Caute, poradte mi nove pohodlne sedlo na MTB (gel, siroke cca 155mm). Som amater, jazdim casto pre kondiciu cyklotrasy, niekedy samozrejme aj les. Chcem jazdit v neutralnej-relaxovanej polohe. Cena: nad 100euro je uz asi moc.
Zatial mam vyhliadnuty Specialized Avatar Gel, ktory som mal pozicany. Davam mu tak 7,5 bodov z 10, lebo je citit ze je urceny na cestak na predklonenu polohu.
Vyskusal som viacero sediel, vratane karbonovych a vsetky okrem jedneho boli nanic. Nedalo sa na nich vydrzat ani 50km.
Najlepsie sedlo je R-X Gello comp pre panov
(ravx.com/page/2/?s=comp, http://www.individual-bike.sk/detail/67088/sedlo-r-x-gello-comp-/cat/1940) a
pre damy R-X Gello sport.
Da sa na nom jazdit aj tyzden denne 100km v obtiahnutych gatiach bez vystuze. Sedlo ma idealny tvar, je jednoliate bez svikov, lahko umyvatelne, nesposobuje trpnutie, je vodeodolne, makke aj vpredu aj vzadu aj v strede. Nie je potrebne nan pouzit potah al. specialne gate. Je dobre ho skombinovat s odpruzenou sedlovkov Airwings Air, hlavne pri horskej turistike bez odpruzenia zadnej vidlice. Je vhodne aj na cestny aj na horsky bicykel a za priatelnu cenu cca 20eur.
najst spravne sedlo je riadna fuska pri niektorych mi "strpla" rit po 20km
u mna sadlo fizik gobi xm. pre tych menej skusenych len pripomeniem ze aj ked sedlo trafite, neznamena to sedet ako vo vate. vsetci mame svoju hranicu kedy zacina zadok robit problem treba to riesit pravidelnym slapanim "v pedaloch" popripade kratke prestavky ale to uz su vyjazdy s trojcifernym cislom.
ta znacka zaujima aj mna .. ale myslim, ze sa neda kupit ani na sk, ani v cz .. az v nemecku .. niektori cesi ho maju a chvalia si ho, ale nie tento typ .. ja som dlho laboroval so sedlom .. kupil som si sedlo brooks ... samozrejme, ze taketo sedlo tu nema uspech, kazdy pozera na dizaj, farbu, ako aj gramaz .. to sedlo sa ti po par mesiacoch vysedi podla tvojho zadku, lebo je kozene .. ked som jazdil po rovine, bolo to ok, horsie, ked som zacal stupat do kopca, tiez mi to tlacilo na urcite miesto .. tak som zaexperimentoval .. vyrezal som do neho dieru .. tam kde ma tlacilo, pri jazde do kopca, tak prestalo, tlak sa trosku presunul inam .. ale ked mi to trosku tlaci na kosti, to mi je suma fuk, hlavne, ze to netlaci na cievy .. no a aby som dokonal dielo skazy, tak som na neho este fukol gelovy potah, takze suma sumarum, sedlo je vysedene podla mojho zadku, v strede je diera, cize netlaci a gelovy potah celkovo znizuje tlak .. ale ja nie som bajker, ja som rekreacny jazdec .. na gramy nepozeram ..
ta znacka zaujima aj mna .. ale myslim, ze sa neda kupit ani na sk, ani v cz .. az v nemecku .. niektori cesi ho maju a chvalia si ho, ale nie tento typ .. ja som dlho laboroval so sedlom .. kupil som si sedlo brooks ... samozrejme, ze taketo sedlo tu nema uspech, kazdy pozera na dizaj, farbu, ako aj gramaz .. to sedlo sa ti po par mesiacoch vysedi podla tvojho zadku, lebo je kozene .. ked som jazdil po rovine, bolo to ok, horsie, ked som zacal stupat do kopca, tiez mi to tlacilo na urcite miesto .. tak som zaexperimentoval .. vyrezal som do neho dieru .. tam kde ma tlacilo, pri jazde do kopca, tak prestalo, tlak sa trosku presunul inam .. ale ked mi to trosku tlaci na kosti, to mi je suma fuk, hlavne, ze to netlaci na cievy .. no a aby som dokonal dielo skazy, tak som na neho este fukol gelovy potah, takze suma sumarum, sedlo je vysedene podla mojho zadku, v strede je diera, cize netlaci a gelovy potah celkovo znizuje tlak .. ale ja nie som bajker, ja som rekreacny jazdec .. na gramy nepozeram ..
tak nech sa paci, mozte byt ironicky, kritizovat atd
tak mne sa to sedlo paci (nemyslim teraz, s tou dierou), ale predtym , ja to krasna praca, prava koza, tie sedla maju svoju historiu .. a ta historia z toho sedla dycha .. to ako vyzera teraz, tak som ho sprznil, ale vazne dlhsie vydrzim v sedle .. a hlavne, nemam pocit, ze si skodim, resp tlacim pre nas chlapov na tak dolezite miesta
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Najlepsie sedlo je R-X Gello comp pre panov
(ravx.com/page/2/?s=comp,
http://www.individual-bike.sk/detail/67088/sedlo-r-x-gello-comp-/cat/1940) a
pre damy R-X Gello sport.
Da sa na nom jazdit aj tyzden denne 100km v obtiahnutych gatiach bez vystuze. Sedlo ma idealny tvar, je jednoliate bez svikov, lahko umyvatelne, nesposobuje trpnutie, je vodeodolne, makke aj vpredu aj vzadu aj v strede. Nie je potrebne nan pouzit potah al. specialne gate. Je dobre ho skombinovat s odpruzenou sedlovkov Airwings Air, hlavne pri horskej turistike bez odpruzenia zadnej vidlice. Je vhodne aj na cestny aj na horsky bicykel a za priatelnu cenu cca 20eur.
u mna sadlo fizik gobi xm. pre tych menej skusenych len pripomeniem ze aj ked sedlo trafite, neznamena to sedet ako vo vate. vsetci mame svoju hranicu kedy zacina zadok robit problem treba to riesit pravidelnym slapanim "v pedaloch" popripade kratke prestavky ale to uz su vyjazdy s trojcifernym cislom.
ja mám Selle Italia XO Trans AM
tak nech sa paci, mozte byt ironicky, kritizovat atd