Oblečenie na jar - funkčné a komfortné v jednom

Veterné počasie, dážď a chlad. To sú nástrahy, s ktorými treba na jar počítať a podľa toho zvoliť aj správne oblečenie.

No oblečenie musí byť nielen funkčné, ale aj pohodlné a komfortné. Tak sme pre vás vybrali niekoľko kúskov, ktoré odporúčame zaradiť do vášho šatníka.

Gore C7 Bib

Trojštvrťové cyklistické nohavice so špeciálnou ochranou na citlivých miestach proti vetru a vode a takmer neviditeľnými trakmi, aby nohavice pevne držali na svojom mieste. Vložka bola špeciálne navrhnutá pre dlhé jazdy, keď strávite v sedle niekoľko hodín. Membrána Windstopper je vysoko odolná voči vetru, čiže studený chlad sa nedostane na pokožku, ale zároveň má dobrú priedušnosť na odvádzanie potu preč od tela. Cena sa pohybuje okolo 180 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.

Santini Airy funkčné oblečenie

Talianska značka Santini sa spolieha na domácu výrobu, môžete si byť istý kvalitou materiálov a spracovania. Modely s označením Airy sú navrhnuté ako spodná vrstva, ktorá vďaka svojej elasticite dokonale obopne vaše telo a vďaka ľahkej sieťovine Avatar ani nebudete vedieť, že ich máte oblečené. Tričko má krátky rukáv, ktorý v kombinácii s priedušným materiálom zvyšuje komfort nosenia. Cena sa pohybuje okolo 50€ a viac sa dozviete na tomto odkaze.

Eleven Light Vertical BE11

Cyklistická bunda by mala byť hlavne ľahká a skladná. A práve toto sú tie vlastnosti, ktorými disponuje model Light Vertical BE11 od značky Eleven. Navyše je aj vyhotovená v ideálnej kombinácii materiálov, ktoré zabezpečujú jej nepremokavosť. Je ideálna aj do veterného počasia, čo určite oceníte počas svojich jarných výjazdov. Je dostupná v tejto čiernej farbe a vo veľkostiach od S až po XXL. Cena sa pohybuje okolo 95 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.

Kellys Tyrion

Enduro dres s dlhým rukávom. Vyrobený z priedušného a rýchloschnúceho materiálu. Ideálny je aj do teplejšieho počasia alebo na dlhšie jazdy. Vyšší komfort poskytuje predĺžená zadná časť tohto dresu. Nezabudlo sa ani na praktické detaily ako je handrička z vnútornej strany dresu. Okrem jeho funkčnosti treba vyzdvihnúť aj moderný dizajn. Dres je dostupný v dvoch farbách a vo veľkostiach S až XXL. Cena sa pohybuje okolo 50 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.

Alé Klimatik K-Tornado

Počas jarných mesiacov vás môže prekvapiť daždivé počasie a aj chlad, preto sme vybrali bundu, ktorá má skvelé funkčné vlastnosti. Vhodná je do teplôt od 6 do 12 °C. Na látke je vodeodpudivá DWR úprava, ktorá zabraňuje prenikaniu vody do látky. Voda do nej za žiadnych okolností nevsiakne, ale stečie dolu. Bunda má reflexné prvky pre lepšiu viditeľnosť a bola vyrobená priamo v Taliansku. Cena sa pohybuje okolo 220 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.

Mavic Mistral Trail

V našich končinách mistrál fúkať nebude, ale zato vás bunda ochráni pred veterným počasím. Bunda je vybavená Gore Windstopper Infinium, ktorý zabráni aj slabému mrholeniu. Strih je upravený pre MTB s dvomi možnosťami nastavenia pásu. Rukávy majú prispôsobený tvar pozícii počas jazdy, takže ani nebude vedieť, že máte bundu oblečenú. Dostupná je v dvoch farebných prevedeniach, svetlomodrej a čiernej. Cena sa pohybuje okolo 220 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.

Force X70

Bunda je zateplená a má elastický spodný lem. Na prednej časti nájdete materiál označovaný ako Windster a ostatné časti sú z teplej SuperRoubaix lycry. Určite vám prídu vhod vrecká, ktorých je na bunde dostatok – dve väčšie, dve malé na bokoch a jedno, ktoré sa dá prakticky uzavrieť zipsom. Bunda je označená ako unisex, takže sa môžete s partnerkou obliecť rovnako, stačí si vybrať správnu veľkosť. Cena sa pohybuje okolo 52 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.

