scheduleNaše predajne a otváracie hodiny local_shippingDoručenie a osobné odbery fungujú normálne
Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Novinka - modelový rok 2024

CTM RASCAL 3.0 29 bicykel, matná sivá perleť

1 499,99 
Našiel si lepšiu cenu?
Služby k nákupu tohto produktu
tune Zľava 20 % na bike fitting (ušetríš 28 €)  Viac informácií
build Osobný odber s poskladaním a garančným servisom zdarma
local_shipping Poštovné alebo dovoz bicykla zdarma
payment Nákup na splátky  Vypočítaj si splátky

CTM RASCAL 3.0 29 bicykel

Úroveň a kvalita výbavyhelp

Športová a výkonnostná cyklistika

Seriózne športové náčinie, vhodné pre vášnivých cyklistov, ktorí radi a pravidelne jazdia, nezľaknú sa náročnejšieho terénu a trúfnu si postaviť sa na štart lokálnych pretekov. Výbava bicykla tejto kategórie je zamerané na 100 % spoľahlivosť, výdrž a výkon.

Špecifikácia

Rám
ALU 6061, triple butted
Vidlica
RockShox RECON GOLD, DebonAir, 100 mm, boost™ 15x110 axle
Športová a výkonnostná cyklistika
Radenie
Shimano SLX SL-M7100/12sp.
Športová a výkonnostná cyklistika
Prehadzovačka
Shimano XT RD-M8100
Športová a výkonnostná cyklistika
Kazeta
Shimano Deore CS-M6100/12, 10-51T
Športová a výkonnostná cyklistika
Reťaz
Shimano CN-M6100
Kľuky
Shimano Deore XT-M8100-1, hollowtech, 32T
Športová a výkonnostná cyklistika
Brzdy
Shimano Deore BR-M6100 / SMRT64 S/M
Pre pravidelné a dlhšie jazdy
Ráfiky
WTB STi25, TCS, 29", 32H
Náboje
Shimano TC500, CL, F15/R12 thru type axle
Plášte
WTB Ranger 29x2,25" TCS, light/fast rolling
Sedlovka
CTM SP3D2, 350/31,6 mm
Sedlo
CTM FLAT
Predstavec
CTM ASM02 90 mm
Riadidlá
CTM HB352, 35dia, 760 mm
Hlavové zloženie
FSA Orbit 1,5" tapered
Stredové zloženie
Shimano BB
Pedále
VPE 461

Detaily produktu

Pohlavie Pánske, Unisex
Modelový rok 2024
Sada Shimano XT, Shimano SLX, Shimano Deore
Počet prevodov 1x12
Brzdy Kotúčové hydraulické
Zdvih vidlice 100 mm
Priemer kolies 29"
Materiál hliník
Veľkosť M, L, XL
Farba matná sivá perleť
Vidlica Vzduchová
Materiál kolies Hliník
ID produktu 261905
Test: CTM Rascal 3.0 – rodák zo Starej Turej s chuťou pretekať

Spoľahlivé a dostupné – tak by som nazval CTM bicykle, ktoré zaujmú nielen cenou, ale aj potešením z jazdy. Inak tomu nebolo ani teraz.

Jeden taký bike sa ocitol u mňa doma na test a je to, povedal by som, ich najrýchlejší XC stroj v ponuke - CTM Rascal 3.0.

CTM Rascal 3.0. recenzia
Ja ako zarytý HT-čkár by som si nevybral lepšie a pri hľadaní nového tátoša by som poškuľoval presne po niečom podobnom. Jednoduchosť, praktickosť, trvácnosť. Tieto vlastnosti sú pre hardtaily typické. A taký je aj nový Rascal.

A nový nie je len rokom výroby a farebnou kombináciou, ale hlavne tým, že rám aj geometria sú od základu navrhnuté priamo v CTM. Rascal je teda kompletne prepracovaný a tým, že som na ňom v minulosti párkrát jazdil, som bol na zmeny o to viac zvedavý.

CTM Rascal 3.0. review

Rám a geometria

V rukách sa mi ocitol „ten krajší“ Rascal v tmavomodrej farebnej kombinácii. Áno, dizajn je výsostne individuálna záležitosť, ale táto krásna „hlboká“ modrá, ako som ju familiárne nazval, ulahodí snáď každému. Decentný vzhľad len s logom značky a minimalistickými prvkami sa mi naozaj páči. Žiadne výrazné čačky, je to elegán. Oko potešia aj vnútrom vedené bowdeny a jemne uhladené zvary. Fešák.

