Pozvánka: Zažite podmienky Tour de France na Slovensku

Pokiaľ ste si doteraz mysleli, že rok 2021 bude len súčtom nudných pandemických mesiacov so zrušenými, či v lepšom prípade presunutými pretekmi, tak opak je pravdou. Slovensko po prvýkrát privíta preteky L’Etape du Tour de France.

Toto svetoznáme podujatie kopíruje každý rok tzv. kráľovskú etapu na Tour de France. Teda tú najťažšiu, kde zvyčajne prebieha najväčší boj o žltý dres. Už skoro 30 rokov vyrážajú amatérski cyklisti každý rok na identickú etapu s rovnakým zabezpečením, ako majú profesionálni cyklisti. Ročne sa francúzskej verzie zúčastní 15-tisíc cyklistov z 50 krajín sveta.


V tomto roku budeme 14. krajinou, kde sa uskutoční L’Etape du Tour de France. Okrem nás sa budú preteky organizovať aj v Českej republike, Číne, Austrálii alebo v Brazílii.

Kedy a kde?

Slovenská verzia L’Etape du Tour de France sa odohrá v hlavnom meste, v Bratislave. Hlavná časť pretekov “Race day” sa uskutoční 22. augusta 2021. Programom dňa budú dve disciplíny. Prvá s názvom “Race” je trasa s dĺžkou 120 kilometrov a so 4 stúpaniami s celkovým prevýšením 1 500 meterov. Druhá má názov “Ride” a celkovú dĺžku trasy 70 km s polovičnou nádielkou stúpaní a výškových metrov. Obe budú mať štart už ráno o 7:00.

Deň predtým bude prebiehať sprievodný program, ktorý bude určený aj pre rodiny s malými deťmi. Tie si budú môcť zapretekať na trase od 600 metrov po 2,5 kilometra, podľa veku (od 3 do 14 rokov). V rovnaký deň sa odohrá aj nesúťažná cyklojazda “Family ride” s dĺžkou 20 kilometrov.


Okrem súťažných či nesúťažných jázd bude prebiehať aj sprievodný program v spojení s francúzskou kultúrou, gastronómiou, či predstavovaním histórie Tour de France. Štart a zázemie pretekov bude pri Štrkoveckom jazere.

Kde sa prihlásiť?

Prihlásiť sa môžete online na tomto odkaze. Štartovné je 10 € pri Kids race, 20 € pri Family ride a 79 € pri kratšej trase Ride, resp. 89 € pri dlhšej trase Race. Štartovné je odstupňované, v preklade ten, kto sa bude dlhšie rozhodovať, tak si priplatí, preto sa oplatí prihlásiť sa čo najskôr.

V cene štartovného je mechanická podpora na trati, účastnícka medaila, bufka, batôžtek a tričko, SMS s výsledným časom, fotoservis, šatne, úschovňa a samozrejme občerstvenie.


Kategórie

Kids race (9:00, 21. 08. 2021)
  • Kategória A - 600 m, 3 až 6 rokov
  • Kategória B - 1 200 m, 7 až 10 rokov
  • Kategória C - 2 500 m, 11 až 14 rokov

Family ride (15:00, 21. 08. 2021)
  • Family ride - 20 km, bez obmedzenia veku, avšak deti vo veku 11-15 rokov len v sprievode zákonného zástupcu a jeho súhlasom

Race day (7:00, 22.08. 2021)
  • JM1/JW1 - 15 až 18 rokov
  • M1/W1 - 19 až 39 rokov
  • M2/W2 - 40 až 49 rokov
  • M3/W3 - 50 až 59 rokov
  • M4/W4 - 60 a viac rokov


Keďže ide o preteky pod hlavičkou UCI, aj samotné nariadenia sú regulované podľa pravidiel svetovej cyklistiky. Na verzii Ride a Race sa môžete samozrejme zúčastniť len s riadnou prilbou a na cestnom či gravel bicykli s maximálnou šírkou pneumatík 35 mm. Elektrobicykle a vysielačky radšej nechajte doma.

Kompletné informácie nájdete na stránke podujatia.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Cestní cyklisti v Bratislave sa dočkali - L’Etape Slovakia 2021

Cestní cyklisti v Bratislave sa dočkali - L’Etape Slovakia 2021

Dlhé roky veľká akcia pre cestných amatérov v hlavnom meste chýbala, preto ma potešila možnosť zajazdiť si v uliciach Bratislavy a okolí a to hneď v duchu Tour de France.
Pozvánka: L'Etape Slovakia by Tour de France 2022 - zaži atmosféru Starej dámy

Pozvánka: L'Etape Slovakia by Tour de France 2022 - zaži atmosféru Starej dámy

V Bratislave sa v nedeľu 21. augusta uskutoční druhý ročník cestných pretekov L’Etape Slovakia by Tour de France. Názov napovedá, že ide o akúsi „zdrobneninu“ Starej dámy so všetkým, čo k tomu patrí.
Pozvánka: Nay Gran Fondo Bratislava – veľká jazda prišla aj k nám

Pozvánka: Nay Gran Fondo Bratislava – veľká jazda prišla aj k nám

Tento taliansky názov skúsení cyklisti určite poznajú, no zmyslom podujatia je, aby si na svoje prišli všetky výkonnostné skupiny. Čo vás bude čakať na premiérovom ročníku, ktorý sa uskutoční 7.augusta?
keyboard_arrow_up