Sportful Fiandre Pro

Prechodné obdobie - to je presne to, čo nás na jar čaká a neminie. Predná strana a rukávy sú vyrobené z Polartec Neoshell materiálu, ktorý bol navrhnutý pre výkony v sedle bicykla počas extrémnych podmienok. Zadná časť je priedušná a elastická. Kvalitný zips YKK je vodeodolný a nezasekáva sa. Samozrejmosťou je predĺžená zadná časť a tri vrecká. Bunda ochráni pred chladom až do teploty 8 °C. Cena sa pohybuje okolo 190 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.

Nalini Aiw Carena 2.0

Talianska značka Nalini ponúka pre chladné jarné dni pánsku bundu, vyrobenú z vetruodolnej látky Xwind s termoregulačnou membránou Mantovent s vodným stĺpcom do 10 000 mm. Vďaka tomu bunda odolá každému počasiu. Výrobca kládol dôraz na to, aby tieto materiály boli dostatočne elastické a priedušné, pretože vie, že pocit komfortu je na nezaplatenie. Spodný lem má elastické ukončenie. Cena sa pohybuje okolo 150 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.

CRAFT Glow

Ľahká cyklistická vesta Glow vás udrží v tepelnom komforte počas jazdy. Je vybavená reflexnými prvkami a tak ostanete viditeľný aj za horších podmienok, ktoré môžu počas jari nastať. Po stranách má meshové panely a zospodu je ukončená úzkym strihom. Zips na vrchnej strane je ukončený tak, že sa nemusíte obávať o svoju bradu. Je dostupná v tmavošedej farbe a vo veľkostiach od S až po XXXL Cena sa pohybuje okolo 65 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.

Bianchi Reparto Corse

Ak teplota ani počas obeda veľmi nestúpne, zíde sa vám dres s dlhým rukávom. Má anatomický strih prispôsobený pozícii na bicykli a dokonalý športový dizajn vo farbách celeste od talianskej značky Bianchi. Môžete ho nosiť aj v zime ako strednú vrstvu pod vetrovkou, ale viac ho využijete na jar aj vďaka zipsu, ktorý sa dá odopínať po celej dĺžke. Má až štyri vrecká, z toho jedno uzatvárateľné zipsom. Cena sa pohybuje okolo 109 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.

Castelli Tutto nano

Pozrime sa aj na trojštvrťové nohavice, tentokrát od obľúbenej značky Castelli. Tie sú vyrobené z materiálu Nano Flex 3G, ktorý nemá membránu, ktorá by znižovala vzdušnosť. A táto vlastnosť je na jar dôležitá. Napriek tomu dostatočne udrží vodu a vlhkosť preč od tela. Už len názov výstelky KISS Air sľubuje dokonalý komfort. Pri výrobe sa myslelo aj na minimalizáciu švov a reflexné zakončenia nohavíc. Cena sa pohybuje okolo 100 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.

Polaris AM Summit

Vodeodolná, ale zároveň priedušná bunda na jarné výjazdy, počas ktorých vás môže zastihnúť dážď. Lepené švy a vodovzdorný zips zabráni vode vniknúť do vnútra. Bunda má kapucňu, ktorú v prípade, že vám počas jazdy zavadzia, môžete odopnúť. Výrobca nezabúda ani na to, že na pleciach budete mať ruksak, a tak sú plecia zosilnené protišmykovým povlakom. AM Summit má všetko, čo bunda má mať. Cena sa pohybuje okolo 130 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.

Ak vás niektorý z uvedených modelov zaujal, neváhajte navštíviť stránky jednotlivých výrobcov/dovozcov.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Oblečenie do jarných podmienok – nech ťa nič neprekvapí PR článok

Oblečenie do jarných podmienok – nech ťa nič neprekvapí

Jar sa nám začala tento rok skôr, no nič to nemení na tom, že počasie je vrtkavé. Raz je teplo, potom chladno, fúka vietor, občas prší. Nechýba ti niečo z nášho výberu?
Dresy do teplého počasia - leto prichádza PR článok

Dresy do teplého počasia - leto prichádza

Nech už vyznávaš obopnuté a aerodynamické alebo voľné a pohodlné kúsky, určite oceníš rýchly odvod potu a spoľahlivú termoreguláciu za každých okolností.
Oblečenie do dažďa aj vetra - v pohodlí aj v nepohodlí PR článok

Oblečenie do dažďa aj vetra - v pohodlí aj v nepohodlí

Jar sa veľakrát nesie nielen v znamení otepľovania, no i nepríjemných prehánok a studeného vetra. A do týchto podmienok treba správne oblečenie.
keyboard_arrow_up