Ramon1 napísal:
... Londinium PID nemá . Je tam nejaký presostat myslím ...
Tak to je trosku pruser (prieser, po slovensky ;) ), zmena teploty sa bude robit dost tazko ((otvorit) pokrutit, ale kolko? (zavriet)), nevraviac o tom, ze co som videl HX s presostatom (znackovy, Sirai) tak tam tlak kolisal asi +/- 0.2 bar (a tomu zodpoveda teplota). Na druhej strane, masivna hlava teplotu nejak zastabilizuje, ale podla toho, ako je ohriata. Nebude jednoducha praca s nim ...
31.03.2018 - 12:00:21
00
Peter predstav si, že som doma našiel aj ručné závitníky 3,4,5. :o
31.03.2018 - 12:41:45
00
Super, da sa aj s rucnymi, ale treba odbrusit/odrezat trochu zo spicky (a na to mas tiez tool ;) ), u posledneho (bez pruzku) viac.
31.03.2018 - 13:02:01
00
peterg napísal:
No to ale vobec neuznam! U dobre skonstruovanych DB strojov (teda vsetkych okrem Rocketu :lol: ) netreba ziadnu tabulku a teplota zobrazovana PIDom je +/- zhodna s teplotou v hlave (chybu do 2 st. zanedbavam). Teplomer v hlave len detailnejsie a aktualne zobrazuje priebeh, nahriatie hlavy atd. a je dobry aj na to, ze v pripade vacsej odchylky PID/teplomer je mozne dokorigovat offset na PIDe, aby viac sedel so skutocnostou.


skutocnostou.


... tak ako je možné že Luper nastaví 119 na PIDe a v hlave ma 92,3 ...

No poviem ti bratm , že ak by som si mal vybrať možnosť profilovať tlak alebo teplotu , tak jednoznačne tlak ... dostatočne velky bojler stabilizuje teplotu dostatočne a aj predhriatie hlavy je stabilne . Áno termocitlivejšie odrodove arabiky mozno teplotou vypimpovat , no pred teplotou by som dal este mletie a tlak . U mna je vývoj jednoznačne smerujúci k tlakovej aj teplotnej stabilite / Slayer , KVDW , LM / ... Giotto-R58-Londinium- Slayer ;) . Prvé tri stupne sú za mnou , treba osobne poskusat a potom dať názor . IMHO
31.03.2018 - 13:19:29
00
Ramon ja som napísal PID119°C = 92,3°C, rozumej prevod v tabuľke, skutočnost v hlave je 91,8°C +- 2°C , presne to nikdy nezmeráš. ;) Profitec ma 2l kotol regulovaný PID, tak by som o teplotnej nestabilite nehovoril. :)
31.03.2018 - 13:45:26
00
Dnesne mimoriadne prijemne prekvapenie v Liptovskom Mikulasi. Maju has bean a prazia aj vlastnu.

Prílohy:

20180331_132032.jpg
20180331_132032.jpg 868.83 KiB thumb_up0thumb_down

31.03.2018 - 14:09:29
00
luper napísal:
Ramon ja som napísal PID119°C = 92,3°C, rozumej prevod v tabuľke, skutočnost v hlave je 91,8°C +- 2°C , presne to nikdy nezmeráš. ;) Profitec ma 2l kotol regulovaný PID, tak by som o teplotnej nestabilite nehovoril. :)

Vysvetlil som Ramonovi po telefone rozdiel, ako sa ohrieva voda na kavu u HX a SB/DB vs. PID regulacia, takze uz nie treba sa tomu dalej venovat.
31.03.2018 - 14:58:18
00
Ramon1 Zaujímalo by ma ako na Londiniu nastavuješ čas extrakcie, či páka prejde do hornej polohy v stanovenom čase a ukončí sa extrakcia, alebo odťahuješ šálku? :^)
31.03.2018 - 18:03:05
00
peterg napísal:
Vysvetlil som Ramonovi po telefone rozdiel, ako sa ohrieva voda na kavu u HX a SB/DB vs. PID regulacia, takze uz nie treba sa tomu dalej venovat.


