Pozvánka: Spišských 333 EXTREME - zaži najdlhší maratón na Slovensku

Máš rád extrémy a jazdu na hranici svojich limitov? Preteky Spišských 333 EXTREME môžu byť presne tvoja šálka kávy.

Okolie Spišskej Novej Vsi nám ponúka široké spektrum zaujímavých možností jazdenia – veď Slovenský raj, Volovské či Levočské vrchy sú hneď „za rohom“. To vyslovene predurčuje tento región na skvelé preteky, pričom práve tieto, konajúce sa 22. 07. – 23. 07., sú na Slovensku tými najextrémnejšími.


Štyri stupne náročnosti

Organizátori si pre nás toho roku prichystali štyri rôzne trate – najkratšiu o dĺžke 66 kilometrov s prevýšením cca 1 400 metrov, následne 111-kilometrovú s prevýšením 2 200 metrov, 222-kilometrovú s prevýšením 3 900 metrov a najťažšiu, 333-kilometrovú trať s prevýšením okolo 5 500 metrov. Na všetkých tratiach ide o mix lesných ciest a asfaltu, takže sú vítané ako „HTčka“, tak aj „full-y“. Na stránke organizátora už je pripravená aj mapa všetkých trás, GPX súbory na stiahnutie a takisto aj profily tratí. Všetky trate majú časový limit 33 hodín, takže je možné túto akciu poňať aj bikepackingovo a prespať uprostred lesa.


Kategórie a štartovné

Pri najkratšej, 66-kilometrovej trati, sú kategórie dve – e-bike a klasická bez obmedzenia veku. Ostatné trate (111, 222 a 333 km) sú na tom rovnako, všade je kategória mužov od 18 do 39 rokov, muži nad 40 rokov a ženy bez rozdielu veku. Štartovať môžu aj pretekári mladší ako 18 rokov, avšak je nutné dodať písomný súhlas rodiča a lekárske potvrdenie. K tomu sa viaže aj rodinná trať, kde je podmienka mať v tíme dieťa do 10 rokov. Tu sa štartovné neplatí a propozície si môžete prehliadnuť na stránke organizátora.


Registrovať sa na podujatie je možné na stránke organizátora. Štartovné pri zaplatení do 10. 07. činí 30 € pre trate 333 a 222 km a 25 € pre trate 111 a 66 km, vrátane suveníru (trička).


Registrovať sa bude dať aj neskôr elektronicky, či na mieste akcie, avšak tentokrát už za poplatok 35 € a bez nároku na tričko. Čo je odlišné oproti iným pretekom, nie je tu žiadna podpora, čiže všetko občerstvenie si pretekári musia zabezpečiť po vlastnej osi. Zároveň je však v cene štartovného zahrnuté poistenie a takisto záverečná tombola. Na prvých troch pretekárov v každej kategórii čakajú aj vecné ceny.


Dá sa povedať, že v prípade týchto pretekov nejde o pódiá a lesklé poháre. Víťaz je každý, kto dokáže premôcť seba samého a dotiahnuť to až do cieľa v Spišskej Novej Vsi. Ako takáto akcia „zachutí“, sa môžete presvedčiť aj v Imromanovom videučlánku spred roka. Stačí trochu pojazdiť a potom už len presvedčiť hlavu: „Toto epické podujatie zvládnem!“
report_problem Našiel si v texte chybu?

Spišských 333 EXTREME

calendar_today 22.07.2022 - 23.07.2022
label MTB maratón
place Spišská Nová Ves (Slovensko)

redakcia 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Tri roky so Slovakia Divide a jeho víťazi

Tri roky so Slovakia Divide a jeho víťazi

Podarilo sa nám úspešne zorganizovať už tri ročníky nášho cyklistického podujatia. Myšlienka splnila účel: nájsť „neokukanú“ trasu zo západu na východ Slovenska, po čo najväčšej divočine bez civilizácie.
Reportáž: Spišských 333 EXTREME - ako prežiť (a vyhrať) MTB preteky na graveli

Reportáž: Spišských 333 EXTREME - ako prežiť (a vyhrať) MTB preteky na graveli

A to vážne idete na graveli? Vždy, keď na pretekoch vidím gravel, pomyslím si, že prečo si to tí jazdci robia? To boli najčastejšie komentáre od našich súperov. O tom, či bol gravel vhodným bicyklom na toto podujatie, sa dočítate v tomto článku.
Pozvánka: Ondavský cyklomaratón 2022 - lokálna akcia s výživným brodom

Pozvánka: Ondavský cyklomaratón 2022 - lokálna akcia s výživným brodom

Žiadne plány na víkend a máte radi pretekovú atmosféru? Príďte vyskúšať podujatie na východe Slovenska, kde vás čaká cyklomaratón na vysokej úrovni v meste Stropkov.
keyboard_arrow_up