Tak ja hodnotim tento maraton kladne, pretoze som dva krat vyhral. Na trati sam nad sebov a aj v tombole. Doma v Kosiciach som nestartoval koli blatu, ale v Ozdine som si to vynahradil aj tak. Prvy krat som absolvoval dlhu trat. Moj computer ukazal v cieli takmer 96 km a nie avizovanych 90 km. Co sa tyka terenu pre mna "tazkotonaznika" to bolo utrpenie. V prvom kole blato bolo cerstve a zapadaval som. Niektore useky jednoducho boli pre mna naprejazdne a musel som potlacit. Nebol som schopny tocit v blate ani tie najlahsie prevody. Odpor blata bol obrovsky. Moje tepy sa pohybovali od 160-170!! k tomu ta horucava- hotove galeje. Druhe kolo uz bolo lepsie. Tepy mi klesli na 145-155. Blato uz obschynalo a polmaratonci uz vyjazdili kolaje cez ktore som bol schopny prejst mimo dvoch-troch usekov v prudkom stupani na Sutovu jamu. Problemom u mna boli zase opakovane krce. Vozim Camelback s 3l riedenej Vinei, takze to pitim nebude. Je to u mna problem na kazdom preteku. Poslednych 25 km kazde prudsie stupanie som musel jednoducho tlacit. Dokonca krce ma chytali aj ked som tlacil bike. Magneziove ampulky NUTREND pomahali nanajvys 1/2 hod a mal som len dve. Znacenie bolo OK, kedze som isiel skoro celu trat osamoteny. Do ciela som prisiel takmer posledny, ked sa uz chystala tombola a na trati ostavala Danica a jeden biker, ktoreho som predbehol v druhom kole na vrchole Sutovej jamy. Ten bol uz tam "grogy" a do ciela nedosiel. Moje trapenie a zhodene 3 kg vynahradila tombola. Vyhral som prvu cenu!!! Je to magneziovy cestny ram Merida ROAD 907 s karbonovou vidlou. Vedel by niekto poradit co robit s tymi krcami? Menil som uz vysku posedu, posuval sedadlo vpred aj vzad a krce sa stale opakuju. Najazdenych mam toho roku cca 4000 km, takze aku-taku kondiciu mam. Na tento maraton pridem rad znova, kedze pochadzam z tohoto kraja a otec sa mi narodil vo vedlajsej dedine.
05.07.2009 - 12:53:28
00
lakko

zajdi pozriet do slovenskeho zdravotnictva, mozno ti poradia.
05.07.2009 - 13:12:47
00
- Magneziove ampulky NUTREND pomahali nanajvys 1/2 hod a mal som len dve.
- Je to magneziovy cestny ram Merida ROAD 907 s karbonovou vidlou.
- Vedel by niekto poradit co robit s tymi krcami? Menil som uz vysku posedu, posuval sedadlo vpred aj vzad a krce sa stale opakuju.



vravis, ze magnezium je dobre proti krcom???
len naco bude dobra ta karbonova vidla?
nemal si aj hnacku?
:wink:

gratulujem k absolvovaniu dlhej :wink:
to len tak hocikto nedokaze
05.07.2009 - 15:05:17
00
Pekný maraton. Podľa profilu to vyzeralo na pekne rýchlu trať, ale lepkavá konzistencia blata vo výšľapoch trať spomalila. Zo značením som nemal problém až na jednu neprehľadnú 180° pravotočivú zátačku v zjazde, ktorá nebola nijako označená. Len som náhle pred sebou uvidel pásku krížom cez cestu a skoro som to preletel. Naštastie mám dostatočne kusavú prednú brzdu (zadné koleso už dávno bolo vo vzduchu) a tak som to ltt dobrzdil. Chcelo to tam aspoň nejakú šipku alebo výkričníky. Hrádza bola príjemným spestrením. Neviem čo máte všetci proti tým občerstvovačkám... mne sa zdali dostatočné. Mne dali ionťák aj na 1. aj na 2, asi na teba už Steju nezvýšilo. Pochvala patrí ľudom, ktorý robili profil trate. Presne všetko sedelo.
Výsledok mohol byť lepší ,ale neustále zasekávajúca sa reťaz nejako neposlúchala tak sa mi tesne nepodarilo dostať do top 20.

Sprchy boli príjemne osviežujúce a pri jedení pikantného guľášu som sa spotil viac ako počas maratónu. :shock: Tombola veľmi bohatá, ale s mojím štastím ani to nepomohlo :( .

