Nezabúdame ani na dámy - ponuka MTB Liv v roku 2020

Nie príliš často vídavame výrobcov venujúcich ženskej časti cyklistického sveta toľko pozornosti, ako to robí Liv.

Škála modelov sa pohybuje od tých základných, cez lepšie osadené, až k trailovým a enduro kúskom. I keď ich počtom nie je mnoho, zastúpenie má každá výraznejšia oblasť. S úpravou geometrie a farieb zvolených práve pre vkus nežnejšieho pohlavia ašpiruje Liv na svetlú budúcnosť. A to aj vo vodách elektrobicyklov.

Pekne po poriadku - hardtaily pre menej skúsené

Nemusíte sa obávať, že začneme hneď od strednej triedy. Inžinieri a manažéri v Liv poznajú škálu svojich zákazníčok, a preto aj upravujú svoju ponuku podľa ich potrieb.


Na úvod tú máme Bliss Disc v trojici prevedení. Ide o jednoduchý hardtail so 100 mm zdvihom, hliníkovým rámom a základnou výbavou, čím dáva vyniknúť svojmu účelu - pohodovému jazdeniu po okolitej krajine. Navyše sa vzhľadom na veľkosť rámu mení aj rozmer kolies - 26“ sú dostupné v XXS-S, 27,5“ v XS-M. Cena začína od 449 €.


O čosi lepšie je na tom rovnako ladený Tempt, ktorý už preberá nejaké tie prvky od „väčších“ kolegov. Tak napríklad výlučne 27,5“ kolesá, rám s vnútorným vedením laniek a dvojprevodník vo všetkých troch konfiguráciách. Oddychové zvezenie v podaní tohto modelu je dostupné od 629 €.


Ak poskočíme o niekoľko úrovní vyššie, dostaneme sa k Obsess Advanced 2. Ide o skutočne úctyhodne vybavený karbónový hardtail s XC geometriou a 100 mm zdvihom. Jednoprevodník s 12-rýchlostnou kazetou, rýchle plášte a 27,5“ kolesá pre dostatok agility a výkonu. Cena je 2 449 €.

Užite si jazdu bez kompromisov - celoodpružené modely Liv

Väčšinu súčasných ponúk zapĺňajú bicykle nielen s jednou, ale hneď s dvomi jednotkami pruženia. Nejde o nič nové, avšak trend je zrejmý - pohodlie a istota je na prvom mieste.


Priblížiť sa tak tým, ktorí dokážu zvládať stovky kilometrov mesačne, je cieľom nejednej jazdkyne, ktorá priam žije cyklistikou. Modelový rad Pique 29 v prevedení z odľahčeného hliníku Aluxx-SL je tým pravým nástrojom na dlhé cesty. 100 mm na oboch koncoch, jednoprevodník alebo dokonca aj teleskopická sedlovka vám umožnia užiť si jazdu bez obmedzení. Cena sa začína od 2 249 €.


V prípade, ak chcete len to naj, Pique 29 je v ponuke aj vo verzii Advanced Pro, a to hneď v dvoch vyhotoveniach. Samozrejme, kľúčovým je karbónový rám pre zníženie hmotnosti, ale taktiež s položeným 68,5-stupňovým hlavovým uhlom pomáhajúcim ľahšie zvládať technickejšie úseky. Aby toho nebolo málo, prítomné sú aj karbónové 29“ kolesá a teleskopická sedlovka. Cena začína od 3 799 €.


Zábava nie je vždy priamo úmerná hodnote zdvihu, ale určite je jedným z rozhodujúcich aspektov. Na trailové jazdenie je pripravený Embolden, zakladajúci si na hliníkovom ráme, avšak so 130/120 mm odpružením. V tomto prípade boli zvolené 27,5“ kolesá, kratší predstavec a dlhšie riadidlá, alebo aj teleskopická sedlovka a odolnejšie plášte. Cena začína od 1 549 €.


