Oblečenie do horšieho počasia - vietor a dážď ťa nezastavia

Jeseň, to nie sú len padajúce listy a romantika babieho leta. Neodmysliteľne k nej patrí aj horšie počasie a do toho je potrebné sa náležite obliecť.

Polaris AM Summit - 129 €

Polaris AM Summit
Vďaka bunde AM Summit bude cyklista viditeľný už z diaľky, keďže červená na ceste doslova „svieti“. Samozrejme to však nie je jej najväčšia devíza – sem sa radí najmä jej nepremokavosť a vetruvzdornosť. Je zložená z dva a pol vrstvy, pričom švy sú lepené a zipsy sú vodoodolné. Bundu možno nosiť s kapucňou aj bez, lemy na rukávoch i na páse sú rovnako nastaviteľné. V jej prednej časti sa nachádza šikovné vodoodolné vrecko, napríklad na mobil. MOC bundy je 130 € a nájdeš ju na našom MTBIKER shope.

CRAFT CORE Wool Merino - 78,99 €

CRAFT CORE Wool Merino
Set termoprádla z dielne CRAFT-u sa vyznačuje predovšetkým svojou hrejivosťou. Je totiž sčasti vyrobené z ovčej merino vlny, ktorá má na starosti termoreguláciu za sucha aj za mokra a nezapácha. Vlna je skombinovaná s umelými materiálmi, čím dostávame set, ktorý nájde svoje uplatnenie najmä pri jazde v zimných mesiacoch. Široké manžety na koncoch rukávov i spodného dielu držia celé termoprádlo na mieste. MOC setu je 129 € a nájdeš ho na našom MTBIKER shope.

Sportful 2nd Skin - 50,99 €

Sportful 2nd Skin
Dlhé termo tričko z radu 2nd Skin nájde svoje uplatnenie najmä pri náročných a intenzívnych tréningoch v nízkych teplotách. Je vyhotovené z tkaniny Drayrn®, ktorej vďačí za nízku hmotnosť, vysokú priedušnosť, hrejivosť a rýchly odvod potu. Vzhľadom na materiál a rôzne oblasti vetrania sa výborne prispôsobí postave a pôsobí doslova ako druhá koža. Nespornou výhodou je odolnosť látky a zároveň pohodlie, ktoré tkanina ponúka. Jeho MOC je 69,99 € a nájdeš ho na našom MTBIKER shope.

FORCE X70 Windster - 54,99 €

Force X70 Windster
Zateplená športová bunda X70 Windster poslúži ako univerzálny model do nečasu. V jej prednej časti sa nachádza vetruvzdorný materiál Windster a zvyšok bundy tvorí tkanina Superroubaix. Výsledkom je vodný stĺpec bundy 1000 mm a priedušnosť 1000 g/m2 za 24 hodín. V zadnej časti bundy sa nachádza až päť vreciek, z čoho jedno je na zips. Pri skracujúcich sa dňoch nájdu svoje využitie aj reflexné prvky, či jasná fluo farba. MOC bundy je 63,99 € a nájdeš ju na našom MTBIKER shope.

ROECKL Rimbach - 50,99 €

Roeckl Rimbach
Keďže sa dlane pri bicyklovaní hýbu azda najmenej, je ich ochrana o to dôležitejšia. Rukavice Rimbach ju zabezpečujú najmä materiálom ROECK-PROOF® ECO Denali v kombinácii s ochrannou manžetou. Netreba sa báť ani dlhších jázd, keďže sa o pohodlie stará výplň BI-FUSION. V horších podmienkach dodáva stabilný úchop materiál DURASENSE WR. Samozrejmosťou sú reflexné prvky, či možnosť ovládania telefónu. MOC rukavíc je 83,99 € a nájdeš ich na našom MTBIKER shope.

Castelli Entrata - 59,99 €

Castelli Entrata
Návleky na tretry Entrata plnia spoľahlivo funkciu ochrany nôh pred vetrom a dažďom, keď sa schladí. Tvorí ich štvorstranne elastický materiál, ošetrený DWR úpravou, ktorá zaručuje vodoodolnosť. Vo vnútornej časti sú zase zateplené fleecom. Stredový panel je špeciálne tvarovaný tak, aby sa prispôsobil ohybu členka pri šliapaní. V hornej časti sú návleky zakončené neoprénovou manžetou, ktorá ich drží na mieste. Ich MOC je 59,99 € a nájdeš ich na našom MTBIKER shope.

FORCE Freeze - 10,79 €

Force Freeze
Najmä v prípade, že jazdíš s dobre odvetranou prilbou, sa ti čiapka, akou je FORCE Freeze, určite zíde. Svojím strihom totiž chráni nielen čelo a dutiny, ale aj uši. Extra zateplenie zabezpečuje materiál Windster, cez ktorý vietor neprefúkne. V prednej časti a po obvode je doplnený materiálom Superroubaix. Podľa obvodu hlavy je dostupná v dvoch veľkostiach, jej MOC je 12,69 € a nájdeš ju na našom MTBIKER shope.

dirtlej Dirtsuit Core edition - 329 €

dirtlej Dirtsuit Core edition
Ak ťa baví jazda aj v skutočne blatistých podmienkach, overal Dirtsuit Core je jednoznačne šikovný kúsok do výbavy. Vďaka robustnej konštrukcii a trojvrstvovej membráne sa cezeň nedostane voda, nečistoty, ani vietor. Osem otvorov zároveň poskytuje bohaté odvetranie. Ak sa oteplí, spodnú časť je možné odzipsovať, rovnako tak aj kapucňu. Aby obstál aj pri prípadných pádoch, je ušitý z robustnejších materiálov a zosilnených švov. Jeho MOC je 329 € a nájdeš ho na našom MTBIKER shope.

Ďalšie oblečenie do vetra a dažďa si môžeš prezrieť na našom MTBIKER shope.
Zdroj fotografií: archív redakcie
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Oblečenie do vetra a chladu - nedaj chorobe šancu PR článok

Oblečenie do vetra a chladu - nedaj chorobe šancu

Zimné obdobie mnohí označia ako ideálne na to, aby človek po výjazde ochorel. No dobre zvolené oblečenie spraví obrovský rozdiel a prinášame opäť niekoľko tipov.
Ako si poskladať oblečenie pre celoročné jazdenie

Ako si poskladať oblečenie pre celoročné jazdenie

Začali ste s cyklistikou a radi by ste komfortne jazdili aj vtedy, keď sa ochladí či keď spadne pár kvapiek dažďa? Dnes vám skúsim poradiť, ako si dať dokopy výbavu, ktorá bude dostatočne univerzálna pre širokú škálu teplôt.
Jesenná výbava - zvládni blato a dážď s prehľadom PR článok

Jesenná výbava - zvládni blato a dážď s prehľadom

Kto povedal, že októbrom sa končí sezóna? Ani väčší chlad, občasné blato a dážď nemusia byť so správnou výbavou žiadny problém.
keyboard_arrow_up