ja_michalko: zbytocne sa vrtas v detailoch. pre isty typ jazdenia jednoducho je 2-prevodnik celkom dobra
alternativa... ked napr. zistis ze na Lajosku si schopny ist frekvencne na strednom prevodniku tak ten maly Ti tam je naozaj zbytocny... je nas tu kopa ludi a kopa chuti a ako ja nerozumiem tomu preco jazdit na 15kilach so zdvihom 160mm vpredu aj vzadu (ale chapem ze tu taki su a nebudem im do toho rozpravat lebo nemam vlastne skusenosti) tak je urcite kopa ludi ktori nebudu rozumiet tomu ze pre mna 2-prevodnik ma vyhody.

do tejto temy som prispel lebo:
- 2-prevodnik jazdim uz dost dlhe roky (od cias ked s tym prisiel Ritchey a Coda) a mam za sebou aj experimenty s cestnymi kazetami a pod. takze dajake skusenosti uz asi budu nazbierane
- si myslim ze Steju pravdepodobne riesi to iste co som pred rokmi riesil ja a pytal sa na nazor. samozrejme ze to jemu nemusi sediet tak ako niekomu inemu ale preto som ponukol moznost vyskusat, ja som si to kedysi "vyskusal" tak ze som jednoducho neradil maly
prevodnik a ked som videl ze stiham aj bez neho tak som do toho isiel...

v sucasnosti je to uz bohuzial tak ze ten 2-prevodnik sice zvladam ale obcas za cenu dost siloveho krutenia bo kondicne uz to ani zdaleka nie je to co byvalo