Ale neblazni. Cpat sa cely den a nedat pokoj traviacemu systemu ani na 5 hodin je velke zlo.
07.11.2017 - 09:54:55
01
Ja chcem schudnut hkavne z brucha.. Ono porcie velke su jedna vec ale strasne moc peciva zjem a jem dost casto... Casto mam pocit hladu. Od dnes sa snazim tie sacharidy omedzit uvidime co to spravi. Pohyb nejaky mam ale treba este k nemu pridat daco.
07.11.2017 - 09:57:15
00
Marinada: cpať? o tom nikto nič nevravel, častejšie a menšie porcie a ešte keď sú aj zdravé ti zrýchľujú metabolizmus, samozrejme príjem a výdaj stále treba mať v merku.

R4DY: pečivo je sviňa, hlavne biele a z brucha sa bez veľmi slušného pohybu nechudne ľahko, treba zvýšiť pohyb alebo vybalancovať kalórie aj s úpravou stravy
07.11.2017 - 10:00:52
00
citim potrebu nieco povedat:
ja som dnes prekonal magic88. nevedel som sa pod tuto vahu dostat mesiace, az dnes. velmi povzbudive. bol som makat vcera, dnes idem zas, kym nebudem mat 85kg, nedam tej telesnej schranke odpocinku dlhsieho, ako trva noc. od polky marca z 98kg som isiel do konca maja na 88.2kg a potom nekonecna oscilacia okolo 89kg. moje zivotne maximum bolo 106kg, par mesiacov predtym, ale ratam len to, co som schudol vdaka keto. keto mnou riadne mavalo, lebo predtym som mal hypertenziu, na ktoru nezaberali medikamenty a ked mi tlak klesol na normal, az tak, ze som musel prestat brat lieky (boze, take hazardovanie s vlastnym zivotom!), pri kazdom postaveni sa z drepu ma to skoro osvacalo o maticku zem. mohol som zabudnut na jumping jacky.
moj zavazok do konca roka je dostat sa trvale pod 78kg (povodne to malo byt do konca augusta). od 86kg som chcel zacat behat a kedze som sa k tej vahe nevedel dopracovat, zacal som skor. to samo o sebe nebol chybny krok, ale moj prvy beh po skoro 10rokoch vyzeral asi tak, ze som isiel behat s tym, ze budem rad, ked dam suvisle 3km. dal som 12km, sice joggingovym sposobom, ale suvisle. tu si dovolim upozornit ludi, ktorych to este len caka, ze treba urobit nasledovne (ak nemate atleticku minulost a telo si nema co pamatat): skor nez zacnete behat, schudnite co najviac inak. ked nestaci bike (som prekvapeny ako ma dobre pripravil na vytrvalostny beh), pridajte najskor plavanie, posilku a az potom, na zaver beh. kvoli zatazi klbov. moj sused hovori, ze beh je absolutne pomyleny pohyb, najneprirodzenejsi sposob presunu tela z bodu A do bodu B. z toho isteho dovodu si kupte kvalitne tenisky na behanie, napr. mizuno, alebo asics, tie maju gel v pate. absolutne nevhodne pre cloveka s nadvahou su adidas boost. tretia vec, asi najdolezitejsia: aj ked vas bavi prekvapovat sam seba a prekonavat nejake mentalne a telesne limity, zaciatky s behom neradno prepisknut hned na zaciatku. cize, ja, po svojej skusenosti, odporucam zacat s 2-3km kazde tri dni, potom postupne, ale velmi pomaly pridavat vzdialenost. a kludne aj 3-4-dnove pauzy na regeneraciu svalov a klbov. zacat behanie 10km behmi (ak ste v zivote neico take pravidelne nerobili) sa vam uz po druhom behu vymsti.
co sa tyka posilky, planujem zaradit do treningu ked budem mat okolo 83kg, zatial si velmi obcasne vystacim s dvomi jednoruckami, ktore maju kazda 8kg (zniesol by som aj 12kg, ale nejdem dokupovat, nemal by som ich uz kde mat). najneskor pred 80kg zacnem chodit pravidelne do posilky a neskor pridam aj Xfit, pretoze nechcem vyzerat ako pavuk (mozno preto, ze som tak nikdy nevyzeral a jednoducho nie som pavuk). v posilke na kazdeho caka motivacia v podobe spotenych krasavic, ine by ma tam asi nedostalo.
