chcem sa opýtať ake plášte by ste mi odporučili na Meridu TFS 300 s ktorou jazdim XC, 60% cesta a 40% lahsi teren? viac -menej tvrdý a suchy povrch, a nech to ma cim nizsi valivý odpor aby som to mohol vypeckovat na asfalte aj bez prilisneho tlacenia na pedal. dik
Bikeri, chcem sa poradit ake plaste kupit. Dlho som jazdil na Racing Ralph Performance ( 29x2,25), ale tymto rokom sa mi trosku menia priority a z terenu bude 80% asfalt. Dovodom je ze mi za sedadlom pribudla detska sedacka, tak potrebujem nieco co s najmensim odporom, ale zase ked sa mi podari raz za dva tyzdne aspon na dve hodky vypadnut, nech sa na tom v lese nezabijem Ak ste niekto riesili podobnu dilemu, budem rad za radu PS: Kupe novych plastov sa tak ci tak nevyhnem, nakolko sucasne su uz znacne opotrebovane..
Tex ešte pre info, keby si náhodou pozeral dnes po obchodoch tie plášte, dá sa to zistiť ak držíš plášť v ruke.
Každý plášť musí mať vo vnútri kód z výroby. Ja som to riešil tu v tomto vlákne: komponenty/vahy-komponentov-a-doplnkov-t13392-5385.html
Čiže jedine na mieste nájsť ten biely kód a "The production code is stamped in white ink on the inside of the tire comprised of 5 numbers, one letter then 2 numbers. (Sample: 23107X12)"
A potom už len pochopiť z toho kódu, že to je 2016
A ten link si hodil správny.
Tým chlapcom by som veľmi neveril, ale keď ten plášť budeš mať v ruke, tak sa pozri pre istotu na to číslo. Nikdy nevieš. Ale ako vravíš, hádam.... hádam to bude nový plášť
Takže v obchode nemali Schwalbe Nobby Nic Evo TL-Easy SS 27.5", tak mi týpek odporučil Maxxis minion DHF 27,5x2,30. V obchode som si to dajak neuvedomil, ale doma mi to F udrelo do oči. Nie je to Front? Má niekto skúsenosti s tým plášťom? Nebude problém, keď ho dám na zadné kolo?
Tex už len dúfaj že si nevzal butylovú verziu čo váži 1,5kg
V pohode aj na zadné, ale na trailové jazdenie zbytočne veľký odpor IMHO. Škoda že ti nedal Ardenta dozadu .
Dublinboy Oni tam celkom slabý výber mali dajaký, pokiaľ ide o plášte a nechcelo sa mi odchádzať naprázdno, keď som už takú štreku meral. Nemám váhu, na ktorú by som ho dal a asi ani odvahu ale zas tak taká hrôza sa to nezdá byť. Ja ho asi skúsim nahodiť a spustím sa párkrát po BT a uvidím, čo to bude robiť. Cerovku myslím aspoň smerom na železnú dám hravo tiež.
Podľa mňa možno na asfalte by si to cítil ale v teréne skôr budeš cítiť že ťa to podrží. Kotva by bola ST, aspoň viac citeľná. Kľudne to tam hoď. Ale keď to bude Minion 2,5 butyl tak to bude kotva .
Asfalt len 2 km do roboty a 2 km čím skôr domov Toto je Minion DHF EXO TR. Vpredu mám hans dampf 2.35, tak rozmýšľam, že ho dám dozadu a minion hodím dopredu.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
dopredu
http://www.mtbiker.sk/shop/plaste-a-duse/mtb/29/maxxis-ikon-29x2-20-exo-tr-plast-kevlar.html
dozadu
http://www.mtbiker.sk/shop/plaste-a-duse/mtb/29/maxxis-pace-29x2-10-mtb-plast-kevlar.html
savings Maxxis Ikon 29x2.20" EXO plášť, TR, kevlar
36,99 € savings
MOC 69,99 €PaceStar - tvrdšia zmes, rýchlejšia, vhodnejšia na zadné koleso.
TrailStar - mäkkšia zmes, lepší grip, vhodnejší dopredu.
Každý plášť musí mať vo vnútri kód z výroby. Ja som to riešil tu v tomto vlákne: komponenty/vahy-komponentov-a-doplnkov-t13392-5385.html
Čiže jedine na mieste nájsť ten biely kód a "The production code is stamped in white ink on the inside of the tire comprised of 5 numbers, one letter then 2 numbers. (Sample: 23107X12)"
A potom už len pochopiť z toho kódu, že to je 2016
A ten link si hodil správny.
Jazdim v okoli KE, cize hladky povrch, hlina, listie, korene, oble kamene, raz za (dlhy) cas nejake jemne blatko, nenakladam tomu nejak extra. Tu na shope som pozeral (dopredu):
http://www.mtbiker.sk/shop/plaste-a-duse/mtb/26/schwalbe-nobby-nic-evo-tl-easy-ss-26x2-25-mtb-plast-kevlar.html
Alebo
http://www.mtbiker.sk/shop/plaste-a-duse/mtb/26/schwalbe-nobby-nic-evo-liteskin-psc-mtb-plast-kevlar.html
Za 1.: treba mi do horeuvedenych podmienok bocnicu ss? Je lite skin az taky papier?
Za 2.: Gatestar alebo Pacestar? Aky je rozdiel?
Dozadu by som asi bral tvrdy rara performance.
A k maxxisu, do ich oznaceni sa ale ze vooooooobec nerozumiem, boli by ste ochotni mi nejake poradit?
Vdaka
V pohode aj na zadné, ale na trailové jazdenie zbytočne veľký odpor IMHO. Škoda že ti nedal Ardenta dozadu
edit : aha už som si vy googlil.
MAXXIS Minion DHF 3C EXO TR 26x2,5" toto to nemá že ?
Caute, hladam parn novych plastou, predstavujem si nieco ako NN/RaRa alebo Ardent/Ikon (p/z).
Jazdim v okoli KE, cize hladky povrch, hlina, listie, korene, oble kamene, raz za (dlhy) cas nejake jemne blatko, nenakladam tomu nejak extra. Tu na shope som pozeral (dopredu):
http://www.mtbiker.sk/shop/plaste-a-duse/mtb/26/schwalbe-nobby-nic-evo-tl-easy-ss-26x2-25-mtb-plast-kevlar.html
Alebo
http://www.mtbiker.sk/shop/plaste-a-duse/mtb/26/schwalbe-nobby-nic-evo-liteskin-psc-mtb-plast-kevlar.html
Za 1.: treba mi do horeuvedenych podmienok bocnicu ss? Je lite skin az taky papier?
Za 2.: Gatestar alebo Pacestar? Aky je rozdiel?
Dozadu by som asi bral tvrdy rara performance.
A k maxxisu, do ich oznaceni sa ale ze vooooooobec nerozumiem, boli by ste ochotni mi nejake poradit?
Vdaka