Z mojej strany maximálna spokojnosť. Vidíme sa o rok. :wink:
05.07.2009 - 15:18:02
00
to lakko: proti kŕčom je dobré pravidelne užívať magnézium ako doplnok výživy. (nie len počas maratónu, to pomôže až keď už je fakt zle). Magnéziové tabletky dostaneš v každej lekárni :wink:
05.07.2009 - 15:22:47
00
Idu niekomu tie Drotarove fotky ???
Rad by som sa ne ne pozrel a stale nic :shock:
05.07.2009 - 15:40:51
00
krce su zahadna vec no v podstate su nasledkom nedostatku ionov v organizme. Kazdy maraton na ktorom ma krce postihli predchadzali dni nevyvazenej stravy alebo nejaky velmi dzivy trening :D ... pred kosicami som bol vo stvrtok na sarisskom hrade v tej najvecsej palave a dost vysokym tempom ... vypotil som nenormalne vela soli a inych ionov co malo za nasledok hrozne krce v kosiciach. vid.

viewtopic.php?f=6&t=17428&st=0&sk=t&sd=a&start=315

na tento maraton som podstupil protikrcovu kuru- kupil som si sumive tablety magnezia (Magnesium 250mg) a kazdy vecer s bliziacim sa pretekom supol jednu tabletku do vody. Krce sa objavili az ked ma na poslednej luke do dediny predbehol isty nemenovany junior :D a ja som vstal zo sedla reku sa nenecham.... dal mi 15 sekund ale nevadi :D
btw ty pijes cez pretek Vineu??? nebol by lepsi nejaky iontacik? :wink:

K maratonu: pozvoľný štart so zvlneným terénom nás doviedol k prvému vážnejšiemu stúpaniu. Bolo ťažké vybrať si medzi príjemným chládkom v lese no bahnistým podkladom a suchučkým podkladom na medzilesných pasážach spájaných s horúčavou. Spolužiak asi 20 metrov za mnou mi nedal oddychu. Stále sa zjavoval spoza zákrut a znervózňoval ma. Pár km pod vrcholom som sa zavesil na jedného týpka. Som totiž strašne lenivý vyberať stopu tak idem v stope niekoho iného. Asi 500m pred zlomovým bodom prvého stúpania spoza kríka vykukovala fotografka :) . Vravi: Za chvíľu je vrchol... A on že: Koho? ... Ona: Váš... On: Ja že zosadnem...
Neklamala. Pred vlnami na krásnych lúkach zdobenými osviežujúcim vánkom som sa dotiahol na jeho úroveň. On: To si ty? S tebou som sa j**al i v Brezne. Čo si sa bál púšťať zjazdy. Pozrel som na neho a i keď som sa na žiadne orgie v Brezne (nieto ešte s chlapom) nepametal prisvedčil som. Tiež ma nechal v prvom zjazde :roll: . Na asi 20-25km som si všimol fenomén križovatky s dvoma správnymi smermi. Jedna fáborka akokeby v smere jazdy a ďalšia smerom hore do strmého kopca. Pred poblúdením ma zachránila moja lenivosť. Nechcelo sa mi totiž šľapať do kopca. V malej skupinke sme sa ťahali s jedným kadetom a mužom. Tu nás dotiahol môj spolužiak. Panika. "Čo sa flákaš?" spýtal sa. Flákam? To nie. Veď ledva dýcham :D . Obehol nás a ja chtiac nechtiac musel som opustiť svoju skupinku a zavesiť sa mu za chrbát. Pekný zjazd k priehrade sme zhučali ako tankisti. Naháňajúc sa o každý meter trasy. Po priehrade sa za mnou vyvážal a to sa mi dosť nepáčilo. Mierne som spomalil- reku nech ide on dopredu. Medzičasom nás dotiahol zvyšok tej mojej skupinky. 4 sme sa rútili asfaltkou striedali na špici a dobiehali tých čo sa trápili v protivetre po jednom. Za občervovačkou (voda z rozprašovača bol dobrý nápad) som sa rozhodol, že trhnem spolužiaka. Hore kopcom sme ho so spominaným kadetom nechali asi 50 metrov zatiaľ čo 4. zo skupiny nás nechal všetkých. Na rovinatejšom úseku nás ale znova dotiahol. V ďalšom kopci sa mu začala cvekať reťaz :roll: . Zaostal a až do cieľa som ho už nevidel. Škoda mohlo to byť ešte zaujímavé. Zostal som ja a ten kadet. V celku v pohode sme si pokecali. Dozvedel som sa že je asi v čele svojej kategórie (nakoniec tak aj bolo 8) ). Predbiehali sme hobbíkov, ktorých je vždy pred cieľom nahusto. Možno 3 km pred cieľom ma trhol v takej nepeknej stojke. Miernu energetickú krízu zahnala vidina toho že trasa bude mať naozaj deklarovaných 46km a nie 50 55 alebo nebodaj viac ako to bolo v Poltári zvykom. Posledná lúčka. Spomínaný junior ... náznak kŕčov a potom cieľ. Po dojazde som bol suchý s troškou blata na sebe a na biku... po miernom blbnutí s hadicou som bol mokrý a brudný. Lepiaca páska na tretre vydržala 8) . Cieľová občersvovačka (asi pre dlhych :oops: ) zabodovala i keď voda bola zvláštne horká. Sprchy boli skvelé na prebratie a proti svalovke :D hotová termálna voda. Alebo ako keby mali v blízkosti Poltára topiaci sa ľadovec. Guľáš bol fain. Porcia veľká no na môj vkus príliš štipľavý. Ako sme ho jedli lialo sa z každého (však cervo :D). Tombola bohatá na reklamné a zábavné predmety všetkého druhu, no napriek tomu davam 1s* množstvu cien (i keď som znova nič nevyhral a to som tak strašne chcel tie soľničky :) ). Značenie by som mierne upravil- šípky na papieroch vidno z ďaleka no smer do ktorých ukazujú je rozpoznateľný až pár metrov pred križovatkou.
Ináč maratón jednoznačne vydarený a o rok určite s radosťou prídem znova :)
05.07.2009 - 15:56:55
00
Report a fotky: http://www.mtbiker.sk/index.php?modul=clanky&id=1198
05.07.2009 - 16:05:19
00
Ano ano, bolo to SUPER, hlavne teda typicka dedinska atmosfera :mrgreen: :mrgreen: uvolnena aj pri prezentacii, starte a aj na obcerstvovackach a tombole - citil som sa tam fajn.
Co sa teda tyka zas trate - blato na uvodnom stupaku ma tiez dost zbrzdilo, ale kedze som mal cosi najazdene pocas tyzdna, tak mi to sily neubralo a postupne som sa predieral dopredu. Lenze prisiel prvy zjazd a hned smola - sekol som dusu, hoci som mal 3 atm v pneumatike...nechapem :twisted: . Ale rychlo som vymenil dusu, no po 10 min zas totalne sfucana... :evil: pumpu som pokazil ked som fukal prvykrat, ale zachranil ma tipek s 28 cislom a v malinci som precistil ventilok na dusi a dofukal som a odvtedy uz v pohode... lenze hned za rovnanmi som zas roztrhol retaz :evil: :evil: , proste ked sa dari tak sa dari... uz ma obehlo strasne vela ludi, tak som si do ozdina dopedaloval iba tak v pohodicke este s jednym tipkom, ale ako sme znova dosli do toho stupania nad ozdinom, tak som sa psychicky zotavil a zacalo mi to ist este lepsie jak v prvom kole, obehol som po ciel tusim este 10-11 ludi 8) 8) a este som sa aj celkom fajn umiestnil. Skoda tej smoly v prvom kole, ale kazdy pretek je vzdy AJ o stasti...
Celkove hodnotenie - dobry dojem, trat pekna aj s vyhladmi a peknymi vyslapmi a zjazdami, rozumne rozmiestnene obcerstvovacky :arrow: a v pohode organizacia, tesim sa aj na rok.
a este slovo ku tombole na zaver - kedy sa uz aj moje cislo dostane do osudia? :mrgreen: :mrgreen: alebo to mam iba taku smolu? hehe :P
P.S. ziadne foto zatial? keby nieco, mal som cislo M9 :arrow:
05.07.2009 - 16:09:18
00
Pripájam svoj hlas,bolo super, super. :D Fotky stále nič :(
05.07.2009 - 16:22:23
00
[
a este slovo ku tombole na zaver - kedy sa uz aj moje cislo dostane do osudia? :mrgreen: :mrgreen: alebo to mam iba taku smolu? hehe :P
P.S. ziadne foto zatial? keby nieco, mal som cislo M9 :arrow:[/quote]

