chcem sa opýtať ake plášte by ste mi odporučili na Meridu TFS 300 s ktorou jazdim XC, 60% cesta a 40% lahsi teren? viac -menej tvrdý a suchy povrch, a nech to ma cim nizsi valivý odpor aby som to mohol vypeckovat na asfalte aj bez prilisneho tlacenia na pedal. dik
Ja som NN čo som dostal k druhým kolesám dosť slušne zlikvidoval po 200 km . Štuple polovičná výška, niektoré dorezané a odtrhnuté . Skaly v MF a VF im dali dobre nažrať . Nevegaly na originál kolesách po 1200 km vyzerajú o dosť lepšie.
lenze nevegali su necchutne pomale....ked som ich hodil na bajk namiesto wildgriperov tak ma islo porazit od toho ako sa nadrem aby sa to odvalovalo.... :-/ hruuuza a des :-/ do kopca sa tomu moc ist nechcelo....ale zase musim uznat ze v zjazdoch jednoznacne lepsie drzali na hocijakom povrchu....ako misaky....som sa citil isty aj na mokrych korenoch a kamenoch....len skoda tej hmotnosti a pomalosti :-/
Jasné, to máš pravdu. Pomalé sú riadne. Preto som na ďalšiu sezónu na skúšku zobral Maxxis HighRoller/Ardent. Uvidíme aké budú tie. Wild Gripper-i som mal, ale na môj vkus moc málo gripu, tak šli preč. Ale tak záleží hlavne na tom, čo a kde človek jazdí.
Má niekto skúsenosť s Conti X-King Protection? Recenzie na Mtbr sa mi moc nepáčia. Teraz mám MountainKing I 2.4 / RaceKing 2.2. RK zvláda len sucho, chcel by som niečo agresívnejšie, ale rýchle, predok hlavne nech drží. Prípadne zvažujem MK II / XK. Štýl XC/AM/EN.
Nejakých 250 km som na XK spravil.Blato som ešte nejazdil. (mám zatiaľ len jednu - vpredu) Som veľmi spokojný. Sú všestranné, dobre držia v zátačke, malý valivý odpor. Už som doobjednal aj na zadné koleso.
Na XC/AM/EN by som však skôr bral MK II.
NA XC sú však XK ideálne.
Tak väčšinou je to XC. Ostatné tak príležitostne. MKII dopredu by bol asi ok, ale kvôli odporu sa mi zdá dozadu moc. RaceKing je v blate ako na ľade. MKII/XK je asi zaručená kombinácia. XK/XK sa trocha obávam.
toho ardenta mas vzadu? a aky rozmer? tiez nad nim uvazujem, uz si to otestoval?
Áno, pôjde dozadu. A ešte som na nich nejazdil, tiež som zvedavý. Ale dosť ľudí ich chváli. Bral som 2,25. Potom je 2,4 ale to sa mi zdal už zbytočne veľký balón.
Takže dnes som bol skusit sneh na Conti MKII 2.2 Protection, aj v 10cm bez jedineho preklzu hore kopcom, vyborne sa cistili od snehu aj blata. Pri brzdeni a v zakrutach som daval pre istotu pozor, ale drzali bez zavahania, takze zatial mam z nich velmi dobry pocit. Mam ho aj vpredu aj vzadu, a bez problemov sa s nimi da jazdit po akomkolvek povrchu, vzadu vynikajuca trakcia a nezdali sa mi byt pomalsie ako XK. Jedinu nevyhodu vidim v tom, ze MKII na rozdiel od XK viac zbiera kamienky a vyhadzuje ich na ram.
Ja ich jazdim bez dusi a prvotne nafuknutie bol problem, patky nechceli zaskocit. Nakoniec to vyriesil kompresor na stlaceny vzduch. Treba ale pouzit na zaciatku viac mlieka, aby sa zalepili boky, napr. predne mi spusta doteraz..
Akurát mi dorazili XK.
Ak je niekto gramár. Bacha! (
XK UST 770 gramov miesto 700 gramov
XK Racesport 520 miesto 485
XK Protection 610 miesto 570
pôvodne som chcel XK Protection kúpiť v kamennej predajni, tam mali na váhe 630 gramov.
Píšem o veľkosti 26 X 2,2
Reálna šírka je však len 50,5 mm
No i tak ich rád nahodím. Mne vyhovú viac než Rocken Rony. (aj Schwalbe na váhe oblbuje)
Na tej stránke sú nejaké nezrovnalosti. Podľa ich tabuľky XK 2,2 je užší ako XK 2,0 (chyba?)
Ja som reálne maximálnu šírku XK 2,2 nameral 50,5 mm pri tlaku 2 atm.
(moja pôvodná, meraná je made in Azia - momentálne budem nahadzovať ale made in Germany)
Ešte k tým verziám. Môj RaceKing ma 180tpi a tuším som ani raz nepichol, zato predný MK, tiež 180tpi, niekoľkokrát. Myslím že stačí Racesport. Cenový rozdiel je cca 5 evri na plášti.
X-King Racesport: 3 plies / total 180 tpi - 560g
X-King Protection: 4 plies / total 240 tpi - 630g
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Na XC/AM/EN by som však skôr bral MK II.
NA XC sú však XK ideálne.
Áno, pôjde dozadu. A ešte som na nich nejazdil, tiež som zvedavý. Ale dosť ľudí ich chváli. Bral som 2,25. Potom je 2,4 ale to sa mi zdal už zbytočne veľký balón.
zatiaľ spokojnosť, ale ešte som s nimi nebrodil poriadne blato, plus so zvedavý, ako sa im bude pozdávať sňah
Ja ich jazdim bez dusi a prvotne nafuknutie bol problem, patky nechceli zaskocit. Nakoniec to vyriesil kompresor na stlaceny vzduch. Treba ale pouzit na zaciatku viac mlieka, aby sa zalepili boky, napr. predne mi spusta doteraz..
Ak je niekto gramár. Bacha! (
XK UST 770 gramov miesto 700 gramov
XK Racesport 520 miesto 485
XK Protection 610 miesto 570
pôvodne som chcel XK Protection kúpiť v kamennej predajni, tam mali na váhe 630 gramov.
Píšem o veľkosti 26 X 2,2
Reálna šírka je však len 50,5 mm
No i tak ich rád nahodím. Mne vyhovú viac než Rocken Rony. (aj Schwalbe na váhe oblbuje)
Ja som reálne maximálnu šírku XK 2,2 nameral 50,5 mm pri tlaku 2 atm.
(moja pôvodná, meraná je made in Azia - momentálne budem nahadzovať ale made in Germany)
X-King Racesport: 3 plies / total 180 tpi - 560g
X-King Protection: 4 plies / total 240 tpi - 630g