Život s bikerom alebo, tu nuda nehrozí

Mať doma zanieteného cyklistu, ktorého hobby sa stalo aj jeho prácou znamená, že okolo tohto dvojkolesového zázraku sa točí nielen jeho deň, ale veľmi často aj ten môj. Čo ma spoločná domácnosť s bikerom naučila?

Dobrých bicyklov sa všade veľa zmestí

...ale ani ten horší nemôže ísť na balkón! Minulý rok sme pri zariaďovaní bytu riešili dilemu, kam uskladniť tri bicykle, keďže ako klasický panelákový byt, aj ten náš má len malú zatuchnutú pivnicu. Moje naivné návrhy s využitím pomerne veľkých balkónov sa stretli doma pochopiteľne s veľkou nevôľou. OK, už poznám všetky príbehy absurdných krádeží v našom okolí, takže uznávam, nebol to dobrý nápad. Čo dodať, ľudia sú strašní. Napokon aj mňa samú prekvapil môj nápad zavesiť cesťák na stenu do obývačky. Videla som to v mnohých časopisoch o bývaní a fakt to vyzerá štýlovo. Dokonca sa mi s týmto „kusom nábytku“ minulý rok podarilo zladiť gule na vianočnom stromčeku. Dnes tam už visí iný model, takže sa teším na nákupy nových ozdôb . A to, že sa tých bikov u nás doma občas naskytne aj 5, už ani nikoho nemôže prekvapiť. Mojím najväčším ústupkom bolo dočasné uskladnenie kamarátovho bicykla v našej spálni. Jeho dcéra verí, že darčeky nosí Ježiško a keďže ocko si želal nový horák, nemohla som pokaziť toto krásne kúzlo Vianoc...

Čo ťa nezabije, to ťa posilní

...povzdychla si naša práčka. Nikdy by som nebola povedala, že výstelka na cyklistických nohaviciach dokáže „vypiť“ všetko blato sveta. A to si opakujem po každých pretekoch, v ktorých neprialo počasie a jazdci sa mordujú v bahne. Myslím, že každá žena/frajerka/mamina, ktorá už dostala do rúk batôžtek vecí z nejakého horského maratónu, mi dá za pravdu, že chuť vyhodiť ich do koša, je veľmi silná. Ale vieme, že cyklooblečenie vôbec nie je lacná záležitosť, tak nezostáva nič iné, len pláchať, pláchať a zase len pláchať. A keďže mám doma bikera, ktorý jazdí takmer každý deň, musela som si zvyknúť, že rozložený sušič na bielizeň u nás zapustil korene. Našťastie si pranie rieši sám, ale po náročných pretekoch je to súčasť môjho support servisu. Výhoda - netreba to žehliť .


Neustále v pohybe

„Ani si nesadaj, prezleč sa a ideme sa previezť okolo vody!“ Aj takto vyzerajú, najmä v lete, moje návraty z práce . A som mu za to naozaj vďačná, lebo sama by som sa k tomu až tak často nedokopala. A je fakt, že aj hodina strávená na dvoch kolesách pomôže vyvetrať hlavu a odľahčí nohy po dni strávenom za počítačom. Žilina má skutočne nádherné okolie, kde je radosť robiť akúkoľvek športovú aktivitu. Kam sa človek pozrie, tam sa môže kochať, a to v každom ročnom období. Na biku toho stihnete vidieť ešte viac, aj keď možno len tú hodinku pri západe slnka.


Nič ťa neprekvapí

Alebo áno?
On: „Poďme piecť..“
Ona: „Prosím??“

Osobne pečiem veľmi rada a často, ale, že tento nápad a dokonca aj realizácia príde v opačnom garde, ma dosť milo prekvapilo. Za všetkým hľadaj bike. Išlo totiž o prípravu „traťoviek“. Chutná kombinácia všetkého možného, čo sa u nás doma vždy nájde a výsledkom boli naozaj chutné tyčinky. Priznávam sa, že som sa potajomky zakrádala do chladničky, kde si ich skladoval. Fantázii sa medze nekladú, stačí malá obmena prísad a každý výjazd bude chutiť inak. Naposledy narazil na recept na domáce zapekané müsli, z čoho boli výborné zdravé raňajky, takže ďakujem športovým portálom za tieto nápady, ako postupne nenásilne zasvätiť chlapa do kuchárskeho umenia...