plavanie zaradim az nakoniec, pretoze to je pre mna, asi kvoli zlej technike, na dychanie ten najnarocnejsi pohyb. ked budem mat pocit, ze uz mam na to kondicku, naucim sa aj to a tesim sa na vytrvalostne plavecke expedicie pozdlz pobrezia v lete v HR, kam som sa doteraz odvazil len s plutvami, alebo kajakom. tiatlonu urcite neprepadnem, odpudzuje ma predstava, ze s mokrou ritou sadam na bike. spartan rejsy tiez ma asi nebudu brat, to radsej vytiahnem po rokoch husaberga z garaze.
finalne ladenie tela bude streching, joga a freediving. joga je pre mna tazka, lebo som neohybny, ked si pusim zaciatocnicke DVD, koncim po 5min, nedavam zakladne pozicie, neviem sa do tych poloh dostat, nie kvoli bruchu, ale kvoli tomu, ze ma tam skratene svaly nepustia.
taky je moj plan a vidim to dnes konecne tak, ze budem nakoniec fakt FIT a nebude to uz nepredstavitelne dlho trvat.
v zavere tohto vstupu, dovolte mi podakovat panu Ramonovi Mendesovi, kavovemu magnatovi, za jeho ulohu guru, ktorej sa nedobrovolne, ale ochotne zhostil a efektivne ma povzbudil vzdy, ked bolo treba.
a este zaver c.2, lebo kto pribral, asi ma rad jedlo, dost pravdepodobne aj sladkosti, ja som konkretne vysadeny na cokoladu. moja finta sa vola LINDT Excellence 90%, ktora ma menej cukru ako vzduch, co dycham. ale nechavam si ju kupovat na kila do zasoby v rakusku, kde stoji max. 1.69€/100g, lebo tu na SK nas maju asi za kktô, lebo pytaju za nu v akcii 2€, inak bezne aj viac ako 3€. to ja nemienim podporovat. moja denna spotreba tohto zazraku je 30-50g/den, ked sa mi neziada, aj 2 dni si nedam. prekladam to proteinovymi tycinkami. za odmenu, alebo v uzkych, ked finty nezaberaju, zozerem aj male mnozstvo mliecnej cokolady, nikdy nie vsak nieco, v com je aj cukor a zaroven napr. muka, a rozne bonusy ako palmovy tuk, modifikovany skrob. ignorujem vsetko, co obsahuje akukolvek nahradu cukru, vratane sraciek na baze stevie, je to nechutne. aj zuvacky. a este moj nazor, ktorym sa riadim pri selekcii potravin: muka je smrrrt, viac ako cukker.
dakujem
07.11.2017 - 10:01:13
01
edelweiss: hlavne, aby niekoho nenapadlo teraz zabehať si 12km, keď predtým x rokov beh nevidel ani v telke, lebo si prežije dobré utrpenie :-) Bicykel je na začiatok pre chudnutie určite lepší ako beh. Ak beh, tak treba začať veľmi veľmi opatrne a hlavne si kúpiť hrudný pás, lebo behať pri 150 alebo 160 tepoch vôbec nie je to pravé orechové pre chudnutie nadváhy.
07.11.2017 - 10:12:38
00
transporti686 napísal:
edelweiss: hlavne, aby niekoho nenapadlo teraz zabehať si 12km, keď predtým x rokov beh nevidel ani v telke, lebo si prežije dobré utrpenie :-) Bicykel je na začiatok pre chudnutie určite lepší ako beh. Ak beh, tak treba začať veľmi veľmi opatrne a hlavne si kúpiť hrudný pás, lebo behať pri 150 alebo 160 tepoch vôbec nie je to pravé orechové pre chudnutie nadváhy.

