Zimné rukavice na bicykel - aby sme neprimrzli k riadidlám

Jazda na bicykli môže byť príjemná aj v zime, základom je samozrejme tepelný komfort. Prinášame vám niekoľko tipov na ochranu rúk pred chladom.

FORCE X72 - 19,49 €

FORCE X72, Zimné rukavice
Produkty FORCE sú známe najmä svojou dostupnou kvalitou. Rukavice do zimných podmienok X72 nie sú výnimkou. Tepelný rozsah udáva výrobca od 0 do 5 °C. Poteší vás široký lem, ktorý chráni pred vniknutím chladného vzduchu, alebo dlaň a niektoré prsty s protišmykovou úpravou. Nechýba možnosť ovládania dotykového displeja. V našej ponuke ich okrem čiernej farby nájdete aj v žiarivej žltej. Ich MOC je 19,49 €. Nájdete ich v MTBIKER eshope.

Roeckl Rocca GTX - 34,99 €

Roeckl Rocca GTX
Väčšina výrobcov navrhuje a vyrába celé alebo takmer celé portfólio produktov. O Roeckl sa to povedať nedá. Tento výrobca sa už viac ako 180 rokov zameriava čisto na rukavice. Rocca GTX sú membránové rukavice, úplne odolné vode a vetru, pritom sú stále dostatočne priedušné vďaka aktívnej technológii Gore a VaporFlex. Majú štíhly, priliehavý strih, čím zaručujú presnú ovládateľnosť bicykla. Odporúčaná cena je 94,99 €. V čiernej alebo neónovej žltej ich nájdete na MTBIKER eshope.

Castelli Espresso GT - 73,99 €

Castelli Espresso GT, Zimné rukavice
Castelli stojí na výslní cyklistického oblečenia už dekády. V ich produktoch nájdeme amatérskych aj profesionálnych cyklistov World Tour. Rukavice Espresso GT sú podľa samotného výrobcu „zabijakom zimy“. Za týmto drsným názvom sa skrýva úplná nepremokavosť a odolnosť voči vetru. Izolácia PrimaLoft Gold a GORE-TEX sú zárukou maximálneho pohodlia a výkonu. Odteraz vás už žiadne výhovorky na mrznúce ruky nezachránia. Castelli Espresso GT nájdete za MOC 125 € na našom MTBIKER eshope.

VAUDE Posta Warm - 52,99 €

VAUDE Posta Warm, Zimné rukavice
Ak sa trochu orientujete v materiáloch, tak vám kombinácia strečového softshellu a mäkkého česaného flaušu bude pripadať ako splnený sen. K tomu si môžete prirátať predĺženú manžetu, nastaviteľnú suchým zipsom. K dobrej veci prispieva tiež použitie recyklovaných materiálov. Čerešničkou na torte je ešte vodoodolná povrchová úprava, ktorá odpudzuje nečistoty. Ak očakávate sumu, presahujúcu „stovku“, mýlite sa, pretože MOC týchto rukavíc je 59,99 €. Nájdete ich v MTBIKER eshope.

Sportful Windstopper Essential 2 - 53,99 €

Sportful Windstopper Essential
V jesennom aj zimnom období je často najväčší problém studený vietor. Dokáže sa nepríjemne „zarezávať pod kožu“ a pokaziť tak dojem z celého výjazdu. No to len do chvíle, kým si zaobstaráte rukavice s membránou GORE-TEX® Infinium™. Windstopperova konštrukcia zadrží nepríjemný studený vzduch a jemný česaný flauš vás zahreje z vnútornej strany. Využijete ich v teplotách od 5 do 15 °C. Celkový dojem dopĺňa reflexné logo Sportful. MOC je 59,99 €, v dvoch farbách ich nájdete v MTBIKER eshope.

