chcem sa opýtať ake plášte by ste mi odporučili na Meridu TFS 300 s ktorou jazdim XC, 60% cesta a 40% lahsi teren? viac -menej tvrdý a suchy povrch, a nech to ma cim nizsi valivý odpor aby som to mohol vypeckovat na asfalte aj bez prilisneho tlacenia na pedal. dik
Ahojte, spytam sa tu. Je ok jazdit s dusami tlaky 1.3/1.5 Xking protection/Xking race sport, vaha jazdca 78kg? Duse mam riadne, ziadne light, teren rozny, ale ziaden hardcore. Zatial bez defektu.
Podobný terén jazdím aj ja, mám osvedčenú kombináciu: v predu Maxxis Rekon 2,4WT maxx terra/ v zadu Maxxis Ardent Race 2,35 maxx speed.
Jazdím Nízke Tatry + Veľkú Fatru a zatiaľ ma to nesklamalo + výhoda ardent race vzadu je, že je pomerne dosť rýchly (aj na asfalte) a dá sa teda efektívne dupať aj do kopca.
Plaste sa nahadzuju lahko, 2 montpáky bohate stačia.
Caute. Idem si po radu. Prisiel cas vymenit plaste na Canyon Spectral. Mam tam teraz Maxxis Forekaster 27,5x2,35 vzadu a Maxxis Minion DHR II 2,4 vpredu. Nahodene ako tubeless. Uprimne, asi som spokojna, nepreslo mi rukami tolko plastov, aby som vedela porovnat ? jazdim prevazne Zobor, cize aj prach, aj korene, aj sutre roznej velkosti, strme useky, technicke useky, zvaznice. Sem tam blato, ale nie velmi velke. Ked je fest mokro, nejdem do lesa. Radsej idem do kopca ako z kopca. Moja otazka je, objednat take iste? Alebo viete odporucit nejaku kombinaciu asi podobnu tejto? A este jedna podmienka, aby sa dali relativne lahko nahodit. Budem menit sama, do servisu nemam cas ist ale takisto nemam cas zapasit s plastom pol dna. Raz si to musim vyskusat vymenit aj tubeless. Na ostatnych bikoch mam duse. Vrela vdaka, chlapci ?
Mal som na Neurone Forekastera a po case isiel prec, lahky plast so slabsimi bocnicami, na lahke traily ok, na tazsie uz nestacil. Takze dozadu by som ti poradil Dissectora 2,4 v zmesi DC, kludne EXO+, na 27,5 to nebude tazke. Vpredu nemen nic, DHR II je super guma, na novom Spectrale ju mam vpredu aj vzadu a ked ju vzadu zoderiem, asi tam tiez pojde Dissector. Co sa tyka nahadzovania, neviem, to je vec zrucnosti, su to spickove plaste, mne sa nahadzuju lahko. Snad to chapem spravne, ze to uz teraz mas na bezdusakoch. Cize nezabudni namazat patky mydlovou vodou, krasne zaskocia, toto velmi pomoze. Samozrejme bez expanzky to nepojde, ale to asi vies... Nech sa dari.
Caute. Idem si po radu. Prisiel cas vymenit plaste na Canyon Spectral. Mam tam teraz Maxxis Forekaster 27,5x2,35 vzadu a Maxxis Minion DHR II 2,4 vpredu. Nahodene ako tubeless. Uprimne, asi som spokojna, nepreslo mi rukami tolko plastov, aby som vedela porovnat ? jazdim prevazne Zobor, cize aj prach, aj korene, aj sutre roznej velkosti, strme useky, technicke useky, zvaznice. Sem tam blato, ale nie velmi velke. Ked je fest mokro, nejdem do lesa. Radsej idem do kopca ako z kopca. Moja otazka je, objednat take iste? Alebo viete odporucit nejaku kombinaciu asi podobnu tejto? A este jedna podmienka, aby sa dali relativne lahko nahodit. Budem menit sama, do servisu nemam cas ist ale takisto nemam cas zapasit s plastom pol dna. Raz si to musim vyskusat vymenit aj tubeless. Na ostatnych bikoch mam duse. Vrela vdaka, chlapci ?