CTM Rascal 3.0. recenziaCTM Rascal 3.0. test

Svojimi vlastnosťami a cenou je vhodný pre veľmi širokú škálu ľudí.

Aby vám však taký aj zostal, odporúčam každému budúcemu majiteľovi oblepiť si bike fóliou. V CTM dopriali bicyklu len malú gumovú ochranu pod reťaz na zadnej vzpere, no hneď po kúpe by som ochrannú fóliu použil hlavne na spodnú rámovú rúrku a sedlovú rúrku zozadu, aby krásny lak nenarušili odlietajúce kamienky od kolies.

Netreba zabudnúť, že Rascal ako moderné XC disponuje aj predprípravou na teleskopickú sedlovku a porty na vstup kabeláže sú pekne zabudované v ráme. Jeden však na úkor košíka na fľašu, ktorému uchmatol miesto na sedlovej rúrke. Hold, budem si musieť vystačiť s jedným bidonom, no našťastie sa mi do rámu veľkosti M zmestil aj 950-mililitrový. Keď už sme pri veľkosti, dôležité je spomenúť, že Rascal sa vyrába len v troch veľkostiach: M, L a XL. Preto si pred kúpou starostlivo skontrolujte tabuľku výrobcu, ktorá je, myslím, celkom presná a dá sa ňou riadiť.

CTM Rascal 3.0. testCTM Rascal 3.0. recenzia

Od pohľadu sa mi páčila aj silueta rámu s klesajúcou a výrazne sploštenou hornou rámovou rúrkou. Pohľad do tabuľky geometrie ale nesľuboval žiadne radikálne, extrémne moderné uhly, skôr klasické „čísla“ v tomto segmente bicyklov. 68° hlavový a 75° sedlový uhol sú takmer štandard naprieč značkami v kategórii XC. Ideál na driapanie sa do kopcov a ľahšie singletraily po ceste nadol.

Rascal má ale na hornej zadnej vzpere hrdo „vytetované“ písmená DCG (Down Country Geometry), do ktorej podľa mňa pasujú ešte o niečo viac položené uhly. Ako sa hovorí: papier znesie, no až prax ukáže.

CTM Rascal 3.0. testCTM Rascal 3.0. review

A aby som nezabudol, bike dorazil taktiež s pedálmi. Čudujete sa? No v dnešnej dobe je štandardom predávať bicykle neštandardne bez nich. CTM ich ale dodáva ku každému svojmu bicyklu.

Výbava - málo peňazí za veľa muziky

Bicykel sa vyrába v troch stupňoch výbavy, kde vyššie číslo znamená vyšší model. Pri kúpe hardtailu sú pre mňa najdôležitejšie tri veci: vzduchová vidlica, jednoprevodník a hydraulické brzdy. To všetko má v základe už Rascal 1.0.

Môj „high-endový“ model 3.0 ponúka výbavu takmer bez kompromisov. Hotový bicykel, bez potreby ihneď niečo meniť. Tak to mám rád, viac než slušný základ, ktorý si do budúcna vie každý „potuniť“ podľa svojho gusta. Dôležité pri tomto stroji bude, kto si ho kúpi. Bike je svojimi vlastnosťami a cenou vhodný pre veľmi širokú škálu ľudí. Môže ho mať v hľadáčiku začiatočník, ktorý si chce kúpiť nový, spoľahlivý bicykel, otec rodiny trebárs len na ťahanie vozíka, ale aj skúsený jazdec s dušou pretekára, ktorý má hlbšie do vrecka.

CTM Rascal 3.0.
Každopádne bicykel je už tak vo veľmi dobrej, spoľahlivej výbave, kde nájdete vzduchovú vidlicu Rock Shox v najvyššej triede GOLD s uzamykaním z riadidiel, prehadzovačku Shimano deore XT, kľuky rovnakého radu, radenie SLX. Len kazeta a brzdy sú z nižšej, no rovnako dobre fungujúcej rady Deore.

To všetko dopĺňa „tubeless ready“ set kolies a plášťov od WTB s vnútornou šírkou ráfika 25 mm. V danej výbave a cene sa teda naozaj nie je na čo veľmi sťažovať. Raz darmo, CTM ako domáca značka má veľmi priaznivý pomer ceny a výkonu, kde budete ťažko hľadať konkurenta. A ako teda nový Rascal jazdí?

