chcem sa opýtať ake plášte by ste mi odporučili na Meridu TFS 300 s ktorou jazdim XC, 60% cesta a 40% lahsi teren? viac -menej tvrdý a suchy povrch, a nech to ma cim nizsi valivý odpor aby som to mohol vypeckovat na asfalte aj bez prilisneho tlacenia na pedal. dik
nevie niekto kolko by mohli mat sirku plaste Maxxis Forekaster EXO TR 27,5x2,35" MTB plášť kevlar?
na tychto rafkoch <TU> 19mm
neviem ci to zmestim dozadu, pripadne aj dopredu
No, “horsky” hladky vzor asi nie, skor nieco na styl racing ralpha, furios freda alebo daco take som mal predstavu, nizky husty vzor... Ten Black Jack sa mi zda hruby, ten cx comp som pozeral a mam ho vo vybere. Alebo radsej Schwalbe Silento/ Conti Town Ride??
Teraz sa divam ze Rapid Rob ma stary profil racing ralpha, aj ten by mohol byt fajn...
nevie niekto kolko by mohli mat sirku plaste Maxxis Forekaster EXO TR 27,5x2,35" MTB plášť kevlar?
dik
mozem ti ich zmerat, mam ich vo verzii 29x2.35 EXO TR 3C na Sparku 930 2017, rafik myslim je 23mm vnutorna
Vazne vyzera dobre ten plast, ale nedam Keby viem ze najazdi niekolko stoviek km, tak ten plast je favorit. Ale na tych jej par desiatok, potazmo stovky-dve km rocne fakt nehodlam tolko dat za plaste. Teraz jej prerabam bike na jednoprevodnik, aby nemala chaos s radenim, dufam ze to trochu pomoze aby viac somnou jazdila
Podľa toho aký agresívny vzor chceš Maxxis Ardent/Ardent Race alebo Ardent Race/Ikon. Pevnejšie bočnice označujú EXO, tubeless TR.
Inak celkom zaujímavé názory som čítal a počul na tieto plášte. Jedny ich "zatracujú" vraj dosť šmýkajú, no keď sme boli v Davose tak ich mal chlapík cca 50 rokov a že sucho celkom nebolo . Pýtal som sa ho na tie plašte a nevedel si ich vynachváliť a neviem či to nemal len drôtenú verziu, prípadne kevlarovú tú najlacnejšiu, ale to som si už neni istý. A valil to dole teda riadne, mal som čo robiť aby som mu stačil a to som mal teda agresívnejší vzor na plášťoch. Je to aj o skille a chlapík teda jazdiť vedel, dole som mal čo robiť a hore som sa na neho nechytal
Ja osobne ich na vlhku tiež moc rád nemám, ale zase na takých utlačených trailoch ako sú napr. Rychleby sú parádne. A vraj je dosť veľký rozdiel medzi 2,25 a 2,4. Tá 2,4 má vraj väčšie štuple a lepší grip ale nikdy som ju neskúšal. Ja som teraz celkom spokojný s tým Aggressorom vzadu a vpredu klasika Minion alebo High Roller II podľa toho čo je aktuálne dostupné. V nejakom brutálnom blate ma jazdiť aj tak nebaví a inde bez problémov stačí. A jasné, že to je hlavne o skille. Človek ide pozrieť na Chleb, stretne tam turianskych DHčkárov na HT bikoch so zodratými plášťami a po prvých 100 metroch ich nevidí, nie ešte aby sa za nimi držal .
Dublinboy moja minuly rok hadam aj 15-20km a aj to len vdaka tomu ze som mal malu v sedacke... ale mam eso v rukave, a to vymene aj sedlo aby sa nestazovala na bolest zadnice plus spominane rychle plaste, nech sa prepadnem ak to nebude fungovat
volodaj agresor sa páčil aj mne, uvažoval som nad ním. Teraz mám vpredu HR2 v 2 zmesi, no nakoniec som sa rozhodol tak, že kúpim dopredu Minion DHF 2,3 3C, to by mala byť lepšia voľba. Síce to bude pravdepodobne trochu pomalšie, ale tak mne to zas nevadí, a radšej budem keď budem mať vpredu čo najlepší plášť, na ktorý sa môžem spolahnúť. Doteraz som mal len 2C, tak chcem pre zmenu skúsiť tieto. Je to 2x vyššia cena, ale tak verím, že to za to bude stáť. Dostupné by mali byť od 15.3. ak zas ten termín neposunú, lebo mali byť už 1.3.
Podľa mňa vpredu ten rozdiel v rýchlosti ani nespoznáš. Grip bude lepší, ale poznať to bude hlavne na mokrých koreňoch alebo skalách. Mal som ešte starý Minion Supertacky a tam to na jeseň bolo veru cítiť oproti klasike. Teraz mi väčšinou bez problémov stačí aj tá dvojzmes, keď je nejak extra hnusne tak ma aj tak moc jazdiť nejaké zveriny nebaví.
No myslel som rozdiel, keby nechám vpredu HR a dozadu by som dal Agresor, to myslím, že by bola rýchlejšia varianta, ako keby nechám Minion/HR,. Agresor má trochu nižšiu vzorku, teda podľa toho čo som videl na fotkách a mal by byť rýchlejší. Ale rýchlosť zas až tak moc neriešim, nie som pretekár a myslím, že ani nejaká kotva by to byť nemala, aj keď jasné že to nebude ako na nejakom xc bajku
no su urcite pomalsie ako ikony, ale vzhladom na to, aky maju dezen a sirku to slo celkom v pohode na moje prekvapenie, v zadu som vsak uz vymenil za vittoriu barzo, predsa len mensi odpor, ale este vpredu ho mam a tam ho vymenim, az ked skonci mokro a blato v lese a dam barzo aj dopredu, naspat nahodim opat dolredu na jesen a zimu
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
dik
Teraz sa divam ze Rapid Rob ma stary profil racing ralpha, aj ten by mohol byt fajn...
nemaj predsudky, na ten styl jazdenia uplne vpohode v strede hladky vzor, mimo cestu podrzi tiez. I napr. https://www.mtbiker.sk/shop/plaste-a-duse/mtb/26/maxxis-wormdrive-mtb-plast-drot-26x190-2497.html
dik
mozem ti ich zmerat, mam ich vo verzii 29x2.35 EXO TR 3C na Sparku 930 2017, rafik myslim je 23mm vnutorna
Lenze to akosi nevychadza max.20€ za oba.
Randal ma predbehol, cita mi myslienky
no skus ak mozes ale neviem ci 29 a 27,5 budu rovnake sirky ale mozno hej
diky
Randal ma predbehol, cita mi myslienky
Na zenu nedas ?
Inak celkom zaujímavé názory som čítal a počul na tieto plášte. Jedny ich "zatracujú" vraj dosť šmýkajú, no keď sme boli v Davose tak ich mal chlapík cca 50 rokov a že sucho celkom nebolo
A na to použitie čo ich chce budú určite OK.
diky