Pozvánka: Nabitý júl ponúkne pre každého niečo

Po mesiacoch sledovania obľúbených cyklistických pretekov z uplynulých ročníkov sa konečne môžeme aj my opäť postaviť na štartovú čiaru - a že je skutočne z čoho vyberať, o tom sa presvedčíte v tejto mesačnej pozvánke.

Bikemaratón Drásal, Holešov (CZ) - 4. júl

Už pri vyslovení mena Drásal sa mnohým skúseným maratóncom pred očami vybaví legendárny český maratón, ktorý sa koná už po 27. krát. Navyše je zaradený do UCI MTB Marathon Series. Na výber máte zo štyroch odstupňovaných trás s jednou rodinnou. Najväčším lákadlom je Force Obr Drásal s dĺžkou až 172 km a prevýšením 4 305 metrov. Svojou polohou v obci Holešov navyše nie je ani tak vzdialený pre našinca. Tak ako, trúfnete si zažiť neopakovateľný víkend? Ďalšie informácie sú dostupné na tomto odkaze.


Slovenský pohár v XCO, Drozdovo - 5. júl

Pre vyznávačov klasických okruhových pretekov XCO, navyše organizovaných pod hlavičkou Slovenského zväzu cyklistiky, je pripravený Slovenský pohár v Drozdove už prvý júlový víkend. To znamená, že pre registráciu potrebujete platnú licenciu vydanú SZC. Postupne sa počas nedele predstavia všetky kategórie s osobitnými dĺžkami tratí, začínajúc od chlapcov a dievčat až po Muži Elite a Ženy. Informácie nájdete na tomto odkaze.

1. kolo Slovenského pohára v zjazde - SPDH, Veľká Rača - 5. júl

Na svoje si prídu aj nadšenci gravity podujatí a to najmä z dôvodu konania prvého kola SPDH na známej trati vo Veľkej Rači v Oščadnici. Už v sobotu (4. júla) bude prebiehať registrácia a tréning. Ostré jazdy budú patriť nedeľnému dopoludniu a popoludniu. To všetko na trati v dĺžke 1 650 m s prevýšením 340 m. Zároveň nezabúdajte na včasnú registráciu, aby sa vám ušlo miesto v štartovnej listine. V júli nás ešte čaká 2. kolo pretekov SPDH, 19.07.2020, Mýto pod Ďumbierom. Táto akcia je zároveň Majstrovstvami Slovenska v zjazde. Na tom istom mieste sa týždeň predtým uskutočni aj 1. kolo SPEN. Viac o tejto akcii nájdete na tomto odkaze.


Novohradský pedál, Lučenec - 12. júl

Množstvo jazdenia si užijú aj účastníci 6. ročníka maratónu v okolí Lučenca, ktorí si prídu počas druhej júlovej soboty odskúšať svoje sily a odhodlanie na jednej z dvojice ponúkaných tratí. Na výber máte jeden 25 km okruhu s 550 nastúpanými výškovými metrami alebo dva, v celkovej dĺžke 50 km a nastúpanými 1 100 metrami. Okrem klasických kategórií je pridaná aj Family pre dospelého s dieťaťom alebo nevšedná súťaž o najrýchlejšieho Lučenčana. Informácie nájdete na tomto odkaze.

Ezakimák - Cvyklo pohár MTB Séria Liptova, Bobrovec - 12. júl

Ak vás už úvodné slová zaskočili, nemusíte sa obávať. Táto séria s názvom Cvyklo pohár siaha svojou históriou až do roku 2001. Po dlhšej odmlke sa opäť vracia s traťou pomenovanou Ezakimák, ktorá je spomienkou na prvé roky horskej cyklistiky. Ezakimák je akási časovka do vrchu s úvodnou voľnejšou polovicou a rýchlostnou prémiou - v dĺžke 10,6 km a prevýšením 811 m. Nenechajte si teda ujsť jedinečnú atmosféru v srdci Liptova. Viac informácií nájdete na tomto odkaze.


Sliačanský pedál - Cvyklo pohár MTB Séria Liptova, Liptovské Sliače - 19. júl

Po časovke Ezakimák sa môžete tešiť na ďalšie kolo Cvyklo pohára MTB Série Liptova. Teraz však v podobe cross-country podujatia Sliačanský pedál. Ide o klasický koncept s dvoma základnými okruhmi, ktorých opakovaniami sa vytvorí krátka (6,9 km), respektíve dlhá trať (18 km - 440 m). Samozrejmosťou je rozdelenie pretekárov podľa vekových kategórií. Aby si na svoje prišla celá rodina, preteky sú určené aj pre najmenších. Viac o akcii nájdete na tomto odkaze.