no, ja som si prvy 10km beh hned po tyzdni, ako odznelo to utrpenie, ktore ma neskutocne bavilo, zopakol 12timi km a potom mi zacalo lupat v kolenach, tak som isiel kupit asicsy a beham uz len 3km na makkej gume, neviem ako sa to vola, ja tomu hovorim umely mach. tepy 150-160 su nad fat burning zonu, ale ja sa nizsie neviem dostat, to by som bol pomalsi ako je mi pri behu prirodzene. neviem, ci ma to bude bavit, a ci mi to pojde, ale chcel by som sa v behu dostat do stadia, ze zabehnem 10km za 40min (15km za 1h10min) a skusit polmaraton, mozno raz maraton, vizia do dalekej buducnosti.
07.11.2017 - 10:42:33
00
Preto píšem, že pre netrénovaných ľudí je pre chudnutie lepšie začať bicyklom, lebo pri behu ide tep vysoko a je mimo aeróbnej zóny. Potom treba behať s meračom pulzu a kontrolovať sa a na začiatku je to veru tempo slimáka. Inak pulzmeter je dobrý aj na bike. Základná chyba je myslieť si, ako dobre schudnem nadváhu, keď to napálim a bude mať tep 160 alebo aj viac a dýcham ako kôň a ani rozprávať pri tom vôbec neviem.
07.11.2017 - 10:56:51
00
Pre chudnutie je potrebné zvýšiť pokojový metabolizmus, a čím viac svalovej hmoty telo má, tým lepšie. Preto je blbosť ak sa niekto, kto chce chudnúť vrhne na halabala stravu založenú na kalorickom obmedzení a rapídne zvýši kardio. Pritom ak zvolí posilňovací tréning, vysoko intenzívny tréning, ktorý môže následne zakončiť kratšou kardio aktivitou, lebo telo spálilo pri posilňovaní sacharidy a vrhne sa na tuky, je to efektívnejšie. Ale pozor, ak sa to preženie s tým kardiom, tak začne telo páliť svaly takže treba sledovať na tú intenzitu/tepy. Rýchla chôdza je super ale nevyzerá to "cool" ani "hard core". A myslím, že táto low carb strava k tomu je parádne combo, len by tiež mala byť vyvážená, lebo však telo musí z niečoho fungovať (tuky) aj na niečom stavať (bielkoviny). Nezavrhujem beh ani bike, len teda, že pozor na tú intenzitu lebo to môže byť pri chudnutí kontraproduktívne. Si myslím,
07.11.2017 - 11:27:51
01
Takze. Robit len kardio na nizke tepy
07.11.2017 - 11:33:33
00
Fixska: kontraproduktívne to nebude, pokiaľ sa bude držať v aeróbii a to je pre väčšinu ľudí niekde na úrovni tepovej frekvencie 120-135 úderov za minútu. Upravenie stravy je samozrejme veľmi dôležité. Schudnutie tuku sa potom dá vypilovať aj intervalovým tréningom, ale tam už to chce byť natrénovaný a robiť to obozretne, aby to nešlo na úkor svalovej hmoty resp. aby zachovala aj svalová hmota a tuky išli ešte dole. A ak napr. niekto neverí, že na bicykli sa dá zhodiť brucho, ako sa to často píše, tak to nie je pravda, len to už treba na tom bicykli aj makať nie iba sa "voziť".
07.11.2017 - 11:35:31
00
Lenže, to rozhranie tepov má každý inde a dá sa to dať zmerať do šport centra ako tu už spomínal niekto, na tom potom stavať ďalej pri rozvrhovaní tréningu ... a strava k tomu teda. A tie tepy sa časom aj ustália. Nedá sa povedať, že teraz všetci poďme chudnúť pod 120 - 135 pri aktivite. Nechcem sa tu nejak rozpisovať "odborne" lebo nie som odborník, len pozorovateľ :) Telo, aby pálilo tuky musí byť dostatočne okysličené a preto treba držať tú intenzitu tepov, som pochopila.
