EthicSport – profesionálna športová výživa z Talianska

Ak vás zaujíma, na ktoré doplnky v oblasti výživy sa spoliehajú top jazdci ako Marco Aurelio Fontana alebo Stephane Tempier z MTB tímu Bianchi Countervail, čítajte ďalej.

Značka EthicSport nie je žiadny nováčik a postupne sa vypracovala na jednu z najpopulárnejších v Taliansku. Vďačí za to najmä dôrazu na kvalitu a neustály výskum, takže svoje produkty stále posúva vpred. Hlavným cieľom je poskytnúť komplexnú ponuku, ktorá pokryje nároky aj tých najnáročnejších, a to v rámci celého športového výkonu – teda pred, počas neho, ale aj v rámci regenerácie. Výrobné laboratória sú licencované Talianskym ministerstvom zdravotníctva a všetky oblasti výroby spĺňajú tie najprísnejšie normy. No a samozrejme, každú šaržu produktov schválili antidopingové laboratóriá vo Florencii, čo pomerne jasne „demonštruje“ aj samotný názov EthicSport (od slova etický). Ďalším dôležitým faktorom je dôraz v prvom rade na prírodné zložky, ktoré majú najvyššiu možnú biologickú hodnotu. Vedecký prístup je len časť, ktorá sa podieľa na výsledkoch, nemalú zásluhu majú aj profesionálni športovci, s ktorými EthicSport intenzívne spolupracuje.


Dostáva tak potrebný „feedback“ od tých najpovolanejších. V súčasnosti sa kladie veľký dôraz v prvom rade na kvalitu, chuť a ľahkú stráviteľnosť, takže väčšina produktov neobsahuje lepok, laktózu a sú vhodné aj pre vegetariánov či vegánov. To oceníte hlavne pri dlhotrvajúcich aktivitách, kedy vás nebudú trápiť nepríjemné kŕče a pod. ťažkosti. Poďme sa trochu bližšie pozrieť na časť skutočne bohatej ponuky.

Pred výkonom – doplnenie energie a stimulanty

Sportpasta – 300 g

Ak nemáte radi klasické „predtréningové“ jedlá ako napr. vločky, môžete skúsiť variant v podobe špeciálnych cestovín. Tie obsahujú vyšší podiel bielkovín ako tie klasické a majú nižší glykemický index, takže energiu budú „dodávať“ dlhšiu dobu. Hodia sa najmä pred poriadne dlhým dňom v sedle, ale môžu sa stať pevnou súčasťou vašej diéty – nie je problém ich jesť denne, ak žijete skutočne aktívnym životným štýlom. Cena za 300 g sa pohybuje okolo 4.30 € a viac informácií sa dozviete na tomto odkaze.

Extrashot energy – 60 ml

Extra silný energetický „stimulant“ s rýchlym nástupom účinku a dlhotrvajúcim efektom počas 6 hodín. Obsahuje 251 mg kofeínu v jednej dávke, ďalej guaranu, taurín a vitamíny skupiny B. Ideálny, ak potrebujete poriadne nakopnúť a podporiť energetický metabolizmus. Cena sa pohybuje okolo 2.50 €.


Počas výkonu – tyčinky a gély

Energy Long Race – 45 g

Už samotný názov napovedá, kde táto tyčinka nájde najlepšie uplatnenie - ideálna na dlhé preteky a iné vytrvalostné aktivity. Ľahko sa žuje, je výborne stráviteľná a navyše sa nezabudlo ani na chuť a svoju konzistenciu nemení ani pri extrémnom teple. Tyčinke nechýbajú základné aminokyseliny ako alanín, leucín a glutamín, ktoré pri dlhotrvajúcich výkonoch prídu vhod. Cena sa pohybuje okolo 2.50 €.

Energy Linea Tecnica

Obsahuje tzv. sekvenčné sacharidy, ktoré dodajú rýchlu, ale rovnako aj dlhotrvajúcu energiu. Má vysoký obsah energie, ľahko sa žuje a je ideálne pre všetky druhy športových aktivít. Dostupná v širokej škále príchutí, verzia Special má sladko-slanú chuť, čo ju odlišuje od klasických produktov. Cena sa pohybuje okolo 2.00 €.


