Ako si poskladať oblečenie pre celoročné jazdenie

Začali ste s cyklistikou a radi by ste komfortne jazdili aj vtedy, keď sa ochladí či keď spadne pár kvapiek dažďa? Dnes vám skúsim poradiť, ako si dať dokopy výbavu, ktorá bude dostatočne univerzálna pre širokú škálu teplôt.

Hneď začnem tým, že video nižšie je určené hlavne pre tých, ktorí prišli k cyklistike trochu neskôr a nemajú doma plnú skriňu vecí na bicykel, najmä čo sa týka jazdenia v chladnejších podmienkach. Nejde teraz o drtenie kilometrov v mraze, ale bavíme sa o jazdení naprieč 3 ročnými obdobiami.

Mnohí z vás navyše nežijú pod horami a pojem „zima“ má pre vás úplne iný význam. Alebo inak povedané – ako by som postupoval, keby som doma nič nemal a chcem pokryť čo najširšie spektrum teplôt. Len s tým rozdielom, že skúsenosti mi zostali a viem, ktoré veci som za tie roky využíval najčastejšie.

Ešte pred pár rokmi bola situácia výrazne odlišná, čo má svoje výhody aj nevýhody. Výhodou dneška je skutočne široká ponuka výbavy, nevýhodou potom fakt, že sa v tom človek môže ľahko stratiť. Veď len v rámci jednej značky nájdeme v ponuke povedzme 10 modelov búnd, namiesto 2-3.

Už len s úsmevom spomínam, keď mi jedno Perfetto s odnímateľnými rukávmi stačilo na všetko a koľko rozmýšľania mi ušetrilo. Ako ide čas, ponuka sa rozrástla v prípade každej značky a dnes nájdete špecifický kúsok na všetky možné kombinácie podmienok a intenzity.

Nezastieram, že partnerom videa je značka Castelli, s ktorou mám bohaté skúsenosti a v podstate mi otvorila cestu k celoročnému jazdeniu. Ale myslím, že veľkú časť si viete aplikovať všeobecne – rozhoduje nielen cena a vkus, ale rovnako strih a samozrejme finančné možnosti.

Veľmi nápomocné sú aj skúsenosti užívateľov, ktoré pri veľkej časti produktov nájdete u nás v MTBIKER shope. A keď predsa len neviete, akú veľkosť (či model) zvoliť, je úplne bežné, ak si objednáte povedzme 2, medzi ktorými sa rozhodujete – a to, čo nesadne, následne vrátite.

Rovnako treba doplniť, že ak nás sledujete dlhšie, väčšinu vecí ste videli, alebo sme už o niečom podobnom hovorili. Ale otázky sa neustále opakujú, neraz sa ľudia pýtajú na konkrétne príklady - z toho dôvodu sme do videa dali aj názvy a hneď v úvode som naznačil zacielenie.


Na podobnú tému som už robil nejeden článok alebo video, nižšie nájdete teda aj odkazy na relevantný obsah, ktorý sa môže hodiť.

Zdroj fotografií: archív redakcie
report_problem Našiel si v texte chybu?
Imroman 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Jazdenie v zime – aké oblečenie väčšinou používam a ako ho kombinujem?

Jazdenie v zime – aké oblečenie väčšinou používam a ako ho kombinujem?

Čo sa hodí, ak hľadáte niečo univerzálne na celú sezónu, alebo naopak niečo skutočne zimné? Skúsil som dať dokopy svoje dlhodobé skúsenosti so značkou Castelli, ktorá mi pomohla odhaliť čaro zimného jazdenia.
Balíček prežitia pre zimné výjazdy

Balíček prežitia pre zimné výjazdy

Na Garmine mi ukazuje 6 stupňov, dávam si to naľahko v slušnom tempe. Ale čo ak?
Oblečenie do horšieho počasia - vietor a dážď ťa nezastavia PR článok

Oblečenie do horšieho počasia - vietor a dážď ťa nezastavia

Jeseň, to nie sú len padajúce listy a romantika babieho leta. Neodmysliteľne k nej patrí aj horšie počasie a do toho je potrebné sa náležite obliecť.
keyboard_arrow_up