Pozvánka: Malevil Cup - možnosť zmerať si sily s profesionálmi

Maratónska klasika Malevil Cup sa blíži. Preteky pre bikerky a bikerov všetkých výkonnostných úrovní, ktoré sa pôjdu v Lužických horách 17. júna, ponúknu opäť štyri trasy.

Malevil Cup je jedným z najtradičnejších a najprestížnejších MTB maratónov v Českej republike. V uplynulých rokoch bike maratón na severe Čiech hostil európsky maratónsky šampionát, národný šampionát alebo tiež prestížny UCI MTB marathon series.

Malevil Cup pretekári
Aj tento rok je Malevil Cup zapísaný v kalendári svetovej cyklistickej federácie UCI, a to dokonca ako C1! Čo znamená, že by sa na štarte mohli objaviť aj zaujímaví pretekári, s ktorými si môžete zmerať svoje sily na hlavnej 100 km trati.

Preteky lákajúce najlepších pretekárov aj amatérov všetkých úrovní sa koná v Lužických horách 17. júna. Možnosť porovnať vlastné sily a skúsenosti s konkurenciou ponúka nejednu osobnú výzvu. Malebná krajina a náročnosť tratí ponúkne pretekárovi veľkú škálu emócií, kde si vyberie to svoje naozaj každý fanúšik MTB.

Malevil Cup, pretekári, skaly
Skvost trate príde na rad po prejazde štátnou hranicou do nemeckej časti.
Dve atraktívne trasy na 70 a 100 kilometroch cez Lužické a Žitavské hory vedú tiež cez hranice do Nemecka do známeho kúpeľného mesta Oybin. Pre začiatočníkov sú pripravené nenáročné trasy na 30 a 50 kilometroch. Malevilské trasy ponúkajú to najlepšie z Lužických a Žitavských hôr. Obsahujú mix poľných a lesných ciest, strmé stúpania, kamenisté a koreňové zjazdy a zábavné prírodné singletraily.

Ale na svoje si prídu predovšetkým hobby bikeri. Opäť budú pripravené štyri atraktívne trasy v rozmedzí 30 - 100 km a k tomu aj pohodová rodinná cyklo jazda, ktorá je určená všetkým, ktorí nemajú pretekárske ambície a chcú si užiť krásny deň v sedle svojho bicykla. Trasy Malevil Cupu podstúpia len pár malých zmien. Hlavné miesta trás budú ale zachované. Starostlivo vybrané lesné cesty a chodníky vás prevedú najzaujímavejšími miestami, ktoré okolité lesy a kopce ponúkajú.

Občerstvenie
Malevil Cup tradične štartuje na námestí v Jablonnom v Podještědí. Prvá atraktívna pasáž prichádza už v úvodných kilometroch prejazdom Českou bránou a prírodným singletrailom do Hrádku nad Nisou. Skvost trate príde na rad po prejazde štátnou hranicou do nemeckej časti. Tu na pretekárov čaká tradičný prejazd kúpeľným mestom Oybin a výzva v podobe zdolania najťažšieho stúpania na trase na vrchol Hvozd. Práve tu sa často preteky rozhodujú. Náročná je aj pasáž okolo dominantného vrcholu Luž.

Víťazi sa môžu tešiť na sklenené medaily zo sklárne Ajeto, kde vznikajú trofeje aj pre Tour de France. Celkovo je na Malevil vypísaných 32 kategórií. Zdieľanie spoločných zážitkov a tímový duch, to sú preteky dvojíc, ktoré neustále naberajú na popularite aj prestíži a na Malevil má táto kategória už svoju tradíciu.

Malevil Cup, pretekári
Aktuálne sú prihlásení pretekári už z ôsmich krajín Európy. Určite ste už o ňom mnohí počuli alebo ste sa aj zúčastnili seriálu MarathonMAN Europe.

Päť najlepších akcií v Nemecku, Taliansku, Rakúsku a Českej republike tvorí v roku 2023 opäť populárna medzinárodná séria horských bicyklov. Okrem Malevil Cupu a Kráľa Šumavy sú súčasťou seriálu ešte aj rakúsky Salzkammergut Trophy, nemecký Erzgebirgs-Bike-Marathon a finálový Kronplatz King v Taliansku. Väčšina pretekov má za sebou viac ako 20 ročníkov a sú neodmysliteľnou súčasťou kalendára mnoho cyklistov. Každý rok sa všetkých päť maratónov zúčastní cez 8 000 pretekárov.


Viac informácií k MME na marathon-man.eu.

Malevil Cup 2023 dátumy
Už viete, čo budete robiť cez víkend 17. - 18. júna 2023? Malevil Cup by ste si rozhodne nemali nechať ujsť.

Viac informácií o Malevil Cupe: malevilcup.cz.
report_problem Našiel si v texte chybu?
redakcia 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Pozvánka: BAYNACH MTB Marathon - preteky medzi strapcami hrozna

Pozvánka: BAYNACH MTB Marathon - preteky medzi strapcami hrozna

Maratón pomenovaný po vinárstve BAYNACH ponúka nezvyčajné prostredie viníc na zmeranie si síl, ktoré nám zostali po letnej časti sezóny.
Pozvánka: Mesiac september – začiatok jesene a nabitý program

Pozvánka: Mesiac september – začiatok jesene a nabitý program

Leto už budeme mať o pár týždňov oficiálne za sebou, ale pretekový kalendár rozhodne nekončí.
Pozvánka: Istrofinal Snežnický MTB maratón - tento rok aj so žilinskou „ikonou”

Pozvánka: Istrofinal Snežnický MTB maratón - tento rok aj so žilinskou „ikonou”

Preteky v Kysuckej vrchovine si vybudovali svoje renomé medzi pretekármi a písať sa bude už 10. ročník.
keyboard_arrow_up