chcem sa opýtať ake plášte by ste mi odporučili na Meridu TFS 300 s ktorou jazdim XC, 60% cesta a 40% lahsi teren? viac -menej tvrdý a suchy povrch, a nech to ma cim nizsi valivý odpor aby som to mohol vypeckovat na asfalte aj bez prilisneho tlacenia na pedal. dik
LOL šak to *****š do prvého koša po ceste ... koniec srandy, na tvoje jazdenie sú inserty imho nevhodné ... alebo treba vybrať taký, na ktorom dojazdíš aj bez tlaku ... ale ten zasa váži toľko že ti nebude dávať zmysel ...
Je toho viac, s insertom môžeš napr. ísť ešte o niečo nižšie tlaky a zostať relatívne v kľude že ráfik prežije bomby od kameňov a pod. a hlavne ak si ťažší, alebo agresívnejší jazdec.
Tak to není pre mňa. Tazsi jazdec asi som (90kg). Ale jazdím flow, lesné cesty. Niečo ako Koziarka, 5Bojar a krasnansky trail v BA. Čiže to není žiadny extrem 😁
Tak to není pre mňa. Tazsi jazdec asi som (90kg). Ale jazdím flow, lesné cesty. Niečo ako Koziarka, 5Bojar a krasnansky trail v BA. Čiže to není žiadny extrem ?
ja mam inzerty len na graveli
to je jediny bike kde som 2x cvakol plast o rafik
tie Cross 29 x 2,25 idem nahodiť parťákovi na kolesá inner 25 mm,to bude akurát.
Na inner 30 mm by už nemali optimálny tvar.
Aktuálna info-tie Wolfack Cross 29 x 2,25 som mu včera nahodil,sú to "užovky" šublera cez boky namerala 55 mm,odhadom sa časom natiahnu na max. 57 mm
Sú samozrejme úplne rovné,ani náznak presakovania tmelu,ani žiadna strata tlaku-tak to má byť
Nahodené ich už má aj druhý parťák,rozmer 27,5 x 2,4 a sú tiež bezchybné
Co mam od decembra novy cross 2,4, tak na par miestach trosicka presakuje mlieko, ale drzi tlak paradne... A ma 61mm na 30mm rafoch..Pred 3 tyzdnami som nahodil dalsi na predok, ten mal 58,5 a teraz ma 60mm... Este mozno da cca 61...
ja mám na zadnom kolese na každom biku insert. Aj som skúšal na ebiku jazdiť pár mesiacov bez insertu... Dopadlo to tak že po troch mesiacoch a druhom precvaknutom plášti a rozbitom ráfiku a vytrhnutom š***** som dal insert
jazdím full ebajk mám 83kg, väčšinou jazdím tak 60% teren, 40% cesta, po teréne iba po suchu, ked je mokro idem iba čisto asfalt, nerád sa bahním
najčastejšie jazdím nejaké traily v malých karpatoch ako napríklad TBK1, 2,3. Modrý trail z Kamzíku, Cerová dráha a podobne.
Aktuálne mám originálne WTB Trail Boss 29x2,4" Comp. Celkom fajn plášť aj rýchly aj odolný za 3800km som napredok neschytal jediný defekt, na zadok jeden ale ten je na odpis už bez dezenu, bočnice dodriapané od kamenov ale ziadne prerazenie. chcem hodit ten predný dozadu a dopredu kúpiť niečo nové.
Hľadám rovnako odolný plášť, kt. nebude uplne lepivo na ceste kedze aj tá tvorí dosť z môjho jazdenia, ale aj taký čo mozno trošku lepšie podrží na nejakých suchých, prašných trailoch aj v zákrutách. Pozerám, ze ako taký univerzál sa odporúča často Schwalbe Nobby nic, Maxis Asegai ale je tam vela variantov a celkovo neviem kt. vybrat. Cenovo sa líšia aj 25€ najlacnejší vs drahší. Niektoré sú určené pre ebajky. Cenovo tak okolo 50€
3800km na jednom plášti? Nechápem ja zoderiem plášť za 1000km .
Ten drahší ma lepšiu ochranu pred prerezanim bočnice. Skúsil by som dozadu pozrieť Schwalbe wicked will a alebo Maxxis agresor. Ak jazdis iba na suchú tak dobrý plášť je Maxxis Rekon.