Ako hovoris, ked smola tak smola - v tombole si bol vzyrebovany, ale bol si uz prec. Dufam, ze si si svoj pridel takychto udalosti uz vycerpal a zvysok serie pojdes bez problemov.
05.07.2009 - 16:28:50
00
Ako hovoris, ked smola tak smola - v tombole si bol vzyrebovany, ale bol si uz prec. Dufam, ze si si svoj pridel takychto udalosti uz vycerpal a zvysok serie pojdes bez problemov.

No dokelu, prvykrat som odisiel z tomboly; asi v polovoci, lebo vlak, a vzapati ma aj vyzrebuju... Nevadi, nabuduce :P
05.07.2009 - 16:42:29
00
lakko , získal si výborný rám. je už síce starší (ako aj môj road 909), ktorý som kupoval už ako zlacnenýv roku 2006, ale som s ním maximálne spokojný. ak jazdíš cestu a budeš na ňom jazdiť, budeš určite spokojný. mimochodom 907čku jazdí aj môj kámoš - kolega z roboty. :wink:
05.07.2009 - 16:43:53
00
Foto od Majky: http://cyklo.sao-tatry.sk/zobr_foto.php?ake=10
ste sa ich konečne mnohí dočkali :D :D :D :D :D :D
05.07.2009 - 17:25:12
00
Vineu?! Prejdi na hypotonicke napoje,krce -bud pijes nespravne ,ale zrejme problem bude v zlom pokryti sacharidmi cukrami a vyzivou pocas preteku.
05.07.2009 - 18:08:32
00
keyboard_arrow_up