ASSOS EVO Winter - 94,99 €

ASSOS EVO
Švajčiarsky výrobca by sa mohol hrdiť prívlastkom exkluzívny. Vlastné patenty, rovnako aj spracovanie materiálov a použitie vlastných technológií, to všetko je zahrnuté v produktoch ASSOS. Dlaň je vyrobená z teplej, priedušnej a vodoodpudivej textílie, ktorá zaisťuje optimálnu priľnavosť a cit v prstoch. Predĺžené manžety nepustia chladný vzduch do medzery medzi bundou a rukavicami. Zvršok tvorí vetruvzdorná, vodoodpudivá termotextília. Ich MOC je 95 €. Nájdete ich na MTBIKER eshope.

Karpos Race - 51,99 €

Karpos Race,Zimné rukavice
Mnohí cyklisti menia v zime cyklistickú výbavu za skialpovú, no rukavice nemusia. Karpos Race poskytujú ochranu a komfort aj v tej najväčšej zime. Vďaka použitým materiálom sú priedušné, odolné voči vetru aj vode, hrejú a odvádzajú pot od pokožky. Dlaňová časť je potiahnutá silikónovou potlačou pre lepší úchop. Zimné outdoorové rukavice sú určené na vysokointenzívne aktivity v chladných podmienkach. Ich MOC je 55 €. Nájdete ich na MTBIKER eshope.

Craft ADV SubZ Siberian 2 - 46,99 €

Craft ADV SubZ Siberian 2, Zimné rukavice
Už samotný názov prezrádza, že tieto rukavice sú určené pre vyznávačov skutočnej zimnej cyklistiky, keď teploty majú zväčša zápornú hodnotu. Ich konštrukcia zahŕňa vlastnú Craf membránu VentAir Wind. Tá poskytuje odolnosť voči vetru aj vode. Z vnútornej strany zaisťuje teplo česaný flauš. Silikónová potlač na dlani poskytuje istotu gripu, aj keď máte mokrý kokpit. V ponuke nájdete okrem čiernej farby aj výraznú žiarivú žltú verziu. MOC rukavíc je 54,99 €. Nájdete ich v MTBIKER eshope.

Rock Machine Winter Race - 32,99 €

Rock Machine Winter Race, Zimné rukavice
Rukavice sú už podľa názvu ideálne do zimných teplôt a najlepšie budú hriať okolo 5 stupňov. Softshellová membrána vás ochráni pred vetrom a vlhkosťou, zatiaľ čo silikónová potlač na prstoch sa postará o pevný grip na riadidlách. Dlhší strih manžety prekryje zápästie a tak sa zima nedostane pod rukáv. Samozrejmosťou je potlač pre ovládanie smartfónu na ukazováku. Vďaka suchému zipsu si ich dotiahnete presne na svoju veľkosť. MOC rukavíc je 35,99 €. Nájdete ich v MTBIKER eshope.

Viac zimných rukavíc nájdete na našom MTBIKER eshope.
Zdroj fotografií: archív redakcie
info
Testy a predstavenia produktov sa realizujú s produktami a materiálmi zapožičanými od dovozcu danej značky alebo z MTBIKER shopu. Ich obsah a záver je subjektívnym názorom autora.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Oblečenie do vetra a chladu - nedaj chorobe šancu PR článok

Oblečenie do vetra a chladu - nedaj chorobe šancu

Zimné obdobie mnohí označia ako ideálne na to, aby človek po výjazde ochorel. No dobre zvolené oblečenie spraví obrovský rozdiel a prinášame opäť niekoľko tipov.
Zimné cyklistické bundy - chránia, hrejú a čo ešte? PR článok

Zimné cyklistické bundy - chránia, hrejú a čo ešte?

Jazdenie v zime má svoje čaro. No dôležitým faktorom je ochrana pred chladom, zrážkami, ale aj vhodné odvetrávanie a viditeľnosť. Opäť prinášame niekoľko tipov.
Nohavice do chladného počasia - sezóna nikdy nekončí PR článok

Nohavice do chladného počasia - sezóna nikdy nekončí

Ak si sa bicykla stále neprejedol, či plánuješ splniť svoje ročné ciele, zídu sa kvalitné nohavice – či už na cestu, alebo do terénu.
keyboard_arrow_up