Čistota pol života

Priznávam, som dosť poriadkumilovná, podľa mojej polovičky až prehnane (neverte mu, má limity na hodnotenie čistoty nastavené inak). Keď pri návrate z práce narazím v chodbe na zablateného tátoša, ktorý ešte len čaká na očistnú kúru, už automaticky, častokrát ešte v kabáte siaham po metličke s lopatkou. Dobre viem, že to dá do poriadku aj bez tohto môjho rituálu a komentárov, že tie bicykle pôjdu z domu, ale to by som jednoducho nebola ja . Škoda, že nás pri rekonštrukcii bytu nenapadlo celú chodbu vymaľovať umývateľnou farbou, možno by jej steny boli ešte dnes biele. A keď dovolíte chlapovi zavesiť bike do obývačky, nepočítajte s tým, že bude utierať skrinku, ktorá sa pod ním nachádza. Koniec koncov, učíme sa celý život, ja momentálne neriešiť hlúposti a on viac upratovať, pretože to blato z kopcov asi nezmizne.

Utrpenie zbližuje

Na túto vetu nikdy nezabudnem. Spája sa mi s našou prvou spoločnou účasťou na športovej akcii vôbec, išlo o viedenský maratón, kam sme si partia kamarátov chodili pravidelne zabehnúť štafetu a vychutnať skvelú atmosféru. Samozrejme, ako by to vyzeralo, keby som si nevyskúšala aj nejaké bikové preteky. Prešla som si asi pred troma rokmi krátku trať na AUTHOR ŠKODA Bikemaratón Súľovské skaly. Preteky sú to krásne, v nádhernom, takmer domácom prostredí, ale nepríjemný pád asi 500 m pred cieľom ma utvrdil v tom, že bicyklu zostanem verná mimo masových akcií. Aj napriek tomu mám jednu srdcovku, ktorej sa rada zúčastním – Šprintpolom. Jednoducho sa v zjazde necítim bezpečne a radšej si dobrovoľne zafučím do kopca. Tento ročník sa nám síce nepodarilo stihnúť, ale budem sa tešiť na budúci rok.


Z druhej strany

Podarilo sa mi absolvovať už naozaj množstvo cyklistických pretekov, samozrejme v pozícii suppurtu. Ak to povinnosti dovolia, snažíme sa ich spojiť s nejakou spoločnou aktivitou, pripadne z toho mnohokrát vznikla dovolenka, najmä pokiaľ už vycestujeme niekam ďalej. Čakať na trati, či v cieli, sledovať čas, bojovať s myšlienkami, či sa niečo nestalo, miliónkrát nastavovať foťák, lebo v diaľke to už vyzerá na správnu farbu dresu, to všetko je už zabehnutá rutina. Napríklad na poslednom ročníku HERO Bike Festival sme čakali v cieli asi hodinu na pálivom slnku v 30°C, pretože myšlienka na to, že čo ak príde práve teraz v tomto momente, nám jednoducho nedovolila ísť si sadnúť ani na chvíľku do tieňa. Ale cieľová fotka za to potom naozaj stojí . Hlavne mi vždy odľahne, keď je nakoniec všetko v poriadku...


Gašparka nehľadaj v cirkuse

„Daj si gašpara, je to slušná stojka...“ Krása bikového slangu ma stále vie pobaviť. Tých výrazov je pomerne veľa, no konkrétne v tejto situácii som naozaj netušila, čo po mne chce...


Takže, milí bikeri, nevadí, že ste špinaví od hlavy po päty od blata, sklamaní zo zlého výsledku, či nadšení z parádneho výjazdu. Život s vami rozhodne nie je žiadna nuda. Každý z vás je iný a príbeh môže vyzerať úplne odlišne, ale jedno máte spoločné - robíte, čo vás baví a táto radosť sa vždy prejaví aj v iných aspektoch života. Tak šťastné a veselé .
report_problem Našiel si v texte chybu?
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Video: Svalovica po bicyklovaní - čo na ňu pomáha?

Video: Svalovica po bicyklovaní - čo na ňu pomáha?

Čo to je svalovica a ako sa jej vyhnúť alebo ju zmierniť? Čo hovorí odborný svet na masážny valec, pištoľ alebo lymfodrenážne nohavice?
Video: Cyklisti a pivo – čo spôsobuje v tele a existuje jeho lepšia náhrada?

Video: Cyklisti a pivo – čo spôsobuje v tele a existuje jeho lepšia náhrada?

Alkohol je pre ľudský organizmus záťažou, to je všeobecne známa vec.
Čo mi tréning dáva a čo si berie ako daň

Čo mi tréning dáva a čo si berie ako daň

Trénovanie nie je len o zlepšovaní fyzickej kondície. Skrýva sa za ním oveľa viac, než si vieme na prvý pohľad predstaviť a vo výsledku má vplyv v podstate na celý život. Aspoň u mňa.
keyboard_arrow_up