CTM Rascal 3.0

XC, DC - univerzál do koča aj do voza!

Cross country je disciplína, ktorej sa odjakživa venujem najviac. Žiadne extrémne ťažké terény. Stojky, brdky, kopčeky, nejaký ten ľahší zjazdík, dlhší trailík, to je to, po čom moje srdce piští. Bol som teda zvedavý, ako si Rascal s týmto všetkým poradí. Áno, presne na toto bol aj stvorený, no dávno som nejazdil hliníkový bicykel v tejto cene, preto som bol milo prekvapený odozvou na každý zášľap.

Najväčšie obavy som mal z jeho hmotnosti. Nie je to veru „pierko" a jeho 14 kíl môže vyvolať pochybnosti. Tie však boli rýchlo zažehnané a hneď ako veľké 29-tky rozťaháte, je z neho vcelku rýchlik. Nie je to karbón, nie je to kartón! Čo som tým chcel povedať? Rascal nie je extrémne tuhý ako karbónový konkurenti, no nie je to rozhodne ani žiadne mäkké „blato“.

CTM Rascal 3.0. testCTM Rascal 3.0.

Tuhosť rámu ma milo prekvapila a bike ochotne akceleruje. Hlavne teda na rovinkách, prípadne asfaltke nemá absolútne problém, v čom mu pomáhajú aj zvolené plášte. Všetko má ale plusy aj mínusy a konkrétne plášte boli pre mňa najslabšou stránkou výbavy. Nakoľko radšej jazdím v lese, v horách, kde vás veľmi nepodržia, ak nejde len o suché, vyprahnuté trasy. Stačí ranná rosa, navlhnutá hlina a už sa to kĺže.

Univerzál, ktorý si každý jeho majiteľ môže prispôsobiť tomu, čo chce primárne jazdiť.
Pneumatiky by boli prvou investíciou na upgrade bicykla, nakoľko mu troška krotia potenciál. Za zmienku stojí aj fakt, že do rámu sa vojdú oveľa širšie, snáď aj 2,6-tky oproti 2,25“ od WTB. V ráme je miesta dostatok. Všetko ale záleží od prostredia, v ktorom jazdíte, a tiež od štýlu jazdy. Na suchom a tvrdom povrchu excelujú a majú nízky valivý odpor.

CTM Rascal 3.0. recenziaCTM Rascal 3.0. review

Čo musím pochváliť, je posed a zvolený kokpit, ktorý mi hneď padol do rúk. 740 mm šírka riadidiel je tak akurát. Pohodlne sa držali aj gripy vlastnej výroby od CTM a brzdy od Shimana s krátkymi páčkami, ktoré sa veľmi dobre dávkujú. Deore M 6100 dostali do strmeňov dokonca aj chladiče a očami teda brzdiť rozhodne nebudete.

Shimaňácke brzdy mám najradšej a tieto mi to len potvrdili. Na vlastnom bicykli jazdím o triedu vyššie Shimano SLX a nebadal som rozdiel v účinnosti. Nebál som sa ich teda popustiť a namieriť Rascala aj do domácich trailov, kde sa bike cítil ako doma. Tu som pochopil, že to nie je len čistokrvný pretekár, ale naozaj zvládne aj drsnejší trail, kde by mu ale svedčala teleskopka.

CTM Rascal 3.0. testCTM Rascal 3.0. test

Celý čas mi v hlave kolovala jedna vec, ktorú som nevedel rozlúsknuť. Nevedel som ho presne zaškatuľkovať do jednej kategórie. Na pretekárske XC má trochu nadváhu, na trail bike prinízky zdvih. Voilá, je to presne niečo medzi a inžinieri v CTM to s nápisom DC naozaj trafili.

CTM Rascal 3.0.
Rascal je za mňa univerzál, ktorý si každý jeho majiteľ môže prispôsobiť tomu, čo chce primárne jazdiť. Vie z neho byť pretekár na štarte maratónov a v prípade, že mu doprajete teleskopickú sedlovku, sa s ním viete dosýta vyjašiť aj na ľahších trailoch. Potenciál na ne má, no na niečo náročnejšie vás už bude limitovať zdvih vidlice 100 mm.

