Pozvánka: Júl - leto plné cyklistiky

Vytúžené leto je tu. Niekomu sa začali prázdniny, či dovolenková sezóna. Pre tých, čo majú radšej aktívny oddych a súťažné ambície, prinášame júlový prehľad podujatí.

Priam až ideálne znie, že po pretekoch prídete domov, vyložíte si unavené nohy, zapnete televízor a pozriete záverečné kilometre niektorej etapy Tour de France. Júl jednoducho patrí cyklistike. TdF môže byť tá správna motivácia, skúsiť preteky na bicykli. Na výber budú maratóny, cestné preteky aj enduro. Tu je kratší „výcuc” toho, na čo sa môžeme tešiť v prvý prázdninový mesiac.


02. 07. 2022 - Domaša - Okolo Domaše

Začneme tak trochu netypicky a to síce veľkou, no nesúťažnou akciou, ktorá sa koná na východe Slovenska - v blízkosti vodnej nádrže Domaša. Je to už štrnásty ročník podujatia, zúčastňuje sa ho až cez 1 000 cyklistov, nadšencov, či príležitostných športovcov. Tu si ešte môžete nechať ambície oddýchnuť a vychutnať si okolie. Registrovaní účastníci dostanú balíček s tričkom a ďalšími reklamnými predmetmi. Trasa meria necelých 38 kilometrov a nastúpate dokopy niečo cez 300 výškových metrov, takže sa naozaj nie je čoho báť. Online registrácia vás vyjde na 15 €, na mieste to bude za 20 €. Propozície nájdete tu.


05. 07. 2022 - Svätý Jur - Kaktusbike Svätojurský Blesk

A prečo si nezobrať na utorok 05. 07. dovolenku a „nedať” si časovku do vrchu? Presne tak. Ráno o 9:00 odštartuje prvý pretekár. Ostatní v polminútových intervaloch po ňom. Preteky sú zaradené do Župného pohára. Trať meria 7,2 kilometra a prevýšenie bude 390 výškových metrov. Štartuje sa v Svätom Jure, časť Neštich, cieľ bude pri meteorologickej stanici na Malom Javorníku. Povrch je asfaltový. Rekordéri trate sa vmestili pod 17, resp pod 20 minút. Stíhate aj cez obednú prestávku . Všetko potrebné k tejto akcii nájdete na tomto odkaze.


05. 07. 2022 - Trstené - Trstianska Špajcha

Séria najlepších dedinských pretekov pokračuje po Pachovej Cyklovačke ďalším kolom s prekrásnym názvom - Trstianska Špajcha. Tentokrát sa bude pretekať pod Západnými Tatrami. Trať meria niečo cez 21 kilometrov, no napriek tomu nastúpate pekných 636 výškových metrov, takže oddychovka to nebude. Tieto preteky patria do série Liptovský Cvyklopohár. Nie, nie je tam preklep . Z organizačných dôvodov sú tentokrát detské preteky zrušené. Tu nájdete propozície.

09. 07. 2022 - Stropkov - Ondavský cyklomaratón

Niekto tvrdil, že na východe nič nie je, no zdá sa, že je tam veľa cyklo podujatí. Stropkov nechce v tomto smere zaostávať a tak prináša mtb cyklopodujatie nesúce názov rieky, ktorá mestom preteká a niekoľkokrát ju aj pretne trať pretekov. Najdlhší okruh - Red, bude merať 65 km, stredný Green 35 km a Blue 18 km. Ten je určený hlavne pre neskúsených pretekárov, či deti do 15 rokov. V každej kategórii môže jeden pretekár, pri turistickej chate Slávia Stropkov, získať horskú prémiu.


17. 07. 2022 - Bobrovec - Ezakimak

Ďalší zo série Liptovského Cvyklopohára sa bude konať v obci Bobrovec, v srdci Západných Tatier. Tentokrát to nebude maratón, ale preteky do vrchu. Svoju premiéru mali už v roku 2001. Štart bude v spomínanej obci a cieľom budete prechádzať na chate pod Náružím. Trať má iba 10,6 km, no nastúpate na nej niečo cez 800 výškových metrov. Rekord trate drží Michal Lami, z roku 2012, za jeho prekonanie môžete získať prémiu 100 €. P.S.: Prečítajte si názov Ezakimak odzadu . Propozície nájdete tu.

22. 07. - 23. 07 2022 - Spišská Nová Ves - Spišských 333 EXTREME

Tu sa už končí všetká sranda, alebo práve naopak, začína? Môžete si vybrať svoj extrém sami. A sami na ňom prekonať samých seba. K dispozícii budú trate: 11 kilometrov pre rodiny s deťmi, 66 km určenej aj pre ebiky. Ak sa nebojíte a máte natrénované, je tu 111 km, 222 km a naozaj extrémnych 333 km. Pre predstavu, aké to je, pripájame videoreport z minulého roku od nášho Imromana. Všetky potrebné informácie vrátane registrácie nájdete na tomto odkaze.


23. 07. 2022 - Jaklovce - Jakľofski bicigeľ

Aj tento rok Tím Jakľofski bicigeľ organizuje cyklopodujatie s rovnakým názvom. Jedná sa už o 12. ročník. Pre tento rok je pripravený prejazd cez okolité dediny pod Kojšovskou hoľou. Trať obsahuje dobrú zmes povrchu a typu ciest, vrátane singletrailov či brodu, ktorý v tieto letné dni bude príjemným osviežením. Nakoniec, prečítať si o skvelej atmosfére, parádnej trati a dobrej organizácii, môžete aj v tejto reportáži. Prihlasovanie a propozície už čoskoro na našom webe, alebo na stránke obce Jaklovce.