Dopredu od Schwalbe Magic Mary
Dobré plášte na suchý podklad sú aj Pirelli Scorpion trail. Sú rýchle, majú dobrý grip ale nebral by som ich čisto do technického terénu, teda sami koreň skala. Skôr na také jednoduchšie traily, také hubárske chodníčky
Az na tbk enduro preteky som mal na HT-cku celorocne bez insertov kombo ardent/dissector v 2.4" pripadne este minion SS dozadu ale skusal som i assegai dopredu. A daval som na tom vsetko mozne, asfaltovy pumptrack, MK traily (vsetky i tie kameniste), hrebenovky, bikepackingy i v Alpach, plno asfaltu a sotoliny ale i bikefest v kalnici kde som siel z BA na biku, odjazdil trening a pretek na enduro, "trening" a jednu meranu jazdu na dual pumptracku, a potom bikom zase naspat. Vahovo spolu s bikom budeme na tom asi rovnako.
áno 3800km, zadný je zošúchaný už ale predný má ešte dost dezenu, ja to hľadám primárne na predné koleso, tak aby prezil aj nejaké šúchance od ostrejších kamenov, korenov, lebo toto WTBčko čo mám prezilo tolko vecí, ze som uz myslel ze to musí byt prerezané ked som o niečo zadrel, celý je dodrapaný z bokov ale bez defektu. takže ten prvý vs druhý označenie Performance Adix alebo Super Ground je označenie odolnosti plášťa? Hej pozeral som Aj rekon, celkovo je toho veľa na výber potom sa človek nevie rozhodnúť
a-biker a ten assegai sa ti pozdával lebo ten som pozerál tiež
Môj zadný Nobby nic superground po cca 5000km eštelen teraz stráca viditeľné drážky na stredových štuploch. Predný úplne v pohode. Sa až čudujem tej výdrži 😀
oo takže niekto má presne ten čo pozerám, podrží aj v suchu/ prachu na trailoch v zákrutách? resp. je velký rozdiel oproti tomu Performance? či iba v tej zosilenej bočnici?
Ten lacny nobby nic bude performance line, cize zakladny plast vhodny tak dozadu. Drahsia verzia ma uz inu zmes. Schwalbe ma viac druhov zmesi, na nobby nic konkretne 2 - modru speedgrip a oranzovu soft. Ak chces rychlost/odvalovanie tak samozrejme ides do modrej vpredu.
Aku kombinaciu zvolit je na tvojich preferenciach/skille a rychlosti. Tiez jazdim max TBK1-3 a Blue trail. Na zimu som dal na obe kolesa Nobby Nic addixspeed. Na 'leto' planujem skusit wicked will dozadu.
A tak čo, keď si niekde nie som istý popisom, tak nájdem kúpim inde predsa. 🤷♂️ Myslím, že škodu si robí predajca sám, že nevenuje dostatok času tomu, aby dal správne údaje k výrobku, až zákazník vie, čo to teda ide kúpiť. Samozrejme,ak je to to, čo naozaj on aj chce.Mne sa už stalo viac krát v rôznych e-shopoch, nejako nesedel popis a na otázku som odpoveď nedostal. Tak aj keď cena vyzerala fajn, kúpil som inde, aj keď trochu drahšie, no prišlo to čo som chcel. Posledné po čom túžim, riešiť posielanie nazad atď. A preto ak niekde je fakt dobrá komunikácia a som spokojný s nákupom, pozerám čo tam majú za aký peniaz a objednám zas, ak peňaženka dovolí, skákať môžem len do výšky platu😎🤷♂️
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
ja mam inzerty len na graveli
to je jediny bike kde som 2x cvakol plast o rafik
Na inner 30 mm by už nemali optimálny tvar.
Aktuálna info-tie Wolfack Cross 29 x 2,25 som mu včera nahodil,sú to "užovky"
Sú samozrejme úplne rovné,ani náznak presakovania tmelu,ani žiadna strata tlaku-tak to má byť
Nahodené ich už má aj druhý parťák,rozmer 27,5 x 2,4 a sú tiež bezchybné
jazdím full ebajk mám 83kg, väčšinou jazdím tak 60% teren, 40% cesta, po teréne iba po suchu, ked je mokro idem iba čisto asfalt, nerád sa bahním
najčastejšie jazdím nejaké traily v malých karpatoch ako napríklad TBK1, 2,3. Modrý trail z Kamzíku, Cerová dráha a podobne.
