chcem sa opýtať ake plášte by ste mi odporučili na Meridu TFS 300 s ktorou jazdim XC, 60% cesta a 40% lahsi teren? viac -menej tvrdý a suchy povrch, a nech to ma cim nizsi valivý odpor aby som to mohol vypeckovat na asfalte aj bez prilisneho tlacenia na pedal. dik
Z mojho pohladu za spotrebak ako plaste nema zmysel vyhadzovat viac ako 20-25 €. To je moja odpoved na vsetky otazky ohladom vyberu plastov na bezne vozenie sa.
Jezus : preco by som nemohol tahat 26tku ? 26tka ma priemer 559, 29er ma tusim 620 , plus minus autobus teda postaci vynasobit vahu 26tky koeficientom 1.1 , ak ide o totozny dizajn a zanedbam spekulacie vyrobcu, tak tych 720g by sedelo na 2.4" , cize to vsetko sedi. Az teda na to, ze Contik protection je v skutocnosti celkom papier. Asi ako Rocket Ron, akurat , ze ten aspon drzi vzduch. Cize z tohto vyplyva, ze 29er verzia je daka hrubsia, ci co.
Co by ste odporucili na predne koleso ku ikonu, ktory bude vzadu. Malo by ist o univerzal od maxxisu v sirke 2,2 a pouzitie bude bez dusi. 29er. Maratony, single, xc. Asfaltu maaalo.
Ak mas vzadu Ikon, tak dopredu Ardent Race. Obe EXO TR. Vozim to tak (aj ini). Ikon ale nie je moc vhodny do listia a mokrejsieho lesa.
Neda sa to len jednoducho vynasobit koeficientom 1,1. Musis este porovnavat aj pouzite technologie na kord (pocet vrstiev a vlakien), pouzite zmesi a ostatne veci vplyvajuce na hmotnost a cenu. No a pochybujem, ze kupis Protection plast za 18 - 20 € (tolko stoji ten Performance). Cize porovnavat treba porovnatelne triedy plastov.
Ano, ja sa nehadam, vsak to je jasne, pozeram ale, ze som zabudol dopisat, ze performance verzia ma rovnaku vahu - podla dostupnych udajov /nevazil som, ani nemeral sirku/ ako protection. U 26tky a zda sa mi, ze aj 650b. Som to nedavno skumal. Mam v plane objednat, tak uvidime, ci aj v praxi (hlavne ci drzi vzduch).
a mas aj info aky je rozdiel medzi ardent a ardent race?
Ano, klasicky Ardent (aspon teda 2.4" co mam) ma vyrazne vyssi vzorok a zdal sa mi na asfalte pomaly /plus je tazsi/. Race ma vzorok asi tak nizko ako Ikon, resp. mozno nepatrne vyssi a v pohode sa na tom da ist po asfalte 40tkou /nerobi sa 2.4ka/. Na listi a mokru som ale cakal, ze sa bude klzat, sice ja jazdim pomaly, ale drzal napodiv. Ale to sa tazko hodnoti, lebo kazdy jazdime ine a inak.
Do listia ? Zalezi ake listie, ale take typicke naukladane na seba , utlacena klzava vrstva na sebe, tak na to asi toto copyrightfarm4.static.flickr.com farm4.static.flickr.com
Inak ale samozrejme akykolvek plast , ktory ma vyssi dezen a nie moc husty vzor. Ikon je na tvrdy a suchy povrch s nizkym vzorkom. Je to dobry plast, ale vsetko ma svoje urcenie.
Ktorýkoľvek plášť, určený pre "mud" conditions, lebo majú inú/mäkšiu zmes a/alebo inú vzorku, tým pádom podržia tam, kde by si sa s inými šmýkal..
Napr: https://www.outsidepursuits.com/best-mtb-tires/
Hlavne ten Jumbo Jim a Rock Razor .. ze si tu stranku nepozrel celu /len podpi***** .. je to len nieco z toho/
Hlavne ten Jumbo Jim a Rock Razor .. ze si tu stranku nepozrel celu /len podpi***** .. je to len nieco z toho/
Práveže čítal som každú jednu, a práve na tejto ma zaujalo, že napísali, že ten nový Baron 2.4 (ja mám starší model 2.3) už nie je taký dobrý ako vychválený predchodca.
Ale tak, keď niekto chce... tak podpichovať bude vždy... že áno?