07.11.2017 - 11:46:29
00
mna netrapi, ze pomalsie schudnem, hlavne ze si maknem, tak naberem aspon silu a vytrvalost, to sa tiez casom zide. uz sa mi to osvedcilo. kazdy pohyb je dobry. chudnutie ako take nie je moja priorita, priorita bola zbavit sa vysokeho tlaku, to sa mi podarilo, dalej kondicka az potom to ako vyzeram, ked mi brania kila vo vykone, to mi vadi, ked nevadia, nech mam aj brucho, je mi to jedno. ale top vykon bude automaticky aj s top postavou, takze ked to takto suvisi, mozem ja za to, ze budem aj pekny? no, nemozem.
07.11.2017 - 11:47:17
01
Fixska: je jasné, že nie všetci budú mať AEP na rovnakých tepoch, ale pri tepoch, ktoré som uviedol určite bude prevládať aeróbny metabolizmus resp. anaeróbny sa ani nedosiahne, keď sa to cardio vykonáva v tejto oblasti správny čas, tak spaľovanie tukov nabehne, ale nestačí robiť kardio 10 min. aspoň 30 - 60 min, aby to malo efekt.
07.11.2017 - 11:50:57
00
Taká teória je, pohybovať sa v rozmedzí 60-80% svojej tepovky, aspoň 12-15 min byť v tomto rozmedzí, samozrejme pred tým rozcvička, potom strečing. Toto robiť každý deň (ešte záleží aj na tom, ako je jednotlivec na tom po pohybovej stránke). Ako vieme, v nízkych tepoch dokáže telo páliť tuky. A ako ho to naučíme? Zmeníme jedálniček. Hlavne žiadne prídavné cukry (cukor, med... atď.). Jediná sladká chuť = ovocie. To platí aj o lepku, na začiatok určite s ním preč. Stavať na kvalitných bielkovinách (žiadna klobása, či saláma :D), tukoch (olivy a výrobky z nej, avokádo, orechy...) a zelenine, hlavne listovej. A čo sacharidy? No treba ich, využíva ich primárne mozog.. :). Sacharidy sú aj v zelenine (hlavne koreňová zelenina - mrkva, petržlen, výborná je cvikla) a tiež v ovocí - tu odporúčajú ho jesť hlavne dooobeda.
Na zmenu treba veľkú guráž, ja mám problém sa najesť v nejakej reštaurácii, jednoducho nemajú jedlo pre mňa :D.. A keďže žijeme v rýchlej dobe, a každý je pohodlný, takúto zmenu vnímajú ako obmedzenie v ich "super" živote ;)
Ale ako som pochopil z praxe, každému vyhovuje niečo iné, nie je jediná cesta k cieľu, ktorý si stanovili. Niektoré cesty sú však dlhšie a iné kratšie ;)
07.11.2017 - 11:54:03
01
Každý sám vie, prečo čo robí a ako chce k svojmu telu pristupovať, čiže keď už sme v téme Ketóza a nie chudnutie, napíšem ešte, že ja som nenastúpila na túto stravu pre chudnutie, ale pre udržanie hmotnosti, ktorá neporastie apre to aby som mala stabilnejší výkon a prestala mať záchvaty hladu, že sa na biku/skialpoch nedokážem pohnúť až kým niečo nezjem. Plus som rada, že som zistila, že mám pevnejšiu vôľu ako som myslela, lebo to dodržujem a tiež, že mám konečne prehľad čo jem, lebo kým som si neviedla denník tak som mala len dojem, že viem čo jem ale až keď sa o to človek fakt zaujíma a počíta si to naozaj zistí koľko čoho potraviny obsahujú a ako sa cíti po jedle. Inak musím povedať, že som za celý mesiac nemala pocit, že by mi zle trávilo, nemala som ťažobu, pocit plného brucha ani nič podobné, čiže mne táto strava ciele plní. A na toto celé ma naviedli dva úrazy za ktoré asi dodatočne aj ďakujem, lebo mi pomohli. Ak som nechcela rozkysnúť tak som nemala posledný pol rok inú možnosť ako robiť silové cvičenie a turistiku a s tým šla aj strava.A po mnohých pokusoch som zistila, že táto "low carb" je pre mňa ideálna aj na tráviace problémy.
Mier všetkým s tou intenzitou kardia :D
07.11.2017 - 12:00:06
01

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Výživa a kozmetika / Energia)
keyboard_arrow_up