Tá si svoju prácu zastane a celkom hladko vyžehlí aj väčšie nerovnosti. Na tie menšie nie je až taká citlivá, preto som asi ani vôbec nevyužíval zamykanie, nezdalo sa mi, že by sa nadmerne zanárala a uberala mi energiu pri šliapaní. No jej chod sa mi celkovo páčil a nemal som s ňou najmenší problém. Koniec koncov, v danej cenovej relácii lepšiu vidlicu pravdepodobne nenájdete. Jej zdvih aj chod úplne stačí na jazdenie väčšiny bežnej populácie.

CTM Rascal 3.0. recenziaCTM Rascal 3.0. review

K pohonu s mixom od Shimana nemám výhrady. Shimano je legenda a tieto vyššie rady fungujú spoľahlivo a presne. Pohodu mi narúšal len jemný piskot, asi od kladiek, no treba brať do úvahy,že bicykel bol ešte „surový” a je potrebné zabehnúť ho, nech si všetko sadne.

S bicyklom ako takým som bol veľmi spokojný a rýchlo som si naň zvykol. Z výbavy by som možno ešte vyzdvihol sedlo z dielne CTM. Veľa ľudí investuje nekresťanské peniaze do komfortného sedla, no zabúdajú, že je to výlučne individuálna záležitosť a to, že je niečo drahšie ešte neznamená, že je hneď aj lepšie. Toto sedlo má cenovku určite do 20 € a môj zadok si na ňom hovel. Tu sa hodí povedať, že niekedy je menej viac. Je to ale len tip a sedlo nemusí padnúť vhod každému.

CTM Rascal 3.0. recenziaCTM Rascal 3.0.

Plusy

  • pomer cena/výkon
  • jednoduchosť, dostupnosť
  • geometria a výbava
  • dizajn

Mínusy

  • slabá ochrana voči škrabancom
  • vyššia hmotnosť
  • plášte znižujúce jeho potenciál v teréne
  • krátky gumový chránič pod reťazou

Rascal ma veľmi prekvapil – či už samotnou jazdou alebo výbavou. Je to solídny, spoľahlivý bicykel, ktorý vám bude robiť radosť. Môžem ho vrelo odporučiť širokej mase ľudí – od úplných začiatočníkov hľadajúcich spoľahlivý bicykel, cez hobby jazdcov túžiacich zapretekať si na víkendovom maratóne, až po ľudí, ktorí chcú mať jeden bike na všetko a netúžia po celoodpruženom ráme. K bicyklu v tejto kategórii a cene nemám prakticky žiadne výhrady. V jednoduchosti je krása a s Rascalom chybu určite nespravíte. Je to slováčisko ako repa - skromný a spoľahlivý!

CTM Rascal 3.0. reviewCTM Rascal 3.0.

Testovaný model CTM Rascal 3.0 u nás nájdete za cenu 1 499,99 €. Celú ponuku CTM hardtailov si môžete pozrieť v MTBIKER shope.
Zdroj fotografií: archív autora
info
Testy a predstavenia produktov sa realizujú s produktami a materiálmi zapožičanými od dovozcu danej značky alebo z MTBIKER shopu. Ich obsah a záver je subjektívnym názorom autora.
report_problem Našiel si v texte chybu?
Tabuľky sú len orientačné, presné miery a geometrie daných modelov nájdete na stránke výrobcu.

Páni
Veľkosť  S M L XL
Výška do 160 cm 160-175 cm 175-185 cm 185-205 cm
Dámy
Veľkosť S M L
Výška do 155 cm 155-175 cm 170-190 cm
Cestné bicykle
Veľkosť XS 520 mm S 540 mm M 560 mm L 580 mm XL 600 mm
Výška 160-170 cm 165-175 cm 175-185 cm 185-190 cm 190-200 cm
Deti
Veľkosť 12" 16" 20" 24" 26" S 26" M
Výška 80-110 cm 105-120 cm 115-135 cm 125-145 cm 135-155 cm 150-165 cm


 

Všetky bicykle ponúkané na MTBIKER shope sú nové, nejazdené, od oficiálneho distribútora a s plnou zárukou. Viaceré značky dokonca ponúkajú po registrácii doživotnú záruku na rám. Všetok záručný servis vykonávame v MTBIKER predajniach po osobnom doručení alebo po zaslaní bicykla (alebo jeho časti) kuriérom.

