Blatisté finále Detskej Tour Petra Sagana v Demänovej

V krásnom prostredí Demänová rezort sa odohrávalo finálové kolo Detskej Tour Petra Sagana. Členitý terén a „singláče" poriadne preverili početné štartové pole v 12 kategóriách.

A aj po pretekoch bolo čo robiť. Okrem už pravidelného divadelného predstavenia, sa mohli cyklisti vyšantiť u Filipa Polca na mobilnom pumptracku. Pripravili sme aj cykloškolu techniky a autodráhu poháňanú trenažérmi. Velosprint zabezpečil pre cyklistov smart trenažéry. Do toho cyklistov povzbudzovali bubeníci z Campana Batucada.


Ale poďme k priebehu pretekov. Na finále Detskej tour sa odprezentovalo 438 nádejných cyklistov. Baby kategóriu čakala asfaltová 200 metrová nenáročná trať. Medaila dnes potešila všetkých zúčastnených cyklistov, keďže išlo o finálové kolo.


Jakub Roštár z Proefekt Košice si aj v Demänovej, tak ako na všetkých predchádzajúcich kolách, prišiel pre presvedčivé víťazstvo a stal sa aj ašpirantom na víťaznú trofej od dizajnéra Tour de France (žrebovanie z víťazov 5 kôl Detskej tour). Miernym prekvapením bolo víťazstvo Nely Čerňanskej z ŠK Medvedica, ktorá zvíťazila až v záverečnom šprinte. Krásny súboj zviedol Maximilián Jóny z Ujbúda Superior s Nikolajom Galovičom, ktorý nepoznal doposiaľ na tomto podujatí porážku. Až vo finále ho po tuhom boji zdolal práve maďarský cyklista.


U dievčat to tak napínavé nebolo a z viac ako minútovým náskokom prišla do cieľa prvá Ella Trochanová z XC Bikers Trenčín. Kategóriu Mini chlapci ovládli cyklisti z Cyklistickej Tour, keď presvedčivo zvíťazil Jakub Hnojčík. V Mini dievčatá si až 3 cyklistky „brúsili zuby“ na víťazstvo, ale žiadne prekvapenie sa nekonalo a s tesným náskokom si zlato odnáša Sofia Matiesková z Velosvet Cycling Team Prievidza, ktorá taktiež zvíťazila 5x na tomto podujatí a v žrebovaní sa na ňu usmialo šťastie a trofej od dizajnéra Tour de France získala práve ona.


Len druhú účasť na Detskej tour pretavil Milan Húsenica z ŠK Topoľčianky v presvedčivé víťazstvo medzi mladšími žiakmi. Karolína Bortelová z Cyklistickej Tour má na záver poriadnu formu a víťazstvom medzi mladšími žiačkami sa bodovo dotiahla v celkovom poradí na jej dvojičku Romanu. Patrik Pinteš z CYS Akadémia Petra Sagana prišiel prvýkrát na podujatie a rovno po zlato. Poriadne ho však ponaháňal ďalší starší žiak Trenčan Martin Surman. Najpresvedčivejšie víťazstvo sme zaznamenali u starších žiačok, kde zvíťazila Stanislava Síkeľová z CYS Akadémia Petra Sagana s viac ako 2 minútovým náskokom. Medzi rodičmi bol najrýchlejší Tomáš Valíček z Proefekt Košice a Martina Šichtová z KPHC Turčianske Teplice.

Podeľ sa so svojimi zážitkami

Dostal si tiež chuť napísať článok? Výborne, už teraz sa tešíme na zaujímavý text a pekné fotky. Písať môžeš, o čom chceš, podeliť sa dá s tipom na výlet alebo so zážitkami z pretekov. Užitočné pre ďalších bikerov sú tvoje skúsenosti s produktami z nášho shopu, napíš si svoj test bicykla, oblečenia, trenažéra alebo iného cyklovybavenia. Nech všetko funguje ako dobre namazaná reťaz, tu sú užitočné informácie k písaniu článku.
report_problem Našiel si v texte chybu?
PeterZanicky 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Reportáž: Detská tour Petra Sagana v Žiline - zábava na blate

Reportáž: Detská tour Petra Sagana v Žiline - zábava na blate

Cez víkend pokračovala Detská tour Petra Sagana 2. kolom v žilinskom lesoparku. Už aj tak náročnú trať, tak ako minulý rok, skomplikoval dážď.
Reportáž: Detská tour Petra Sagana - zábava pokračovala v Nízkych Tatrách

Reportáž: Detská tour Petra Sagana - zábava pokračovala v Nízkych Tatrách

Obľúbená séria detských pretekov pokračovala 4. kolom, a to v Nízkych Tatrách v okolí Demänová Rezort na členitej trati.
Reportáž: Detská tour Petra Sagana - letisko patrilo v nedeľu cyklistom

Reportáž: Detská tour Petra Sagana - letisko patrilo v nedeľu cyklistom

Pekné počasie v nedeľu prilákalo do Martina na letisko Tomčany poriadny „chumeľ“ cyklistov. Na štart sa ich postavilo viac ako 600 a bolo sa veru na čo pozerať.
keyboard_arrow_up