Ultramaratón Spišských 333 Extreme, Spišská Nová Ves - 24. - 25. júl

Ak máte pocit, že vás nenapĺňajú klasické dĺžky maratónov a chceli by ste spoznať svoje skutočné limity, čo tak sa vydať na východ Slovenska a pokúsiť sa pokoriť 333 km? Zabudnite na občerstvovačky, vonkajšiu podporu alebo klasické značenie trasy. Jediné, čo musíte mať na pamäti, je časový limit 33 hodín a dodržiavanie GPS trasy. Pre menej odvážnych je pripravená 222 km, 111 km a 66 km (ebajk) kategória. Tak ako, ste pripravení? Ďalšie informácie sú dostupné na tomto odkaze.


Škola jazdy a techniky v MTBIKER Centrum Hrádok - 25. júl

Dokázať ovládnuť svoj stroj a užívať si jazdenie plnými dúškami s istotou je snom nejedného cyklistu. Avšak, ako na to? Čo tak sa prísť poradiť a naučiť niečo aj od tých skúsenejších počas Školy jazdy v MTBIKER centre Hrádok, kde sa zdokonalíte predovšetkým v jazde na pumptracku? Stačí sa prihlásiť a prísť. Čaká na vás množstvo informácií, ktoré prispejú k lepšiemu ovládaniu bicykla. V priestoroch MTBIKER centra je k dispozícii pre vás aj zázemie na prežitie pekného júlového dňa. Nezabudnite si prilbu! Informácie nájdete na tomto odkaze.


Filištín - Cvyklo pohár MTB Séria Liptova, Jakubovany - 25. júl

Ukončenie Cvyklo pohára si nemôže vybrať lepšie záverečné podujatie, než je Filištín. Ide o klasickú formu maratónu po priľahlých zvážniciach a lesných cestách v okolí dediny Jakubovany. Pre juniorov a dospelých je pripravená 27,7 km trať s prevýšením 753 metrov. Pre deti sú určené okruhy v rámci dedín Jakubovany a Liptovský Ondrej. Okrem správnej atmosféry nebude chýbať ani kvalitné zázemie a občerstvenie. Informácie nájdete na tomto odkaze.

2. kolo Detskej Tour Petra Sagana, Rimavská Sobota - 26. júl

Samotný koncept Detskej Tour Petra Sagana spočíva v organizovaní pretekov pre tých najmenších - teda deti do 14 rokov, ktoré sa môžu porovnať na špecificky prispôsobených tratiach. Rovnako tomu bude aj na konci júla v Rimavskej Sobote, kde na vás čaká okrem iného aj pumptrack v Mestskej záhrade Rimavská sobota. Stačí sa jednoducho prihlásiť cez kontaktný prihlasovací systém v našom kalendári. Navyše každého účastníka čaká cena. Viac informácií nájdete na tomto odkaze.


Ako ste sa aj sami presvedčili, júl je nabitý akciami rôzneho druhu. Avšak, to nie je všetko. V našom kalendári nájdete oveľa viac pripravovaných podujatí, z ktorých si práve vy môžete vybrať tú najvhodnejšiu. Prajeme vám pekný júl strávený v sedle bicykla.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Sliačansky pedál ZRUŠENÉ

calendar_today 19.07.2020
format_list_numbered 3. kolo - Cvyklo Pohár
label MTB maratón
place Liptovské Sliače (Slovensko)

redakcia 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Pozvánka: Mesiac august - ďalšia dávka maratónov

Pozvánka: Mesiac august - ďalšia dávka maratónov

Letné mesiace nám dávajú o sebe vedieť vysokými teplotami a s nimi pokračujú aj maratóny v rôznych kútoch Slovenska.
Pozvánka: Škoda MTB Maratón Rajecké Teplice – majstrák neďaleko Žiliny

Pozvánka: Škoda MTB Maratón Rajecké Teplice – majstrák neďaleko Žiliny

Stálica v pretekovom kalendári v krásnom prostredí Rajeckej Doliny a Lúčanskej Malej Fatry napíše ďalší ročník a my tam nesmieme chýbať.
Pozvánka: Apríl – preteky už klopú na dvere

Pozvánka: Apríl – preteky už klopú na dvere

Zimná príprava je za nami a nastal čas pretaviť hodiny tréningu v pretekoch.
keyboard_arrow_up