chcem sa opýtať ake plášte by ste mi odporučili na Meridu TFS 300 s ktorou jazdim XC, 60% cesta a 40% lahsi teren? viac -menej tvrdý a suchy povrch, a nech to ma cim nizsi valivý odpor aby som to mohol vypeckovat na asfalte aj bez prilisneho tlacenia na pedal. dik
A to ho mam uz skoro rok a oskubal sa az teraz... Ked mrzlo... A ta extra mäkka zmes stvrdne viac nez jednozmes wolfpack... Ale aj stvrdnuta este trocha lepi
Ja by som povedal skôr naopak, že cez teplo a sucho postačí aj tvrdšia zmes a v zime naopak co najmakksiu. High roller je ešte z tých co vydrzia toho viacej, taky dissector pri 3C tak cca 200km na zadnom kolese začne sa toto diať.
Ak s bavíme o zime ako o nízkych teplotách tak čím mäkšia zmes tým viac a skôr vytvrdne... Už som vyskúšal veľa zmesi a značiek a všetky pri teplotách pod 5° začínajú byť na omak ako kameň...
na mojom HTcku jazdim od jesene 2023 plaste XC RC LiteWall 2.4, dezen rychly a minimalisticky, zmes mi pride univerzalna - zatial drzia pekne celorocne (samozrejme, extrem je blato a sneh, kedy to klze a bol aj pad, ale na tieto podmienky nie su ani primarne urcene...)
btw, vychytal som ich v akcii na nemeckom eshope r2-bike za 40eur, oplati sa obcas pokukat...
Viaceri tu pisete o makkej zmesi v zime. fakt vam to netvrdne pod cca 4-5 stupnov? Ja ma dlhodobu skusenost, ze Maxterra zostane aj pri nizsich teplotach aspon ako tak ' gumovej' konzistencie - minimalne ta stredna cast. Na prednom mam teraz Specialized T9 zmes a ta teda tvrdne ovela viac. Ked je okolo nuly tak je ako kamen a dokonca akokeby namrza - neviem, ci je to nejaka porezna guma, ktora nasava ten mraz, ale chvilami je to dost nepredvidatelne. Inak po zvysok roka je to super plast
Vittoria pri 0°C a menej po asfalte klepka ako plastové pomocné kolieska... ? Ale zisťujem že tie obyčajné základné tvrdšie zmesi pri nízkych teplotách až tak netvrdnu... Na krcmaku mám tú addix zmes, bez farebného označenia, a tie plášte sú vyrazne mäkksie aj okolo 0... Včera som našiel polozjazdeny Pirelli plast s tou ich tvrdou jednozmesou a vyhodil večer na mráz... Tak som zvedavý ako na tom bude
Ako som uz pisal, vittorie su jak kamen a smykaju... Maxxis, Max terra sice stvrdne ale lepi dobre aj tak.... Ich dual zmes je uz docela tvrda v mrazoch a jednozmes od wolfpacku mozno troska stvrdne, ale jednoznacne najmenej s tych mnou popisanych... Inak aj black chilli asi moc netvrdne...
Nedalo mi to a bol som cez pauzu skotrolovat, ako sú na tom moje obyc. tlr plášte Schwalbe RR a NN. Od 5:10 {-5°C) do 9:50 (-3°C) stále vonku v tieni mi prídu normalne mäkké.
Dnes porovnanie, predok Wtb highgrip, zadok schwalbe soft. Wtb na dotyk v teple o hodne mäkšie oproti schwalbe soft. V zime schwalbe cca zachovaná tvrdosť, wtb tvrdé na kameň. Aj sa mi zdalo že to trosku ustreluje dnes🤔
Vittoria pri 0°C a menej po asfalte klepka ako plastové pomocné kolieska... ? Ale zisťujem že tie obyčajné základné tvrdšie zmesi pri nízkych teplotách až tak netvrdnu... Na krcmaku mám tú addix zmes, bez farebného označenia, a tie plášte sú vyrazne mäkksie aj okolo 0... Včera som našiel polozjazdeny Pirelli plast s tou ich tvrdou jednozmesou a vyhodil večer na mráz... Tak som zvedavý ako na tom bude
Presne - tie jednoduchsie zostavaju 'gumove' a tie viac fancy tvrdnu az klepkaju jak plastove kolieska. Maxxterra je relativne OK za mna.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
drzi to ovela lepsie ako ta tvrdsia co mam vzadu
Kedze ale nemame len a len sneh tak je fajn sa nezabit mimo toho snehu 😄
Konkretne by ma zaujimali nejake 29" na XC
https://www.mtbiker.sk/shop/search?action=search&recommendations=0&clearance=0&unavailable=0&per_page=48&f_category_id=145&sort_by=popularity&s=&price_from=&price_to=&in_stock=all&manufacturer_id%5B%5D=546
na mojom HTcku jazdim od jesene 2023 plaste XC RC LiteWall 2.4, dezen rychly a minimalisticky, zmes mi pride univerzalna - zatial drzia pekne celorocne (samozrejme, extrem je blato a sneh, kedy to klze a bol aj pad, ale na tieto podmienky nie su ani primarne urcene...)
btw, vychytal som ich v akcii na nemeckom eshope r2-bike za 40eur, oplati sa obcas pokukat...
Presne - tie jednoduchsie zostavaju 'gumove' a tie viac fancy tvrdnu az klepkaju jak plastove kolieska. Maxxterra je relativne OK za mna.