Ahojte.Kúpil som tento bikehttp://cubebikes.sk/2013/reaction-gtc-sl-26/ a chcel som sa spýtať pár vecí na vidlu FOX. Sú na nej 3 polohy 1.descend
2.trail
3.climb
-počas jazdi som skúšal prepnúť z 1-vej polohy do 3-tej pri prvej jazde a cítil som, že ju trošku locklo, ale chodila stále asi tak 2-3 cm.Lock out z ridítiek nemám, preto som sa chcel spýtať, že či môže byť niekde chyba alebo je to v norme ? Keď dám proste tú 3-tiu polohu cítim, že tá vidla ide ale nie až na doraz proste ako som už napísal len tie 2-3 cm.Som z toho trošku jeleň :O inak som nepocítil nejaké "podivné" chovanie vidly....ďakujem za hociaký postreh
Je zo v poriadku , system CTD funguje odlisne ako doterajsi skoro pevny lock. laicky povedane to prepinanie ani tak nelockuje vidlu ako znizuje jej citlivost a aj to ako chodi do zdvihu. Mas bud uplne otvorenu, trochu pritvrdenu a velmi pritvrdenu. Aj na C stale chodi a reaguje na nerovnosti, ale podstatne menej ako na D.
dnes som vidlu máličko dofúkal, ale skúšal som to len doma v izbe nakoľko som sa na tom kole vozil ešte len okolo paneláku ale ide o to, že aj keď prehodím z D na C tak proste mám dojem ako by žiadna zmena nenastala...či to môžem očakávať len pri jazde v ozajstných podmenienkach v horách, kde sa mení terén každým metrom, alebo by sa to malo prejaviť aj pri samotnom stlačení vidlice na mieste bez jazdy...som z toho trošku daniel nakoľko FOX mám prvýkrát a som z toho trošku nervózny, či sa tam čosi nepokazilo...
Aby si zbadal rozdiel sprav si jeden jednoduchý test. Nafúkaj vidlicu na rozumný tlak (taký ako jazdíš). Stiahni gumičku na vnútornej nohe ku guferu a postav bike na zadné koleso. Pusti bike a nechaj ho dopadnúť na predné koleso. Skús to pri rozličných nastaveniach C-T-D a hodnoty o koľko sa vidlica zanorila by sa mali líšiť o určité hodnoty. Ak by si nezbadal rozdiel zopakuj to ešte viac krát pre vylúčenie chyby "pokusu".
Totiž tvoje schopnosti možno nedokážu rozdiel v jednotlivých polohách rozoznať, toto áno. Ak to bude takto buď si istý, že je všetko v poriadku. Ja si myslím, že na 99% je vidlica v poriadku.
...toto som už skúšal, ale výsledok bol pokaždé rovnaký...dokonca aj predvčerom ako som písal hore, že vidlica na C-čku ide tak len 2-3 cm dolu a potom ju locke ďalej nejde....dnes som sa previezol kúsok a skušal zaj azdy meniť polohy a teraz už aj na C-čku ide rovnako ako na D-čku proste ide celým ponorom...a to sa mi zdá nie moc dobré
...ano presne to som urobil stiahol gumičku na gufero a pustil voľným pádom na predné koleso...vyskúšal som to na všetkých 3-och polohách.Ani mne samému to nejde do hlavy.Vyskúšal som aj dokonca vypustiť vzduch z vidlice stlačil som ju potom som ju nafúkal a ani to nepomohlo...ale ja proste si to neviem vysvetliť, že či sa tam niečo mohlo pokaziť alebo je to len náhoda, že to nefunguje...štvrtok som ho doniesol domov a to som sa len povozil párkrát po ulici na ňom žiadny terén...
No aby som to vedel posúdiť, musel by som to mať v rukách.
Vypustenie vzduchu nepomôže, určite nie. Táto vidlica má o/c patrónu = je to v princípe systém veľmi podobný Motion Control, pre evolution verzie vidlíc.
Ak sa ti to nezdá skús to dať vyreklamovať. Rozhodne by to fungovať malo.
Keď ti s tým nik nepomôže, daj vedieť, niečo vymyslím(e).
...no šak zajtra s tým idem na reklamáciu som zvedavý čo s tým vymyslia...počítam, že mesiac zasa to kolo neuvidím... no vždy lepšie v zime ako v strede sezóny
No ked skusim len tak zatlacit na riditka na mieste vzdy rovnakou silou tak je jasne citit rozdiel medzi C-T-D , na T je vidla tvrsia a menej sa zanara, na C je to este vyraznejsie. Som zvedavy co ti povedia v obchode. Tiez celkom neviem ako by sa to pokazilo, lebo vidla ma v podstate 3 kompresne okruhy(otvory cez ktore preteka olej) a nastavemnim postupne jeden alebo dva z nich zatvaras. Takze jedine ze by sa nejak urvalo to ovladanie, kedze na korunke to nastavit mozes.
..tak minulý týždeň som doniesol vidlu na reklamáciu a chlapík v obchode mi pvoedal, že od výroby tam možno dali málo oleja...čo je celkom zaujimavé :O som zvedavý na verdikt ako to dopadne potom sa vám tu vyrozprávam
..tak minulý týždeň som doniesol vidlu na reklamáciu a chlapík v obchode mi pvoedal, že od výroby tam možno dali málo oleja...čo je celkom zaujimavé :O som zvedavý na verdikt ako to dopadne potom sa vám tu vyrozprávam
JJ, urcite daj vediet co to bolo, aj ked keby tam bolo malo je divne ze najkor to fungovalo....
...no tak oživím teda túto tému Doniesol som bike domov no a verdikt v servise vyznel takto : "oprava catrtidge CTD" ževraj tam bolo prasknuté tesnenie...z akého dôvodu ani srnka netuší...každopádne opravené, vybavené, zabehnuté a ide ako má uvidím dokedy
Uz tu na fore som cital aspon o 2-3 problemoch s CTD. V nemeckom das mountainbike 03/2013 je clanok ze fox ma vazne problemy s CTD patronou na Evolution vidliciach. Najskor prestane fungovat zmena CTD rezimov, vidla chodi stale hladko do plneho zdvihu. Potom odchadza tlmenie odskoku, takze vidla striela naspat plnou silou. Rovnake problemy su objavuju na zahranicnych forach. Problemy sa asi ukazu viac ked zacne sezona. mam uz CTD vidlu doma tak som zvedavy. Este tam je poznamka ze FIT a performance sa to netyka.
Hm zaujímavé, lebo aby odchádzalo tlmenie odskoku, tak by musela byť FIT patróna bez oleja. Keďže odskokový labyrint je naspodu patróny, tak by mal aj posledný olej ostať práve tam. Každopádne som zvedavý.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Totiž tvoje schopnosti možno nedokážu rozdiel v jednotlivých polohách rozoznať, toto áno. Ak to bude takto buď si istý, že je všetko v poriadku. Ja si myslím, že na 99% je vidlica v poriadku.
Vypustenie vzduchu nepomôže, určite nie. Táto vidlica má o/c patrónu = je to v princípe systém veľmi podobný Motion Control, pre evolution verzie vidlíc.
Ak sa ti to nezdá skús to dať vyreklamovať. Rozhodne by to fungovať malo.
Keď ti s tým nik nepomôže, daj vedieť, niečo vymyslím(e).
nasiel som pekny obrazok
JJ, urcite daj vediet co to bolo, aj ked keby tam bolo malo je divne ze najkor to fungovalo....
Preto mi to nešlo do hlavy.