chcem sa opýtať ake plášte by ste mi odporučili na Meridu TFS 300 s ktorou jazdim XC, 60% cesta a 40% lahsi teren? viac -menej tvrdý a suchy povrch, a nech to ma cim nizsi valivý odpor aby som to mohol vypeckovat na asfalte aj bez prilisneho tlacenia na pedal. dik
Ktorý je lepší Schwalbe Magic mary addix, Maxxis shorty 3c, alebo continental der baron project? Chcem to dopredu a nejakú variantu dozadu? Teraz mám Maxxis shorty 3c a dhr2
MagicMary v Addix soft variante je o niečo mäkšia a trošičku lepšie drží za sucha ako baron. Ale zas za mokra určite radšej barony. Skôr by som porovnaval Kaiser-y a MagicMary. Podľa mňa jednym alebo druhým neurobiš chybu.
Podľa toho na aký terén a aké jazdenie, ak mix trailového jazdenia a bajkparkov a nechceš kotvu 1.3kg, tak ako Imro1 napísal, DHR2 alebo niečo v podobnom štýle (kľudne aj MagicMary alebo toho Kaisera). Keď iba traily, tak chalani často vozia Miniony SS, tam ale zas nemáš taký brzdiaci účinok ako DRH2.
90% vyjazdov na HR II 3C skonci defektom na prednom plasti,dnes dalsi ,minule som dostal defekt do kopca uz neviem co si mam o tom mysliet,akoze na plasti je tlak na ktory sa to ma fukat 2,5-4,5 bar, ale to je sialene, aby to tak niekto fukal,uz teraz to mam okolo 2 barov,skoro tak isto ako vzadu a drnca to ako HT-cko. Predtym som mal kludne 1,3 bar na butcherovi a defekt len ked som skoncil nejaku hovadinu na kamen inac nic. Bud je ten plast taka sracka,alebo mi to reze rafik z vnutra,dnes som pozeral cely plast v lese z vnutra tam nic nebolo aj som stiahol tubeless pasku,uz bola ciastocne stiahnuta z neustaleho davania plasta dole, ci tam nieco nieje,jedine ma napadlo ako su niple z vnutornej strany tak maju take ostrejsie hrany,mohlo by to robit to?
Hej pozeral som to asi 2-3x dnes a nic som neobjavil,ale ide to pozret este raz poriadne. Inac zaujimave,ze defekty nerobi ako snakebite,ale iba mala dierka na tej istej strane,dnes spravilo 2 dierky asi v rozmedzi 20 cm.
Zaujimave,mozno Maxxis robi plaste v prvom rade na bezduse a z dusami asi treba vyssi tlak .Dam tomu este jednu sancu, z vnutornej strany rafika som polepil okolie niplov elektrikarskou lepiacou paskou,lebo mali take ostrejsie hranky, ak toto nepomoze,tak pojde prec.
Ked su to male dierky, tak bud je to trn alebo je to poskodena pätka plasta, z ktorej niekde vytrca nejake "vlakno" a to robi dierky. Musis to velmi pozorne skontrolovat. Otvory na niple mas predsa prekryte paskou, tie to teda byt logicky nemozu. Este teoreticky nejaky maly vystupok v rafiku. Zaklad je, ze ked dostanes defekt, tal treba zachovat poziciu rafika, plasta a duse voci sebe a podla toho kontrolovat na plasti a rafiku danu oblast. Nema zmysel kontrolovat cely plast a cely rafik.
No hej, kusok patky mam ako keby odretu,to vlakno je tak silne,ze dokaze spravit dierky? tubeless pasku som dal dole,lebo uz bola na niektory miestach pokrcena a chcel som vidiet, ci pod nou nieco nieje,okolie tych niplov sa mi zdalo take ostrejsie tak som to prelepil lepiaciou paskou. Ak by som dostal defekt tak to skusim s tou poziciou ako hovoris,ale skor tam hodim iny plast na skusku
skusenost: Specialized Crossroads 1,9 a max spokojnost.. na asflaltke sa dobre odvaluju, maju vysoky stredny behun.... na sotoline nepresmykuju, v blate si tiez celkom solidne drzali stopu a ani pri miernom naklone nestrelili, iste si nedovolim to co s Butcherom ale na jazdenie po sotolinach a asfalte su vynikajuce....
by som aj povdal ze my zvysili priemernu rychlost, ale neviem ci to nie je iba euforiou z tensich plastov ako som jazdil... alebo tym vetrom v chrbte?
vyzul a nahodil som ho ešte raz,pásik pri pätke je v rovnakej výške po celom obvode na oboch stranách,ale dezén sa na jednom mieste aj z bočnicou viditelne ohýba na stranu,to sa mi ešte nestalo,zvlášť som to nečakal na tej novej top verzii Addix
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
by som aj povdal ze my zvysili priemernu rychlost, ale neviem ci to nie je iba euforiou z tensich plastov ako som jazdil... alebo tym vetrom v chrbte?
http://www.suncycle.sk/sk/produkt/mtb-plast-schwalbe-nobby-nic-evo-addixspeedgrip-275x225-snakeskin-tle/9403
Schwalbe NOBBY NIC 29x2.60" SnakeSkin Addix SpeedGrip E-50 plášť, TLE, kevlar
65,99 €
MOC 76,99 €Edit: a nie nebolo to rafikom ak si chce niekto rypnúť