Caute, poradte mi nove pohodlne sedlo na MTB (gel, siroke cca 155mm). Som amater, jazdim casto pre kondiciu cyklotrasy, niekedy samozrejme aj les. Chcem jazdit v neutralnej-relaxovanej polohe. Cena: nad 100euro je uz asi moc.
Zatial mam vyhliadnuty Specialized Avatar Gel, ktory som mal pozicany. Davam mu tak 7,5 bodov z 10, lebo je citit ze je urceny na cestak na predklonenu polohu.
co hovorite na sedlo specialized romin, akurad som si ho zobral na skúšku,,, ako bude pasovat na prdelku origos tam mam selle italia X1 no je to ako doska tak si myslim ze by bolo asi lepsie to zmenit
pozri zo spodu na skelet... v jednom mieste neprijemne tenke.. take ***** na prasknutie
podla mojho nazoru otazka ktoru tu polozil Turbi a sice ze ake sedlo na MTB ? nie je vobec jednoznacna. Ked si predstavim niekoho formatu PaloTT alebo Matheosa ako chrti na maratone na XCcku s polmetrovou sedlovkou a opacne otocenym predstavcom tak jeho posed je uplne iny ako ked ide Matheos na BigHite. Ano mozno je to priklad pritiahnuty za vlasy ale som si isty ze je rozdiel v posede na XC, AM a Enduro biku. Na XC resp XC race su casto oblubene rozne nezmyselne drziaky "pozadia" casto od Selle Italia a podobnych firiem ktore su na enduro bikoch uplne nepouzitelne naopak tam su oblubene maksie a lepsie polstrovane sedla typu WTB rocket, Spesl a pod. Myslim ze do tejto problematiky dost vidia na SQlabe kde riesia aj sirku zadnice.
Ano je to tak .. cim vzpriamenejsi posed, tym vacsia vaha tlaci na zadok. Pri "chrteni" clovek viac lezi a sedi ciastocne "aj na stehnach" a odlahcuje zadok, pricom nesmie v ziadnom pripade tlacit na citlive miesto. Tazky batoh prinasa problemy na sedlach, ktore nie su potiahnute kozou s aspon malinko mekkym podkladom /vela Selle sediel/. Ale tak ci tak vsade plati zakladna vec, a sice ze spravny posed je zakladna vec, ked nie je, sedlo nejde zvolit dobre. Takisto vlozka robi velmi vela .. umeliny, ktore nesaju pot robia velke problemy.
Veľa ľudí, ktorým nesedelo žiadne sedlo, boli nakoniec s Gobi spokojní. Je to jedno zo "sadne na väčšinu prdelí". Tiež som ho chcel kúpiť, ale je zbytočne ťažké.
na MTB mam to iste zo suncycle gobi XM MG a na croske mam starsi model co som kupoval cez inzerat na skusku a ked sa osvedcilo dokupil som este jedno nove. to stare len nema myslim MG lyziny a zaslepku na svetlo ci brasnu.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
pozri zo spodu na skelet... v jednom mieste neprijemne tenke.. take ***** na prasknutie
No pozriem veru až tam niečo nepukne ..
prajem prijemne rozhodovanie
prajem prijemne rozhodovanie
a ktore gobi ake oznacene lebo su asi dve..
asi moc skáčeš ..
na MTB mam to iste zo suncycle gobi XM MG a na croske mam starsi model co som kupoval cez inzerat na skusku a ked sa osvedcilo dokupil som este jedno nove. to stare len nema myslim MG lyziny a zaslepku na svetlo ci brasnu.
ešte prosím ta aká je šírka toho sedla máju aj 155 ci je len jeden priemer..na stránke neudávajú šírky
ok..dik