Základné kúsky zimného šatníka

Dni sa skracujú, teploty klesajú a zima, ako sa hovorí, prichádza. Stačí sa na ňu len pripraviť a môžete jazdiť aj naďalej a hlavne komfortne. Nasledujúce tipy na doplnenie výbavy, vám v zimnej príprave môžu len pomôcť...

Horskú a cestnú cyklistiku si môžete vychutnať v každom počasí. Podmienkou je dobre sa pripraviť, ako seba, tak aj svoj šatník. Cyklistické oblečenie by malo byť priliehavého strihu, aby kopírovalo línie tela, no rovnako, aby umožnilo vhodné vrstvenie v prípade potreby. Vďaka nemu sa dá regulovať teplota podľa stupňa aktivity a ľahko prispôsobiť vonkajším podmienkam. Priniesli sme vám zopár tipov na oblečenie a doplnky do chladných podmienok.

Sportful Fiandre Ultimate WS

Táto bunda je ideálna vrchná vrstva počas chladných dní takmer v každom ročnom období. Materiál Gore Windstopper® chráni pred vetrom a slabším dažďom. Lepšiu priedušnosť pri jazde zabezpečí NoRain Mid materiál na bokoch, zvýšená zadná strana goliera chráni zase krk v jazdeckej pozícii. Na prednej strane je vodeodolný YKK®Vislon® zips. Bunda obsahuje tri zadné vrecká, ktoré sú vybavené dierkami pre odvádzanie vody. Na spodnej časti je reflexný, elastický lem s priliehavým sedením. Dostupná je vo fluo žltej a čiernej farbe. Cena sa pohybuje okolo 199 € a viac informácií sa dozviete na tomto odkaze.


Endura Pro SL Primaloft® Gilet

Táto jednoducho zbaliteľná vesta je praktickým kúskom a zahreje v chladnejších dňoch. O tepelnú izoláciu sa postará ľahký materiál PrimaLoft Gold. Vesta má na obidvoch stranách a v páse elastické vetruodolné panely, ktoré zabezpečia lepší komfort. Na zadnej strane sa nachádzajú laserom vytvorené vetracie otvory pre ventiláciu pri pohybe. Má atletický strih a šikovné zadné vrecko pre rýchly prístup. Reflexné prvky pre väčšiu bezpečnosť sú taktiež súčasťou vesty. Je dostupná v oranžovej a čiernej farbe. Cena sa pohybuje okolo 114 € a viac informácií sa dozviete na tomto odkaze.


Alpina Twist Four Shield VL

Pred chladom je dôležité ochrániť aj zrak. Cyklistické okuliare sú s automatickým tónovaním skiel VARIOFLEX podľa intenzity slnečného svetla doplnené o FOGSTOP úpravu proti zahmlievaniu. Budú vám robiť spoločnosť pri výjazde za rôznych podmienok, dokonca aj za súmraku pri jazde lesom. Hodia sa teda na meniace sa svetelné podmienky, čo oceníte najmä v zimnom a prechodnom období. Tieto cyklistické okuliare APLINA sú dostupné v matnom čiernom prevedení. Cena sa pohybuje okolo 129 € a viac informácií sa dozviete na tomto odkaze.


Kellys Thermo Isowind

Nohavice s výstelkou Thermo Isowind sú vhodné do chladného a veterného počasia. Predný diel je odolný voči vetru, vlhkosti a chráni prednú časť nôh a trupu, čo zabezpečuje funkčný membránový materiál Isowind®. Zadný diel je z elastického SuperRoubaix® materiálu, ktorý zahreje a dobre dýcha. Má termo-regulačné schopnosti, je priedušný a odvádza prebytočné teplo, pot a vlhkosť. Za komfort nosenia zodpovedá tvarovaná viacvrstvová anti-bakteriálna vložka Hygienic®, traky, krátky zips a fixácia cez chodidlo, aby sa nevyhŕňali. Zadný diel dopĺňa reflexný nápis. Dostupné sú v čiernej farbe rôznych veľkostí. Cena sa pohybuje okolo 97 €. Viac informácií sa dozviete na tomto odkaze.