23. 07. - 24. 07. 2022 - Veľká Lehôtka - Hornonitrianska Enduro Séria

Ešte dnes poniektorí rozdýchavame náročné a skvelé 2. kolo v Drozdove, no už vás zároveň pozývame na 3. kolo, ktoré sa bude konať vo Veľkej Lehôtke, pri Prievidzi. Zázemie bude na lúke pod vlekom Kršel. Kto ste navštívili už niektorú z akcií Hornonitrianskej Enduro Série, viete, že je to hlavne zábava, poriadne „hecovanie” medzi sebou a skvelé jazdenie. Rodinná atmosféra je už synonymom pre HES, preto neváhaj a zapoj sa aj ty. Stačí sledovať FB stránku, kde budeš mať všetky potrebné informácie načas a poruke.

24. 07. 2022 - Prešov - Tour de Prešov

Pre tých, ktorí radšej galusky ako hrubé plášte a radšej asfalt ako terén, sú tu cyklistické preteky priamo v metropole Šariša, v Prešove. Toto mesto je jediné na Slovensku, kde sa nachádza ešte funkčný velodróm a má svoju cyklistickú históriu. Preteky každoročne prilákajú domácich a zahraničných pretekárov, ktorí súťažia o päť dresov pre víťaza celkovej klasifikácie, najlepšieho vrchára, najlepšieho šprintéra, najlepšieho pretekára do 23 rokov a pre najlepšieho Slováka. Cieľom organizátorov je oživenie a udržiavanie cyklistického športu aj v tomto regióne. Pre viac informácií sleduj propozície, ktoré čoskoro pribudnú na našej stránke.


24. 07. 2022 - Liptovské Sliače - Sliačansky pedál

Krátke preteky na nenáročnej trati v okolí obcí Liptovské Sliače a Liptovská Štiavnica sú určené pre všetkých, ktorí si radi zasúťažia aj na malých „dedinských” pretekoch. Vôbec však netreba zalamovať rukou, lebo body sa rátajú do Liptovského Cvyklopohára. Celá séria má oveľa väčší význam ako iba samotné preteky. Organizátori chcú ukázať ľuďom kraj, v ktorom žijú, ukázať krásy okolitej prírody. V tomto kole si môžete prehliadnuť Nízke Tatry. Propozície nájdete na cvyklo.sk.

30. 07. 2022 - Horné Srnie - Cyklomaratón Horné Srnie

V polovici prázdnin bude možnosť dobre si zapretekať v krásnom prostredí Bielych Karpát. Cyklomaratón Horné Srnie ponúka dva okruhy a to malý 25-kilometrový s prevýšením 850 výškových metrov a veľký 45 kilometrov dlhý, s 1 350 výškovými metrami. Trasa vás zavedie až na chodník, ktorý oddeľuje Slovensko od Českej republiky, či prechádza popri loveckom kaštieli Antonstál. Minimum asfaltu, singletraily a pekné výhľady na vás čakajú, ak sa zaregistrujete tu. Pre motiváciu môže poslúžiť aj toto video z minulého roku.


30. 07. 2022 - Jakubovany - Filištín

Bodku za júlom, či za Liptovským Cvyklopohárom môžete urobiť v obci Jakubovany, kde sa koná posledné kolo pretekov s najbláznivejšími menami. Jedná sa zrejme o najdlhšiu sériu menších, dedinských súťaží, ktoré však svojou atmosférou môžu konkurovať väčším podujatiam. Takáto „šnúra” pretekov by mohla poslúžiť aj iným regiónom Slovenska na motiváciu, ako spropagovať svoju obec, okolitú prírodu a šport, ktorý máme všetci tak veľmi radi - cyklistiku. Na nasledujúcom odkaze sa môžete registrovať, či naštudovať trať a propozície.


Samozrejme, júl ponúka toho oveľa viac, preto nevynechajte pri návšteve nášho webu sekciu kalendár.

Zdroje fotografií: FB Hornonitrianska Enduro Séria, FB Okolo Domaše, FB Svätojurský Blesk, FB Tour de Prešov
report_problem Našiel si v texte chybu?
redakcia 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Pozvánka: Mesiac august - ďalšia dávka maratónov

Pozvánka: Mesiac august - ďalšia dávka maratónov

Letné mesiace nám dávajú o sebe vedieť vysokými teplotami a s nimi pokračujú aj maratóny v rôznych kútoch Slovenska.
Pozvánka: September - prázdniny končia, ale sezóna ani zďaleka

Pozvánka: September - prázdniny končia, ale sezóna ani zďaleka

Oddýchnutí po dovolenkách alebo na vrchole tohtoročnej formy? Tak sa príďte postaviť na štart niektorého z podujatí, ktoré pripravujú organizátori na september.
Pozvánka: August - vrchol sezóny je za dverami

Pozvánka: August - vrchol sezóny je za dverami

Maratóny, enduro, časovky, ale aj triatlon. Niektoré preteky vyvrcholia svojím posledným kolom, iné ponúknu to najkrajšie, ale aj najťažšie, čo doma máme. Tak čo, pripravení?
keyboard_arrow_up