Jazdim Zobor pravidelne a teda nepride mi ze by tam bol nejaky teren kde by nestacili bezne XC/TR plaste. DHRko je podla mna zbytocne tazky/pomaly plast. Hlavne ak vravis, ze ta viac bavi jazda hore.
Konkretne plaste odporucat nejdem, ale pozeral by som po niecom rychlejsom.
Co sa tyka nahadzovania bezdusi, pokial kupis plaste na to urcene, nemal by to byt problem, pomaha ked nechas nove plaste nahodene 1-2 dni s dusami a potom opatrne zhodis len jednu patku pri vyberani duse. Este som nemal plast ktory by nesiel nahodit dielenskou pumpou (s expanzkou je to samozrejme pohodlnejsie). V nahorsom zbehnes s kolesom niekam na cerpacku kde maju kompresor.
Caute, prosim co si myslite o stave tohto mojho DHFka? Ma za sebou 1 sezonu aj nejake drobne. Jazdeny bez duse s tlakom cca 1,7 bar. Tie "vrasky" sa mi moc nepacia. Je to na vymenu uz teraz alebo staci az po sezone?
Dakujem vsetkym za rady. Popozeram vase odporucania a nejako sa uz rozhodnem. XC gumy asi skor nie ako ano, nie som az tak zdatna v technickejsich pasazach a teda ocakavam, ze ma aspon trosku plaste podrzia ? ako pise Ivanzila , prave ten zadny sa mi zdal, ze odskakuje trosku viac na moj vkus a teraz, ked uz je zjazdeny, je to omnoho citelnejsie. Takze si bude istejsia, ked budem mat nieco "agresivnejsie". Mam to uz teraz ako tubeless, nahadzoval to kamos, co ma servis, ale chcela by som byt schopna to urobit aj sama. Kompresor mam, to nie je problem.
Kazdopadne si ukladam vlakno do buducna ? dik este raz!
150/140 je v dnesnej dobe cisto trail kategoria a myslim ze ani geo nebude na tom 2019 biku nejak pekelne zjazdova. Plaste podla terenu a to som aj radil podla vlastnych skusenosti. Jazdim karpaty/tribec 90% casu a DHF/DHR a podobne veci su cisty overkill podla mna. Hlavne ak chce clovek aj nieco vysliapat.
Sam som doteraz jazdil kombinaciu DHF/Agressor na 160/160 biku, teraz som prezul prave kvoli tomu ze mi je luto drat tak drahy plast aj seba na lokalnych 'enduro' tratiach na ktorych zacinam stretavat gravelistov. Povodne plaste si necham na bike parky
Už som to tu niekedy písal... Na moje jazdenie čiže asfaltové presuny, XC, zvážnice, lesné cesty, cez traily a enduro dráhy si v pohode na mojom trailovom HT vystačím s overeným kombom Maxxisov, vpredu Ardent a vzadu Rekon WT. Oba v rozmere 2.4 nech to má objem a poberie nerovnosti. A to mám odjazdené aj na takých plášťoch čo majú 1.3 kg alebo naopak na papierových Schwalbe. Vpredu to dobre podrží a vzadu pekne zrýchli. Extrém ako sú kamene alebo korene po daždi, prípadne extrémne blato nejazdím. Sú samozrejme aj iné možnosti, radím čo mám odskúšané a bohate postačuje. Pekný deň.
Aky mate nazor na Maxxis Forekaster 29 x 2.35 120 TPI EXO/TR dozadu (tubeless)? Jazdim Karpatske traily v okoli BA. Neskacem ale smerom dolu si to rad spustim. Vpredu mam DHFko. Zozadu davam prec DHR 2 kvoli poskodenej bocnici. Priznam sa ze toto combo DHF/DHR 2 ma aj dost vycerpavalo a ako to niekto tu spominal je to trochu overkill na to co jazdim. Hladal som nieco univerzalnejsie, lahsie ale zas ziaden semi-slick. Bohuzial dozadu nemozem dat nic sirsie ako 2.3..inak by tam siel asi 2.4 Rekon. Mam trochu obavu ci bocnice Forekasteru nezradia a ci dezen vydrzi aspon 1 celu sezonu. Jazdim celorocne. Dik za nazory.