No hlavne mi povedal aký kávovar / systém ma Luper , nakoľko mi to Luper nepovedal a z toho rezultovali aj moje otázky na rozdielnosť nastavenej a “ reálnej “ teploty ... problem vyriešený a ide sa ďalej .

luper extrakciu ukoncujem zasadne podľa váhy extraktu . Objem je v tomto prípade ešte viac irelevantný , nakoľko Londinium R ma “ obrovsku napenovaciu “ schopnosť ... dole pridávam originál espresso šálku Londinium Ancap 55 ml . Ako vidíte naplnená pri váhe 33 gramov po pokraj . Robím , teda ešte sa len učím podľa videí z trúbky , hlavne od Fransa Goddjina .

Záverom nejaké ešte “ husté “ fotky 😎

Prílohy:

Komentár súboru: Preinfuzia ... sorry ťažko sa zaostruje keď ťaháme páku , držím telefón a keď už ako tak priostruje musím páku dať “ hore “
0F26C2AB-29CF-47AE-83B9-FEBB700024CF.jpeg
0F26C2AB-29CF-47AE-83B9-FEBB700024CF.jpeg 389.27 KiB thumb_up0thumb_down

Komentár súboru: Plna extrakcia . 0,9-1,0 barr
4916C16E-3216-41FE-81AA-7FB48ED419C2.jpeg
4916C16E-3216-41FE-81AA-7FB48ED419C2.jpeg 466.38 KiB thumb_up3thumb_down

Komentár súboru: Váha extraktu , dokončenie / vyprázdnenie komory do plasťáku .
006544AA-E7FB-46F9-85AE-D7C45D347E4D.jpeg
006544AA-E7FB-46F9-85AE-D7C45D347E4D.jpeg 621.83 KiB thumb_up0thumb_down

Komentár súboru: Taký suchý puk som ešte na E61 nemal
39DE8C50-6C1C-4FA1-B62F-FB15020D9F93.jpeg
39DE8C50-6C1C-4FA1-B62F-FB15020D9F93.jpeg 451.33 KiB thumb_up1thumb_down

281A2DE8-A657-493F-A0EB-75ADDAAC6174.jpeg
281A2DE8-A657-493F-A0EB-75ADDAAC6174.jpeg 570.47 KiB thumb_up0thumb_down

714A6127-5925-4027-A782-C32CCC6E0419.jpeg
714A6127-5925-4027-A782-C32CCC6E0419.jpeg 987.48 KiB thumb_up0thumb_down

31.03.2018 - 18:37:22
01
Kréma je parádna! :y:
Ako veľkú výhodu tiež vidím, že naraz sa dajú spraviť až 4 šálky (2 plastové a 2 porcelánové) :P
31.03.2018 - 18:45:15
00
Musím uznať kréma super, dúfam že nás nehúpeš s robustou. :lol:
Dík za info. ;)
31.03.2018 - 18:54:51
00
:D Zajtra ešte skúsim dvojvypusť s mocným 21 gramovym LM Strada sitkom a aj kapučíno ☕️

luper nie 100% arabika , 0% robusta
31.03.2018 - 18:57:07
01
No ja nemam take fasa info ako Ramon ale tak som dnes otvoril co som dostal k meninam od kolegov. Chut velmi dobra. Narval som tam 16g. Time 37s, tiect zacala 7-8s po gombiku.

Prílohy:

IMG_20180331_181620.jpg
IMG_20180331_181620.jpg 350.89 KiB thumb_up0thumb_down

IMG_20180331_181602.jpg
IMG_20180331_181602.jpg 328.84 KiB thumb_up0thumb_down

31.03.2018 - 18:59:09
00
Ramon1 napísal:
... luper nie 100% arabika , 0% robusta

Napeňovač máš skrytý v páke/sitku, či externý?
31.03.2018 - 19:00:39
00
scarinko napísal:
No ja nemam take fasa info ako Ramon ale tak som dnes otvoril co som dostal k meninam od kolegov. Chut velmi dobra. Narval som tam 16g. Time 37s, tiect zacala 7-8s po gombiku.

Ta dobre, nie? Vyhovuje 7+30s, ci lepsie/chutnejsie je kratsi cas?
31.03.2018 - 19:03:01
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Výživa a kozmetika ~ Energia)
keyboard_arrow_up