Castelli Estremo

Zimné jazdenie by ste nemali brať na ľahkú váhu, najmä ochranu rúk, o čo sa postarajú tieto zimné rukavice, ktoré poskytnú ochranu v chladných podmienkach, vďaka materiálu Windstopper® X-Fast. O tepelný komfort sa postará vnútorná flísová vložka a spoľahlivý úchop podporí dlaň so silikónovou úpravou. Vlastnosťou rukavíc je anatomicky zohnutý strih pre dobré usadenie prstov a tiež jemný semiš na palci pre utieranie potu. Výhodou je vysoká manžeta so suchým zipsom pre pohodlné nosenie. Dostupné sú v čiernej farbe rôznych veľkostí. Cena sa pohybuje okolo 79 €. Viac informácií sa dozviete na tomto odkaze.


Thermatek overshoes

Ochranu chodidiel voči chladu určite ocení väčšina cyklistov alebo lepšie povedané, je nevyhnutná. Vrchnú časť tvorí neoprénový materiál, ktorý sa prispôsobí tvaru a výborne drží teplo aj vo vlhkom prostredí. Komfort obliekania podporujú zipsy YKK s vrchným zapínaním. Podrážka návlekov je vyrobená z odolného materiálu, takže zvládnu aj občasnú chôdzu bez následkov. Na návlekoch sú umiestené reflexné prvky pre väčšiu viditeľnosť. Sú dostupné v čiernej farbe a cena sa pohybuje okolo 38 €. Viac informácií sa dozviete na tomto odkaze.


SMS Santini UCI zimná čiapka

Zimná cyklistická čiapka UCI je nielen štýlovým cyklo doplnkom, ale navyše vás ochráni, aj keď vonku nie je úplne najteplejšie počasie. Veľké percento tepla z tela uniká práve hlavou, preto by ste túto ochranu nemali nikdy podceňovať. Čiapka nesie dúhový pruh a Santini logo na prednej strane. Je rovnako ideálna ako doplnok pod prilbu. Je čiernej farby a cena sa pohybuje okolo 35 €. Viac informácií sa dozviete na tomto odkaze.


Bianchi Reparto Corse nohavice

Tieto zimné nohavice v dizajne slávnej talianskej značky Bianchi sú vetruodolné a nemusíte sa obávať ani výrazne nízkych teplôt. Taktiež sú vodeodolné a vyznačujú sa dobrým tepelným komfortom. Ich priedušnosť zabezpečí, že sa budete cítiť pohodlí, aj pri vyššej intenzite. O pohodlie sa postará anatomický športový strih výstelka. Pre lepšie pohodlie pri obliekaní slúži krátky zips na členku. Dostupné sú v čiernej farbe v rôznych veľkostiach. Cena sa pohybuje okolo 139 €. Viac informácií sa dozviete na tomto odkaze.


Dainese Loft Like Jacket

Táto bunda Dainese Loft-Lite, je určená pre dlhé jazdy, počas ktorých vás môžu prekvapiť aj nečakané a náhle poklesy teploty. Vďaka izolácii Primaloft bunda zahreje a udrží teplo aj počas extrémnejších situácií. Vonkajší materiál pozostáva z DWR úpravy s vysokou hustotou tkania. Navyše, bunda je praktická, pretože po zložení nezaberie veľa miesta a môže čakať v batohu kým opäť nepríde na rad. Dostupná je v čiernej farbe. Cena sa pohybuje okolo 219 €. Viac informácií sa dozviete na tomto odkaze.