Aktuálne mám originálne WTB Trail Boss 29x2,4" Comp. Celkom fajn plášť aj rýchly aj odolný za 3800km som napredok neschytal jediný defekt, na zadok jeden ale ten je na odpis už bez dezenu, bočnice dodriapané od kamenov ale ziadne prerazenie. chcem hodit ten predný dozadu a dopredu kúpiť niečo nové.
Hľadám rovnako odolný plášť, kt. nebude uplne lepivo na ceste kedze aj tá tvorí dosť z môjho jazdenia, ale aj taký čo mozno trošku lepšie podrží na nejakých suchých, prašných trailoch aj v zákrutách. Pozerám, ze ako taký univerzál sa odporúča často Schwalbe Nobby nic, Maxis Asegai ale je tam vela variantov a celkovo neviem kt. vybrat. Cenovo sa líšia aj 25€ najlacnejší vs drahší. Niektoré sú určené pre ebajky. Cenovo tak okolo 50€
Môže byť napríklad aj tento?
https://www.mtbiker.sk/shop/plaste-a-duse/plaste/mtb-plaste/29/schwalbe-nobby-nic-29x240-performance-addix-e-50-plast-kevlar-skinwall-p174939.html?itm_medium=widget&itm_campaign=
tento je o 15€ dražší ale v čom je lepší neviem posúdiť
https://www.mtbiker.sk/shop/plaste-a-duse/plaste/mtb-plaste/29/schwalbe-nobby-nic-29x240-superground-e-50-addix-plast-tle-kevlar-p157069.html?itm_medium=widget&itm_campaign=
alebo ešte tento lacnejší
https://www.mtbiker.sk/shop/plaste-a-duse/plaste/mtb-plaste/29/schwalbe-nobby-nic-29x240-addix-twinskin-plasttlr-kevlar-p140033.html?itm_medium=widget&itm_campaign=
Ktorý z týchto by ste vybrali Prípadne máte aj iné tipy čo by sa hodili na takéto jazdenie? Dakujem
savings Schwalbe NOBBY NIC 29x2.40" Addix TwinSkin plášť,TLR, kevlar
26,99 € savings
MOC 43,99 €Schwalbe Nobby Nic 29x2.40" Addix Performance plášť, kevlar, skinwall
37,99 €
MOC 47,99 €Schwalbe NOBBY NIC 29x2.40" SuperGround E-50 Addix plášť, TLE, kevlar
55,99 €
MOC 76,99 €Ten drahší ma lepšiu ochranu pred prerezanim bočnice. Skúsil by som dozadu pozrieť Schwalbe wicked will a alebo Maxxis agresor. Ak jazdis iba na suchú tak dobrý plášť je Maxxis Rekon.
Dopredu od Schwalbe Magic Mary
Dobré plášte na suchý podklad sú aj Pirelli Scorpion trail. Sú rýchle, majú dobrý grip ale nebral by som ich čisto do technického terénu, teda sami koreň skala. Skôr na také jednoduchšie traily, také hubárske chodníčky
a-biker a ten assegai sa ti pozdával lebo ten som pozerál tiež
Aku kombinaciu zvolit je na tvojich preferenciach/skille a rychlosti. Tiez jazdim max TBK1-3 a Blue trail. Na zimu som dal na obe kolesa Nobby Nic addixspeed. Na 'leto' planujem skusit wicked will dozadu.
Problem je ze na mtbikeri maju to maju dost pomylene. Kody plastov su casto stare a obrazky nesedia. Cize treba citat a hladat.
Napriklad tento plast nema speedgrip i ked obrazok jasne ukazuje modru farbu. (hlasil som nezrovnalosti X krat, k zmene nedoslo)
https://www.mtbiker.sk/shop/plaste-a-duse/plaste/mtb-plaste/29/schwalbe-nobby-nic-29x240-performance-addix-e-50-plast-kevlar-skinwall-p174939.html?itm_medium=widget&itm_campaign=
Schwalbe Nobby Nic 29x2.40" Addix Performance plášť, kevlar, skinwall
37,99 €
MOC 47,99 €