Unboxing: Elite SUITO - trenažér pre malý byt a citlivých susedov

Cyklistika sa rýchlo vyvíja a platí to aj o trenažéroch. To, čo bolo ešte nedávno predstavované len na výstavách a stálo cez 1000 €, je dnes odladené a dostupné masám.

Niektorí si ešte pamätáte klasické valce, ktoré sa do bytu pre hluk nehodili. A udržať sa na nich chcelo cvik. Neskôr prišlo obdobie trenažérov a drania plášťov. Kto zažil, asi tiež zháňal karimatku na podlahu, aby sa spodný sused nezbláznil. Pribudli aj prvé smart funkcie. Dnes sa vývoj dostal na verziu, kedy osadzujeme naše biky do trenažéra s vlastnou kazetou. Ich hlučnosť klesla na akceptovateľnú hladinu aj pre činžiaky a prepojením s tréningovými aplikáciami nám spríjemňujú čas spoteného utrpenia v našich "pain cave".


Veľkosť trenažérov sa stala dôležitým parametrom. Veľa z nás trenažér využívame len sezónne, a tak nikto nechce doma obchádzať zbytočne veľkú haraburdu. Už z veľkosti krabice vidieť, ako sa podarilo výrobcovi s týmto popasovať.


Samotný obal prezrádza parametre, ktoré charakterizujú tento model. SUITO dokáže vygenerovať odpor až 1 900 W, sklon 15 %, a to s presnosťou 2,5 %. Okrem toho sa z krabice dozvedáme mená najčastejšie používaných softvérov, s ktorými je možné zariadenie spojiť.


Tiež sa vyvíja to, čo dostane zákazník v balení a akým spôsobom treba priviesť trenažér k životu. V tomto prípade je to kompletné vybavenie, nič netreba dokupovať. SUITO je už v krabici plne zložený, stačí rozložiť nohy a môžeme jazdiť.



Konečne sa v balení nachádza osadená kazeta, v tomto prípade Shimano 105 (11-28). Nechýba napájanie, rýchloupinák a Elite pridáva aj adaptér na pevnú os. Pod predné koleso využijete podložku.



SUITO má byť trenažér, ktorý zaberie v zloženom stave minimum miesta a jeho skladanie je/má byť jednoduché. Pri skladaní netreba vyťahovať imbus, ako pri vyšších modeloch. Praktická je aj rúčka, keď treba trenažér preniesť.



Podstatou smart trenažérov je ich používanie s tréningovými aplikáciami. Väčšinou sú platené, v balení dostávate na rok riešenie od Elite a na mesiac obľúbený ZWIFT. Trenažér sa dá používať aj bez týchto apiek, stačí pripojiť napr. Garmin a tam ovládať záťaž. Na pripájanie sa používa ANT+ alebo BT. Ak chcete používať hrudný pás ANT+ a počítač, dokúpiť si treba ANT+ USB adaptér.


Po krátkej dobe zistíte, že potrebujete aj príslušenstvo ako podložku na dlážku pre zachytávanie hlavne potu, prípadne lapač potu na vrchnú rámovú trubku. Na riadidlá pôjde uterák. Toto je možné zladiť do farieb Elite, nech to aj vyzerá. A nezabudnite na ventilátor !


Príď si to vyskúšať a pozrieť kompletnú ponuku do MTBIKER centra

Vyskúšať si jazdu na tejto novinke je možné bezplatne aj počas aktuálne prebiehajúcich testovacích dní Elite v našom MTBIKER centre Hrádok, presné termíny a všetky informácie nájdete v sekcii Kalendár na tomto odkaze.


Cena trenažéra je 649 € a nájdete ho aj v našom MTBIKER shope. Bližšie sa na tento model môžete pozrieť v našom zákazníckom teste.

Ak sa rozhodujete, ktorý z ponuky trenažérov bude ten pravý pre vás, pomôcť môže aj toto video z predstavenia vyššieho modelu Direto:


Ak sa vám video páčilo, nezabudnite nás podporiť svojím odberom.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Testovacie dni Elite - cyklotrenažéry

calendar_today 14.10.2019 - 14.12.2019
format_list_numbered 11. kolo - Testovacie dni
label Nesúťažné podujatie
place MTBIKER centrum, Hrádok 225 (Slovensko)

cepooo 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

12 otázok pre výber správneho cyklotrenažéra

12 otázok pre výber správneho cyklotrenažéra

Ktorý trenažér získal podľa tvojich odpovedí najviac bodov? Klasika s brzdením o plášť, moderný s vlastnou kazetou, valce alebo Smart Bike?
Blíži sa obdobie trenažérov - čo všetko u nás nájdete? PR článok

Blíži sa obdobie trenažérov - čo všetko u nás nájdete?

Počasie ešte stále praje výjazdom, no pomaly sa blíži ten čas, keď je tma priskoro a teploty spadnú opäť nižšie. Vtedy sa už oplatí vytiahnuť aj trenažér. Že nemáš? Pozri našu ponuku…
Aby sa čas nevliekol – MTBIKER jazdy na Zwifte

Aby sa čas nevliekol – MTBIKER jazdy na Zwifte

Ako si poradiť s najväčším nepriateľom trenažérovania? Tréning utečie rýchlejšie vďaka spoločnej jazde.
keyboard_arrow_up