GORE Oxygen SO Armwarmer

Tieto návleky na ruky z funkčného WINDSTOPPER® materiálu chránia proti vetru, vlhkosti a vode. Ideálne sa hodia ako doplnok, ak máte „neprefúkavý“ dres s krátkym rukávom a chcete zvýšiť jeho teplotný rozsah aj do nižších teplôt. Sú priedušné a budete sa dobre cítiť aj pri vyššej intenzite. Sú praktickým doplnkom pre cyklistov, ktorí chcú byť pripravení na každé počasie. Dobre držia na ruke a dajú sa ľahko zbaliť. O pohodlie sa postará ich anatomicky tvarovaný strih. Sú dostupné v čiernej farbe a ich cena sa pohybuje okolo 45 €. Viac informácií sa dozviete na tomto odkaze.


Pearl Izumi ELITE Escape Softshell

Táto funkčná bunda ochráni jazdcov na výjazde proti vetru a vode so zachovaním tepelného komfortu, vďaka materiálu ELITE Softshell. Panely na bunde zabezpečujú izoláciu a priedušnosť. Bunda obsahuje praktické dve vrecká na prednej strane a jedno zadné pre rýchly prístup. Pre viditeľnosť na ceste sú na nej umiestnené reflexné prvky, ktoré v tomto období prídu v podstate vždy vhod. Je dostupná v rôznych farebných prevedeniach a veľkostiach. Cena sa pohybuje okolo 179 € a viac informácií sa dozviete na tomto odkaze.


Briko Pomice Jacket WO

Táto cyklistická bunda je ideálna pre náročnejších jazdcov, je ľahká a ergonomicky tvarovaná. Poskytuje ochranu proti vode a vetru, vďaka 3-vrstvovému elastickému materiálu. Je nepremokavá a priedušná, čo zabezpečí prítomná membrána. Veľmi vhod príde vyšší golier okolo krku s ochranou proti odieraniu brady a predĺžený strih bundy na chrbte. Obsahuje vrecká na zadnej strane pre rýchly prístup, a taktiež reflexné prvky pre lepšiu viditeľnosť na cestách. Dostupná je v čiernej farbe. Cena sa pohybuje okolo 199 €. Viac informácií sa dozviete na tomto odkaze.


Craft Verve Glow

Pánska zateplená softshellová cyklistická bunda určená na využitie do veľmi chladného počasia. Je vetruodolná a čiastočne vodeodolná. O tepelný komfort sa postará česaný elastický fleece z vnútornej strany bundy, veľmi vhod príde límec tvarovaný pre jazdeckú pozíciu. Zips na prednej strane je ukončený ochranou brady voči oderu. Rukávy sú ukončené do pohodlnej elastickej manžety a zadná strana je prakticky predĺžená, takže bunda poskytne dobrú ochranu pre citlivú časť spodného chrbta. Dostupná je vo výraznej reflexnej farbe a cena sa pohybuje okolo 135 €. Viac informácií sa dozviete na tomto odkaze.


Pre podrobnejšie informácie o predstavených produktoch, prosím navštívte stránky jednotlivých výrobcov / dovozcov.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Oblečenie do vetra a chladu - nedaj chorobe šancu PR článok

Oblečenie do vetra a chladu - nedaj chorobe šancu

Zimné obdobie mnohí označia ako ideálne na to, aby človek po výjazde ochorel. No dobre zvolené oblečenie spraví obrovský rozdiel a prinášame opäť niekoľko tipov.
Zimné rukavice na bicykel - aby sme neprimrzli k riadidlám PR článok

Zimné rukavice na bicykel - aby sme neprimrzli k riadidlám

Jazda na bicykli môže byť príjemná aj v zime, základom je samozrejme tepelný komfort. Prinášame vám niekoľko tipov na ochranu rúk pred chladom.
Zimné cyklistické bundy - chránia, hrejú a čo ešte? PR článok

Zimné cyklistické bundy - chránia, hrejú a čo ešte?

Jazdenie v zime má svoje čaro. No dôležitým faktorom je ochrana pred chladom, zrážkami, ale aj vhodné odvetrávanie a viditeľnosť. Opäť prinášame niekoľko tipov.
keyboard_arrow_up