Náš postup expedície bicyklov je nasledovný:
  1. Bicykel je vybratý z krabice od výrobcu.
  2. Bicykel je poskladaný, skontrolovaný a nastavený (prehadzovač, prešmykač, tlmič, vidlica, kolesá...)
  3. Bicykel je opatrne zabalený naspäť do krabice a odoslaný
  4. Ak si bicykel objednáš na osobný odber alebo dovoz domov, bicykel Ťa bude čakať poskladaný a skontrolovaný
  5. Ak si bicykel objednáš kuriérom na svoju adresu, doma treba urobiť nasledovné:
    1. Bicykel vybrať z krabice a opatrne odstrániť ochranné fólie a materiál
    2. Namontovať riadítka do predstavca (1 minúta, potrebný je imbusový kľúč 4 alebo 5 mm).
    3. Namontovať predné koleso do vidlice (1 minúta, bez potreby náradia ak má bicykel rýchloupinák).
    4. Uvoľniť skrutky na hlavovom zložení, zarovnať predstavec s kolesom, dotiahnuť vrchnú skrutku na krku vidlice a následne dotiahnuť hlavové zloženie (2 minúty, potrebný je imbusový kľúč 4 alebo 5 mm).
    5. Namontovať pedále do kľúk, pričom treba namazať závit pedálu a opatrne namontovať správnou stranou (1 minúta, potrebný je imbusový kľúč 8 mm alebo 15 mm francúzsky kľúč).
    6. Namontovať sedlovku do rámu (10 sekúnd, bez potreby náradia ak má rám rýchloupinák).
    7. Dofúkať pneumatiky a prípadne vidlicu a tlmič na požadovaný tlak (2 minúty, potrebná je pumpa).
    8. Skontrolovať dotiahnutie imbusov a rýchloupinákov (2 minúty, potrebný je imbusový kľúč 4 a 5 mm).
    9. Vyraziť na testovaciu jazdu! S bicyklom zaobchádzaj opatrne, kým si na seba zvyknete. Ak má bicykel kotúčové brzdy, od novoty bude ich výkon obmedzený - svoj plný výkon nadobudnú po 4-5 silných brzdeniach z vyššej rýchlosti.
Ilustračné video k nastaveniu bicykla:

Hodnotenie 0/5

(0 hodnotení)
(0 hodnotení)
(0 hodnotení)
(0 hodnotení)
(0 hodnotení)
(0 hodnotení)
Pridaj svoje hodnotenie
Za každé tvoje hodnotenie získavaš body do vernostného systému

comment Hodnotenia

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne hodnotenia

Formulár sa odosiela
Pridaj hodnotenie
Formulár sa odosiela

comment Otázky na predajcu

Formulár sa odosiela
CTM je slovenská značka, ktorá vznikla v roku 1994, sa postupne vypracovala k bicyklom vlastnej konštrukcie. V ponuke má klasické bicykle a ebiky, taktiež aj široký sortiment doplnkov a komponentov v príjemnom pomere ceny a výkonu. CTM dbá na testovanie svojich produktov, k čomu slúži aj ich úspešný downhill a enduro tím, ktorý vyhral niekoľko medailí majstra SR a ČR. Spoločnosť CTM je známa svojím dôrazom na kvalitu a ponúka rôzne varianty bicyklov, aby uspokojila cyklistov na Slovensku aj mimo neho.

Všetko o nákupe u nás

Tu nájdeš odpovede na tvoje otázky ohľadom dopravy, platby, bezpečnosti a mnoho iného.

K tomuto produktu sa môžu hodiť

Prečo nakupovať u nás

Spoznaj výhody nákupu

Prečo nakupovať u nás

Viac info o nákupe

900 000+ objednávok

Sme najväčší cyklistický e-shop na Slovensku overený desiatkami tisíc spokojných zákazníkov.

Jedinečný zákaznícky servis

Sme k dispozícii cez email, chat, telefón alebo osobne v MTBIKER centre.

Aktívne podporujeme cyklistiku na Slovensku

Aj vďaka Tvojej objednávke podporujeme rozvoj cyklistiky.

Bezpečný nákup a metódy platby

Proces platby je bezpečný a ponúkame Ti široké možnosti.

Vernostný systém

Odmeníme Ťa za nákup a takisto za kvalitné príspevky v MTBIKER fóre, e-shope, výjazdoch a fotogalérii.

MTBIKER centrum a showroom

Navštív nás v predajni s pump-trackom pri trailoch alebo v historickej budove v centre Bratislavy.

Viac info o nákupe
navigate_before navigate_next
keyboard_arrow_up contact_support