Pozvánka: Ondavský cyklomaratón 2022 - lokálna akcia s výživným brodom

Žiadne plány na víkend a máte radi pretekovú atmosféru? Príďte vyskúšať podujatie na východe Slovenska, kde vás čaká cyklomaratón na vysokej úrovni v meste Stropkov.

Samotný Ondavský cyklomaratón už píše dlhšiu históriu a naposledy ste mohli čítať reportáž z tohto maratónu v roku 2019. Už tento víkend v sobotu 9. júla sa koná opäť a vy môžete byť jeho súčasťou.


Propozície

Celá udalosť sa koná v meste Stropkov a pripravené sú 3 dĺžky tratí aj s detskými pretekmi. Čaká vás bohatý sprievodný program. Pre deti budú pripravené drevené mostíky a duny, na ktorých si môžu preveriť svoje zručnosti a do sýtosti sa vyblázniť. Samotná prezentácia bude prebiehať v deň pretekov 9. júla na Námestí SNP v Stropkove od 8:00 hodiny.

Na tomto mieste bude prebiehať aj registrácia detí na detské preteky. Prihlásiť sa je potrebné na tomto odkaze, kde stačí vyplniť všetky údaje. Po prihlásení pretekár obdrží informačný email aj s prihláškou, ktorú si treba priniesť vytlačenú a podpísanú v deň registrácie pretekov. Cena prihlášky je do 9. júla 15 € a v deň pretekov 18 €.


Trate

Na výber sú 3 dĺžky tratí. Dlhá RED s porciou 65 km a prevýšením niečo okolo 1 350 metrov je určená skôr pre zdatnejších a trénovaných cyklistov. Stredná GREEN má 35 km s prevýšením do 850 metrov a je určená pre všetkých, ktorí majú radi pretekársku atmosféru a chcú si dať do tela.

Ak nie ste trénovaný typ alebo máte rešpekt pred pretekmi, máte možnosť vybrať si krátku BLUE trasu s dĺžkou 18 km a mixom lesných a asfaltových ciest. Prevýšenie činí niečo málo nad 400 výškových metrov. Detské preteky sú rozdelené podľa veku, kde pre deti do 4 rokov čaká priama trať. Staršie deti od 5-6 rokov čakajú preteky v slalome na čas.


Horská prémia

Toto ocenenie získajú prví traja pretekári pri dosiahnutí turistickej chaty KST Slávia Stropkov. Pretekárov na dlhej a strednej trati čaká aj známy brod cez rieku a podľa aktuálneho počasia bude závisieť aj aktuálna hladina rieky. Štart pretekov pre dlhú a strednú trať je naplánovaný na 10:30 a krátka BLUE trať bude štartovať o 11. hodine. V ten istý čas budú štartovať aj cyklo súťaže pre deti.


Zázemie

Po dojazde budú pripravené sprchy pre cyklistov a občerstvenie na trati aj v cieli. Vyhlásenie výsledkov bude prebiehať po 15. hodine v priestore cieľa pretekov. Odmenení vecnými cenami budú prví traja pretekári v každej kategórii a po vyhlásení výsledkov bude prebiehať tombola.

MTBIKER shop podpora

Ako minulý rok, aj teraz sa môžete tešiť na ceny v celkovej hodnote 700 €, ktorými sme podporili Ondavský maratón.

Viac informácií nájdete na tomto odkaze, ako aj všetky propozície a podmienky účasti na pretekoch. Tak neváhaj a príď vyskúšať preteky na východe Slovenska, tešíme sa na vás a vidíme sa v Stropkove.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Ondavský cyklomaratón

calendar_today 09.07.2022
label MTB maratón
place Stropkov (Slovensko)

redakcia 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Pozvánka: Máj sa blíži - jarné preteky v plnom prúde

Pozvánka: Máj sa blíži - jarné preteky v plnom prúde

Po dvoch rokoch tu máme jar bez obmedzení a viacerí z vás si už isto „brúsia zuby" - svoje ale aj tie na bicykli na niektoré z pretekov. Nájde sa niečo pre každého?
Pozvánka: Škoda MTB Maratón Rajecké Teplice – majstrák neďaleko Žiliny

Pozvánka: Škoda MTB Maratón Rajecké Teplice – majstrák neďaleko Žiliny

Stálica v pretekovom kalendári v krásnom prostredí Rajeckej Doliny a Lúčanskej Malej Fatry napíše ďalší ročník a my tam nesmieme chýbať.
Pozvánka: Apríl – preteky už klopú na dvere

Pozvánka: Apríl – preteky už klopú na dvere

Zimná príprava je za nami a nastal čas pretaviť hodiny tréningu v pretekoch.
keyboard_arrow_up