Ako stráviť horúce letné dni? No predsa na bicykli!

Vedeli ste, že práve bicyklovanie s rodinou či priateľmi je jeden z najlepších spôsobov utužovania vzťahov a zároveň budovania fyzickej kondície?

Mnohí z nás si kladú otázku, ako strávia horúce letné dni s tými najbližšími. Jednou z ideálnych aktivít, ktorá je vhodná pre celú rodinu, je práve bicyklovanie, keďže na Slovensku nájdeme množstvo vybudovaných cyklistických trás, vďaka ktorým môžeme spoznať kus krajiny.


Bicykel, ktorý môžete poskladať a odložiť do stiesnených priestorov

Skladacie bicykle, ako praktický fenomén dnešnej doby, sa postupom času tešia vysokej obľube, keďže ponúkajú unikátne vlastnosti, ktoré oceníte v mnohých situáciách, a teda najmä na cestách. Ako je zrejmé už podľa samotného názvu, môžete ho poskladať ako skladačku a uložiť trebárs do kufra auta, vďaka čomu je možné ho bez problémov premiestniť z jedného miesta na druhé. Ak bývate v menšom bytíku, táto voľba je pre vás priam ideálna, keďže bicykel môžete skladovať aj v stiesnených priestoroch, čiže pokojne na balkóne alebo v chodbe vzhľadom k tomu, že rozmery poskladaného bicyklu sú zhruba od 40 do 80 centimetrov.

Skladací bicykel na dlhú trasu?

Ak premýšľate nad tým, či sú skladacie bicykle určené na dlhšie trasy, odpoveď je jednoznačná: „áno“! Totiž, moderné bicykle, ktoré je možné poskladať, ponúkajú rôzne kombinácie vybavenia i prevodov, čiže, ak sa rozhodnete zdolať 30-kilometrovú trasu po Kysuckej cyklomagistrále, žiadny problém! Uniknite aspoň na pár hodín z ruchu veľkomesta, spoznajte krásy slovenskej prírody a navštívte napríklad rozhľadňu na vrchu Bobovec či lesnú železnicu, veď fantázií sa medze nekladú, tak prečo si nespraviť aspoň miernu zachádzku?


Nebojte sa zdolať náročnejšie trasy

Ak patríte medzi aktívnych športovcov, ktorí milujú zdolávanie prekážok a prekonávanie samých seba, v tom prípade sa nebojte zdolať i náročnejšie trasy. Pánsky bicykel s odľahčeným celoodpruženým hliníkovým rámom vhodný aj na všestrannú jazdu v teréne, vám pomôže zdolať každú prekážku, ktorá sa vám „postaví“ do cesty. Pochopiteľne, že náročnejšie terény nie sú vhodné pre začiatočníkov vzhľadom k tomu, že bicykel treba mať neustále pod absolútnou kontrolou, v opačnom prípade môžete prísť veľmi ľahko k úrazu, čo treba mať neustále na pamäti.


Ak ste sa aj vy rozhodli zakúpiť si vlastný bicykel, len smelo do toho! Bicyklovanie je totiž nielen ideálnou letnou aktivitou, ktorú môžete vykonávať s vašou rodinou či blízkymi, ale tiež jeden zo spôsobov, ako sa dopraviť do práce. Starajte sa o svoje fyzické, ale i psychické zdravie, doprajte si dostatok pobytu na čerstvom vzduchu a spoznajte krásy okolitej prírody, ktorá má svoje neopísateľné čaro.

inSPORTline ako významný slovenský predajca sa môže pochváliť širokou ponukou vysokokvalitného sortimentu, a teda športových zariadení a príslušenstva za výhodné ceny, ktoré oceníte aj vy.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Video: Svalovica po bicyklovaní - čo na ňu pomáha?

Video: Svalovica po bicyklovaní - čo na ňu pomáha?

Čo to je svalovica a ako sa jej vyhnúť alebo ju zmierniť? Čo hovorí odborný svet na masážny valec, pištoľ alebo lymfodrenážne nohavice?
Čo mi tréning dáva a čo si berie ako daň

Čo mi tréning dáva a čo si berie ako daň

Trénovanie nie je len o zlepšovaní fyzickej kondície. Skrýva sa za ním oveľa viac, než si vieme na prvý pohľad predstaviť a vo výsledku má vplyv v podstate na celý život. Aspoň u mňa.
Novinky vo svete športovej elektroniky - Suunto Race hodinky a Suunto Wing slúchadlá PR článok

Novinky vo svete športovej elektroniky - Suunto Race hodinky a Suunto Wing slúchadlá

Hodinky určené pre tých, ktorých poháňa výkon a chuť pretekať? Nové Suunto Race s nabitými funkciami sú tu aj s prvými slúchadlami pre športovcov z fínskej produkcie.
keyboard_arrow_up