jazdite ktosi s novymi systemami sprevodovania 2x10 ci 3x10 na MTB?
Shimano alebo Sram?
Zivotnost a opotrebenie?
kdesi som cital pri teste noveho E***** (mtbs.cz) , ze to co slo uslapat dole kopcom 3x9 je problem s 2x10 (maximalna dosiahnuta rychlost), realna potreba 10.pastorku?
isto zavisy od pil a kazety...
Ako je to so zivotnostou smerovych retazi?
Vsade sa to prezentuje ako ako "uzasna nepotreba" a odbremenenie radit na smyku, ale vzadu na 10 kolecku sa mam "uradit" ?
Specialized ma modely "EVO", kde je len zadny 10r.prehadzovac, SJ HT top triedy
Osobne mi bolo jednoduhsie odradit na smyku na lahsie ako vybiehat na kazete... pre dosahovany efekt prveho menovaneho postupu
?
Naco su dobre "vyvaglane jednosmerne" smerove retaze, ked na cestarine idem tiez 2x10 a pouzivam klasicku retaz? (sada shimano 105 /2008)
vdaka za "prakticke" nazory z praxe
ja mam 28z a rozmyslam vymenit za 26. ked som uz vysileny v stojke je to dost na mna a hladam prevod ktory uz nie je
Mala pila ale prezije niekolko velkych
Presne, už mám 3.
vimeo.com/55788428
Recenzia http://www.i-mtb.com/leonardi-factory-40t-general-lee-test/
A viacej info http://www.bagnolibike.com/blog/general-lee-40t-compatibility/
Oplati sa pouzit XTckove M760 kluky (teda 9 rychlostne, ale su za dobre ceny), s 2 prevodnikmi (trebars 26/39 od gebhardta, to este uvidim), alebo je lepsie pouzit M770 a vyssie, pripadne priamo 2x10 kluky s original shimano/sram prevodnikmi? Nebudu tie 9-rychlostne kluky robit problemy pri radeni s uzsou 10sp retazou? (mal som podobny problem na cestnych FSA klukach ktore boli znacene ako 9/10 rychlostne, ale vzdialenost medzi prevodnikmi bola trocha vacsia ako by mala byt pre 10 rychlostnu retaz, plus divne prevodniky... ale vymena FSA prevodnikov za 10sp shimanacke plynulosti preradovania dost napomohla)
1x10 s 32z pilou a 11-36 kazetou staci. Z vlastnej skusenosti viem, ze sa s tym da vyslapat hocico. Bez problemov sa tiez da pouzivat skidplate bez rockringu a prehadzka s kratkym ramienkom, vdaka comu je cely drivetrain tichy, je dobra priechodnost a odpadaju problemy s padanim retaze.
Coskoro planujem Shimano Zee prehadzku, 10spd Saint radenie a 11-36 XT kazetu. Komplet 185eur vratane posty z DE. Kluky povodne 3 pilove XTR, nechany stredny prevodnik. Retazova linka vychadza na 4 najvacsi pastorok. Vysledne prevody 0,88 az 2,9.
Dockas sa
Nie som si isty, ci zozenies 9spd kazetu s 36z, ak ano opravte ma, ja som 36tky nasiel len 10spd. Kvoli comu chces aj rockring? Nestaci ti skidplate, ktory je na napinaku? Taketo nieco: