkcie. Kompresné podkolienky od českého výrobcu Eleven slúžia k urýchleniu regenerácie a zvýšeniu výkonnosti pôsobením tlaku na cievy a napomáhaním navracaniu sa krvi späť do hornej časti tela. O antibakteriálnu funkciu sa stará vlákno Prolen Siltex. Ponožky sú stranovo-orientované. Cena je na úrovni 24 €. Viac informácií získate na tomto odkaze.

Kompava ponožky


Okrem návlekov na tretry je potrebné zvoliť aj komfortné a teplé ponožky, ktoré dokážu dostatočne odvádzať pot preč od nôh a zároveň udržať teplo. Takými sú aj Kompava s názvom "Nie som z cukru". Vrchná časť v oblasti priehlavku je navyše dodatočne odvetraná. Vysoký strih zaručuje, že vám okolo členku nebude zima. Poteší aj farebné spracovanie v kombinácii so štyrmi veľkostnými variantmi. Cena sa pohybuje okolo 7 €. Viac informácií získate na tomto odkaze.

Pre viac informácií o predstavených produktoch navštívte stránky jednotlivých výrobcov/dovozcov.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Oblečenie do vetra a chladu - nedaj chorobe šancu PR článok

Oblečenie do vetra a chladu - nedaj chorobe šancu

Zimné obdobie mnohí označia ako ideálne na to, aby človek po výjazde ochorel. No dobre zvolené oblečenie spraví obrovský rozdiel a prinášame opäť niekoľko tipov.
Zimné rukavice na bicykel - aby sme neprimrzli k riadidlám PR článok

Zimné rukavice na bicykel - aby sme neprimrzli k riadidlám

Jazda na bicykli môže byť príjemná aj v zime, základom je samozrejme tepelný komfort. Prinášame vám niekoľko tipov na ochranu rúk pred chladom.
Zimné cyklistické bundy - chránia, hrejú a čo ešte? PR článok

Zimné cyklistické bundy - chránia, hrejú a čo ešte?

Jazdenie v zime má svoje čaro. No dôležitým faktorom je ochrana pred chladom, zrážkami, ale aj vhodné odvetrávanie a viditeľnosť. Opäť prinášame niekoľko tipov.
keyboard_arrow_up