Energia Rapida Professional – 50 ml

V prípade vysokého dopytu po čo najrýchlejšie využiteľnej forme energie nájdete v ponuke EthicSport širokú škálu gélov alebo tekutých liquidov – Energia Rapida Professional je liquid, ktorý vytvorili v spolupráci športových lekárov a profesionálnych športovcov. Spĺňa teda tie najvyššie nároky. Jedna dávka dodá 120 kcal efektívne využiteľnej energie a tiež 50 mg kofeínu, čo predstavuje jeden z najkoncentrovanejších zdrojov. Ideálne sa hodí najmä pri intenzívnom výkone, ale aj počas toho dlhotrvajúceho, napríklad v prípade, že príde „kríza“. Dostupné sú rôzne príchute, cena sa pohybuje okolo 2.00 € a viac informácií sa dozviete na tomto odkaze.

Maltoshot Endurance – 50 ml

Trochu iné vlastnosti má liquid Maltoshot Endurance, ktorý postupne uvoľňuje energiu vďaka obsahu 5 sacharidov s rôznymi rýchlosťami absorpcie, ako sú dlhé reťazce maltodextrínu a izomaltulózy. Výhoda spočíva v kombinácii sacharidov s rýchlym uvoľňovaním energie a sacharidov s predĺženým uvoľňovaním, výsledkom čoho je veľmi rýchly prísun energie s dlhotrvajúcim efektom. Nová príchuť tropické ovocie má prírodný osviežujúcu chuť pravého ovocia a je ideálnou voľbou v letných mesiacoch. Cena sa pohybuje okolo 2.00 €.


Po výkone – doplnenie energie a „naštartovanie“ regenerácie

Recupero Extreme – 7 x 50 g

Účinný a komplexný produkt pre športovcov s vysokým obsahom BCAA, glutamínom, vitamínmi a elektrolytami. Recupero Extreme je určený pre urýchlenie regenerácie a skrátenie doby zotavenia po náročnom fyzickom výkone. Pomáha telu poskytnúť čo najrýchlejšie potrebné živiny na obnovu, navyše obsahuje napr. Sensoril, ktorý je extrahovaný z indického ženšenu a napomáha ku psychickej i fyzickej relaxácii. Cena za balenie 7 kusov sa pohybuje okolo 23.99 €.

Protein XTR – 500 g

Na obnovu svalov poškodených tréningom je potrebné telu dodať dostatok proteínov. Niekedy to nie je jednoduché zvládnuť pomocou prirodzenej stravy a vtedy prídu na rad doplnky ako vysoko kvalitný Protein XTR. Je bohatý na bielkoviny, vyrobený procesom CFM (mikro a ultra filtrácie). Vďaka technológii výroby je produktom s najvyššou možnou biologickou hodnotou, vysokým obsahom BCAA a využiteľnosťou pre ľudské telo. Hlavnou výhodou je okamžitá vstrebateľnosť s maximálnym množstvom aminokyselín. Umožňuje rýchlejšiu regeneráciu a zlepšenie dusíkovej bilancie, čo je dôležité pre optimálny výkon. Ľahko sa trávi a má príjemnú a prirodzenú chuť. Dostupná je v dvojici príchutí, cena sa pohybuje okolo 24 € a viac informácií sa dozviete na tomto odkaze.


To bolo len zopár základných produktov, ktorými sa dá komplexne pokryť takmer každý športový výkon. EthicSport ponúka ďaleko širšiu základňu, takže si celý tento mix môžete kombinovať, prípadne doplniť podľa potreby. V ponuke nechýbajú ani vysoko špecializované výživové doplnky na podporu imunity, výbušnosti, na boj proti kŕčom alebo na podporu zdravého pohybového aparátu. A to je len skutočne malá časť. Komplexnú ponuku a všetky potrebné informácie nájdete na stránkach Slovenského zastúpenia ethic-sport.sk.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Regenerácia a peniaze - veci, ktoré škodia, pomáhajú a ich cena

Regenerácia a peniaze - veci, ktoré škodia, pomáhajú a ich cena

Nie všetky užitočné veci stoja veľa peňazí a nie všetko drahé je automaticky aj to najlepšie.
Video: Aby výber a nakupovanie gélov a tyčiniek mali hlavu aj pätu

Video: Aby výber a nakupovanie gélov a tyčiniek mali hlavu aj pätu

Ako pristúpiť k nákupu športovej výživy? Kupovať postupne, alebo si spraviť zásobu? Vybrať si len jeden obľúbený produkt? Na veci z potravín úplne zabudnúť?
Video: Cyklisti a pivo – čo spôsobuje v tele a existuje jeho lepšia náhrada?

Video: Cyklisti a pivo – čo spôsobuje v tele a existuje jeho lepšia náhrada?

Alkohol je pre ľudský organizmus záťažou, to je všeobecne známa vec.
keyboard_arrow_up