Hliníkový univerzál aj do náročnejšieho terénu má meno Intrigue. 27,5“ kolesá s až 66,5-stupňovým hl. uhlom zjednodušia cesty smerom dole, zatiaľ čo 150/140 mm zdvihu, široké ráfiky a plášte až s 2,5“ vás udržia vo vami zvolenej stope. Nechýba teleskopická sedlovka či jednoprevodník. Cena začína od 2 149 €.


Technologicky náročných nadchne karbónová verzia s označením Intrigue Advanced 2, ktorá predstavuje obdobné špecifikácie, avšak s ľahším a tuhším základom. Cena je 3 499 €.


Napriek svojmu až 170 mm zdvihu nie je Hail len zjazdovým expertom. Športová pozícia jazdca umožňuje okrem klesania aj dostatočne komfortne stúpať. Drsnejšie podmienky si vyžadujú aj odolnejšie komponenty, ako napríklad plášte Maxxis Minion, ochranu prevodníka alebo aj 800 mm riadidlá, s ktorými azda nemôžete zle odbočiť. Cena je 2 799 €.

Elektro? Prečo nie

Najmä v horskom teréne sa častokrát zíde energia navyše. Dlhé kopce môžu byť pre dámsku časť cyklistického sveta ešte väčšmi vyčerpávajúce, tak prečo im nedopriať kúsok pohody?


Hardtailovú kategóriou pokrýva modelový rad Vall E+. Na jednej strane ide o hliníkový rám, určený a vybavený 120 mm vidlicou a 27,5+“ kolesami, ktoré v spojení s 2,6“ plášťami poskytujú jazdkyni nevídaný komfort.

K tomu sa pridáva 68-stupňový hlavový uhol a, samozrejme, pohonná jednotka v podobe Giant SyncDrive Sport so 70 Nm točivého momentu a 400 Wh batériou, v prípade verzie Power až 500 Wh. Cena začína od 2 199 €.


Aj v tomto smere existuje stály vývoj. Vall E+ 1 Pro je toho príkladom s hliníkovým rámom z AluxxSL a výkonnejším motorom Giant SyncDrive Pro, ktorý dokáže dodať až 80 Nm. Batériu zastupuje 500 Wh EnergyPak. To všetko za 3 399 €.


Embolden E+ je obdobou svojho „klasického“ brata. Odľahčený hliníkový rám, 130/120 mm zdvihu, 27,5“ kolesá s 2,6“ plášťami a v najvyššej výbave aj teleskopická sedlovka. Motorom je Giant SyncDrive Sport so 70 Nm a 400 Wh, v prípade Embolden E+ 1 a E+ 2 Power až 500 Wh batériou. Cena začína od 3 149 €.

Pre viac informácií ohľadne jednotlivých modelov navštívte stránky predajcu.
flash_on
Viac o elektrobicykloch, ich výbere a používaní nájdeš v sekcii Elektrobicykle v skratke.
info
Testy a predstavenia produktov sa realizujú s produktami a materiálmi zapožičanými od dovozcu danej značky alebo z MTBIKER shopu. Ich obsah a záver je subjektívnym názorom autora.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

E-novinky Canyon - evolúcia v plnom prúde PR článok

E-novinky Canyon - evolúcia v plnom prúde

Canyon na tento rok kompletne inovoval svoju ponuku horských elektrobicyklov. O ktoré modely ide? V čom sa líšia oproti predchodcom? Ako sú vybavené?
E-biky Ghost - nemecké rýchle šípy PR článok

E-biky Ghost - nemecké rýchle šípy

Elektromobilita sa aj v cyklistickom svete hlási o slovo a značka Ghost ju ochotne vypočula. Pre rok 2023 si prichystali niekoľko kolekcií elektrobicyklov s rôznym využitím.
Predstavenie: Marin Rift Zone E - zábava na prvom mieste PR článok

Predstavenie: Marin Rift Zone E - zábava na prvom mieste

E-bikov je dnes na trhu nepreberné množstvo. Nový Rift Zone E má však niečo, čo konkurencia dlhodobo ignoruje.
keyboard_arrow_up