Performance by mali v sucasnosti (aj modely min. 2 roky dozadu, presne to bude vediet Kristina ) vsetky mat aramidove vlakno v patke a tubeless ready. Na modely 2018 ale pozor, na jednom som nasiel (tusim Trail King), ze dost otazeli
AdamBrosko : robia obe varianty a nezistíš takto z toho chabého popisu, ktorý to je. Bohužiaľ ti to musí povedať predajca. Continental má v popise pri produkte, či je to "Performance wire" alebo iba "Performance", čo tá druhá je tá kevlarová varianta. V rozmere 2.2 by mali 2018ky vážiť 685g, čo sa mi zdá slušná váha.
lto .. keby si sa pozrel na tú stránku Continentalu ešte raz .. a pozrel si prípadne aj iné plášte, tak by ti docvaklo, že na tej prerušovanej čiare to nie je tá čierna oblasť, v ktorej pneu vyniká, ale práve tá šedá na čiernom podklade. V tomto prípade Baronu tým pádom to sú oblasti Dry, Allround, Loose, Wet a Mud. Ak by ti to nestačilo, tak si prečítaj to hodnotenie nižšie na stránke, kde píšu: "Getting the right grip, even on muddy terrain, is not a challenge with the leader in Enduro". Alebo si to pozri na pneu Mud King Apex .
Janiiik Vittoria Barzo alebo Peyote v 2,25" TNT , X-king v 2,4 protection, Hutchinson Taipan 2,25" TLR, Rocket Ron 2,35" , Spomínaný Ardent Race je pomerne ťažký. Za pokus by stál aj Onza Canis alebo Maxxis Forecaster
bimjeam vittorie jazdim dva roky a chcel by som zmenu. A co som nespomenul, tak poskulujem po skinwall. Onza ich ma ja viem len vazia 700gr v tej verzii, co je tiez uz celkom tazitko.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Ak mas vzadu Ikon, tak dopredu Ardent Race. Obe EXO TR. Vozim to tak (aj ini). Ikon ale nie je moc vhodny do listia a mokrejsieho lesa.
a ktory je?
a mas aj info aky je rozdiel medzi ardent a ardent race?
Ktorýkoľvek plášť, určený pre "mud" conditions, lebo majú inú/mäkšiu zmes a/alebo inú vzorku, tým pádom podržia tam, kde by si sa s inými šmýkal..
Napr:
http://www.mbr.co.uk/buyers_guide/the-best-mountain-bike-winter-tyres-332535
https://www.outsidepursuits.com/best-mtb-tires/
http://reviews.mtbr.com/5-trail-taming-mountain-bike-mud-tires
http://enduro-mtb.com/en/back-issue-get-a-grip-mud-tire-group-test/
Stačí použiť google... jeden si vybrať.... kúpiť..... a jazdiť?
Ano, klasicky Ardent (aspon teda 2.4" co mam) ma vyrazne vyssi vzorok a zdal sa mi na asfalte pomaly /plus je tazsi/. Race ma vzorok asi tak nizko ako Ikon, resp. mozno nepatrne vyssi a v pohode sa na tom da ist po asfalte 40tkou /nerobi sa 2.4ka/. Na listi a mokru som ale cakal, ze sa bude klzat, sice ja jazdim pomaly, ale drzal napodiv. Ale to sa tazko hodnoti, lebo kazdy jazdime ine a inak.
Do listia ? Zalezi ake listie, ale take typicke naukladane na seba , utlacena klzava vrstva na sebe, tak na to asi toto
Inak ale samozrejme akykolvek plast , ktory ma vyssi dezen a nie moc husty vzor. Ikon je na tvrdy a suchy povrch s nizkym vzorkom. Je to dobry plast, ale vsetko ma svoje urcenie.
Napr:
https://www.outsidepursuits.com/best-mtb-tires/
Hlavne ten Jumbo Jim a Rock Razor
Akcia -14% Park Tool PT-TL-1-2-1 montpáka na plášte
1,19 € -14%
MOC 1,50 €Práveže čítal som každú jednu, a práve na tejto ma zaujalo, že napísali, že ten nový Baron 2.4 (ja mám starší model 2.3) už nie je taký dobrý ako vychválený predchodca.
Ale tak, keď niekto chce... tak podpichovať bude vždy... že áno?
Performance by mali v sucasnosti (aj modely min. 2 roky dozadu, presne to bude vediet Kristina ) vsetky mat aramidove vlakno v patke a tubeless ready. Na modely 2018 ale pozor, na jednom som nasiel (tusim Trail King), ze dost otazeli
Akcia -14% Park Tool PT-TL-1-2-1 montpáka na plášte
1,19 € -14%
MOC 1,50 €lto .. keby si sa pozrel na tú stránku Continentalu ešte raz .. a pozrel si prípadne aj iné plášte, tak by ti docvaklo, že na tej prerušovanej čiare to nie je tá čierna oblasť, v ktorej pneu vyniká, ale práve tá šedá na čiernom podklade. V tomto prípade Baronu tým pádom to sú oblasti Dry, Allround, Loose, Wet a Mud.