Ja som Forekaster jazdil vzadu a je to pomerne v pohode az na to, ze to moc nevydrzalo ale to u mna ziaden plast vzadu, neviem co s nimi robim ked nejazdim skoro nic
Idem dozadu nasadit Conti CrossKing a uvidim co to bude. Vpredu ho mam a som maximalne spokojny
Mal som dhf vpredu, vydrzal som s nim asi mesiac, dal som s5 croskinga, ide citelne lahsie... Sice dhf drzal kapanek lepsie, ale za tu namahu to nestalo....uz nikdy viac take tazke plaste...Vzadu barzo a som max spoko aj na tazsie zjazdy... a vydrz barza je paradna..
Forekaster nahodeny a uz aj odskusany. Vsetko bez problemov. V zasade spokojnost, hlavne co sa odvalovania tyka. Je to ulava oproti DHR 2. Jedine co prekvapilo bola vyssia vaha. 735g sa nekonalo ani nahodou. Navazil som 810g 😐. Snad sa odmeni o cosi dlhsou zivotnostou alebo odolnostou.
Dik za tip ale chcel som aj grip. Mal som v minulosti Ikon 2.2 a tiez to bol objemny rychly plast. S DHFkom 2.5 vpredu by bike vyzeral divne s 2.2 Ardent Race vzadu ?. Klasicky Rekon by bol topka ale 2.4 je na moj ram privela.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Jazdím Nízke Tatry + Veľkú Fatru a zatiaľ ma to nesklamalo + výhoda ardent race vzadu je, že je pomerne dosť rýchly (aj na asfalte) a dá sa teda efektívne dupať aj do kopca.
Plaste sa nahadzuju lahko, 2 montpáky bohate stačia.
Mal som na Neurone Forekastera a po case isiel prec, lahky plast so slabsimi bocnicami, na lahke traily ok, na tazsie uz nestacil. Takze dozadu by som ti poradil Dissectora 2,4 v zmesi DC, kludne EXO+, na 27,5 to nebude tazke. Vpredu nemen nic, DHR II je super guma, na novom Spectrale ju mam vpredu aj vzadu a ked ju vzadu zoderiem, asi tam tiez pojde Dissector. Co sa tyka nahadzovania, neviem, to je vec zrucnosti, su to spickove plaste, mne sa nahadzuju lahko. Snad to chapem spravne, ze to uz teraz mas na bezdusakoch. Cize nezabudni namazat patky mydlovou vodou, krasne zaskocia, toto velmi pomoze. Samozrejme bez expanzky to nepojde, ale to asi vies... Nech sa dari.
Jazdim Zobor pravidelne a teda nepride mi ze by tam bol nejaky teren kde by nestacili bezne XC/TR plaste. DHRko je podla mna zbytocne tazky/pomaly plast. Hlavne ak vravis, ze ta viac bavi jazda hore.
Konkretne plaste odporucat nejdem, ale pozeral by som po niecom rychlejsom.
Co sa tyka nahadzovania bezdusi, pokial kupis plaste na to urcene, nemal by to byt problem, pomaha ked nechas nove plaste nahodene 1-2 dni s dusami a potom opatrne zhodis len jednu patku pri vyberani duse. Este som nemal plast ktory by nesiel nahodit dielenskou pumpou (s expanzkou je to samozrejme pohodlnejsie). V nahorsom zbehnes s kolesom niekam na cerpacku kde maju kompresor.
Kazdopadne si ukladam vlakno do buducna ? dik este raz!
plast vyberas hlavne podla toho co jazdis.. ze si clovek kupi bike ktory je overkill na dany teren, je uz vec druha a iny problem
Sam som doteraz jazdil kombinaciu DHF/Agressor na 160/160 biku, teraz som prezul prave kvoli tomu ze mi je luto drat tak drahy plast aj seba na lokalnych 'enduro' tratiach na ktorych zacinam stretavat gravelistov. Povodne plaste si necham na bike parky
Idem dozadu nasadit Conti CrossKing a uvidim co to bude. Vpredu ho mam a som maximalne spokojny
Viem, ze palce su len orientacna hodnota. Viem presne aky je ten plast siroky realne. Aj som si ho 'osahal' kedze kamos ho vozi.
Tiez by ma to dost zaujimalo... Hlavne aka je ta LITE bocnica, ci je to nieco podobne ako S-works alebo je to lepsie...