Pozvánka: ŠKODA HORAL MTB Maratón - legenda už po 21. raz

Nezabudnuteľná atmosféra, podmanivé horské terény a v neposlednom rade aj poriadna dávka kilometrov - to je ŠKODA HORAL MTB Maratón, ktorý sa bude konať už 8. augusta 2020 vo Svite.

Tzv. „HORAL“ patrí do povinnej jazdy mnohých skúsených pretekárov, ktorým nejde len o to prejsť si určitý počet kilometrov, ale súčasne si vychutnať chvíle strávené v sedle bicykla do sýtosti. Dôvodom je okrem iného aj prejazd pohoria Kozie Chrbty alebo okolie povestnej Kráľovej hole v Nízkych Tatrách.


Ktorú trať si vybrať?

Smutnou správou tohto ročníka bude absencia najlegendárnejšieho variantu - HORAL Krejzi, ktorý sa nepôjde z organizačných dôvodov. Napriek tomu máte na výber zo stále hodnotných trás, ktoré sú adekvátne odstupňované dĺžkou, prevýšením a náročnosťou. V súčasnosti najdlhšou bude teda HORAL Lejzi s 80 km a 2 500 m prevýšenia, ktorá je súčasne trasou pre Slovenský pohár.

Za ňou nasleduje HORAL Senzi s „polmaratónskou“ dĺžkou 48 km a 1 500 m prevýšenia, ktorá má čo ponúknuť skúseným, ale aj nováčikom. HORAL Ízi s 33 km a 950 m je skvelým vstupom do maratónskeho sveta, vďaka ktorej okúsite, čo to znamená vydať sa na preteky. Nakoniec je pripravená aj rodinná trať HORAL Dejzi so 17 km a 350 m. Určená je výlučne pre rodiny s deťmi - vedie po menej náročnom teréne s lesnými asfaltovými cestami.


Každá z trás zahŕňa viaceré vekové kategórie, ktoré sa navyše delia aj podľa pohlavia. Napríklad HORAL Lejzi sa skladá z Muži 19-39 rokov, Muži Masters B 40-49 rokov, Muži Masters C 50-59 rokov, Muži Masters D 60 rokov a viac, Ženy 19 a viac rokov.

V prípade HORAL Senzi pribudnú aj Juniori a Juniorky či Ženy Masters. Rodinná trasa Horal Dejzi je jednotná pre všetkých - podmienkou je účasť dospelého a dieťaťa s vekom do 14 rokov.


Kedy a kde?

Miestom štartu a samozrejme aj cieľa je Svit, konkrétne areál Koliba, kde sa bude konať aj prezentácia s registráciou. Registrovať sa a prevziať si potrebné náležitosti (číslo, čip a podobne) budete môcť v piatok, 7. augusta od 15:00 do 19:00 a v sobotu ráno, teda od 7:00 do 10:00 (Lejzi len do času 8:00). Po nej bude nasledovať štart v nasledujúcich intervaloch:

  • HORAL Lejzi - 8:30
  • HORAL Senzi - 9:30
  • HORAL Ízi - 10:30
  • HORAL Dejzi - 10:00
  • HORAL Junior - 10:00

Výsledky budú vyhlásené približne od 14:00 postupne od kratších tratí až k HORAL Lejzi s predpokladaným časom 16:00. Tombola sa bude losovať o 16:30.


Ako sa prihlásiť?

Stále je možnosť byť súčasťou tejto nezabudnuteľnej akcie. Navyše, postup je jednoduchý. Stačí vyplniť údaje uvedené vo formulári na tomto odkaze alebo priamo cez Cyklo SAO Tatry a potvrdiť celú registráciu. Taktiež netreba otáľať so zaplatením štartovného, ktoré sa s blížiacimi sa pretekmi zvyšuje. Pri úhrade od 11. júla do 24. júla sa suma pohybuje od 10 € do 37 € v závislosti od trasy. Po 25. júli nie je možné zaplatiť bezhotovostne. Možnosťou je aj platba v deň štartu, teda 8. augusta 2020.

Súčasťou štartovného je okrem zabezpečenia pretekov aj štartový balíček, číslo s čipom, výživové doplnky, bufety na trati, SMS servis, strava a nápoj v cieli, sprcha, možnosť umytia bicyklov, ceny pre víťazov, tombola a možnosť bezplatného využitia mestskej plavárne vrátane parnej sauny.

Vďaka MTBIKER shopu môžeme podporiť aj túto akciu

ŠKODA HORAL MTB Maratón je len jedna z mnohých akcií, ktoré podporujeme vďaka tomu, že nakupujete v našom shope. Spoločne s nami tak už dlhodobo prispievate k rozvoju cyklistiky na Slovensku. Tento rok napríklad podporíme okrem tohto maratónu aj viaceré ďalšie akcie celkovou sumou viac ako 10 000 €.


Ceny a tombola

Ako už bolo spomenuté, prví traja v každej ohodnotenej kategórii získajú okrem pohára/medaily aj vecné ceny. K tomu sa pridáva aj možnosť pre každého z účastníkov získať hlavnú cenu v tombole, ktorú venovala ŠKODA. Ide o horský bicykel v hodnote 700 €. Samozrejme, tombola nie je len o jednej cene. Aj preto sa hodnota tomboly vyšplhala až na celkovú sumu 3 300 €. Nuž, budete medzi šťastlivcami aj vy?

Viac informácii získate v kalendári MTBIKER, na stránke organizátorov na tomto odkaze alebo na Facebookovej stránke HORAL.
report_problem Našiel si v texte chybu?

ŠKODA Horal MTB maratón

calendar_today 08.08.2020
format_list_numbered 4. kolo - Škoda Bike Open Tour
label MTB maratón
place Svit (Slovensko)

redakcia 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Pozvánka: ŠKODA Horal MTB maratón 2023 - tatranský monument horskej cyklistiky

Pozvánka: ŠKODA Horal MTB maratón 2023 - tatranský monument horskej cyklistiky

Jeden z najobľúbenejších maratónov na Slovensku bude písať už svoj 24. ročník.
Reportáž: Svätojurský MTB maratón v podaní WLRMcc – v jednote je sila

Reportáž: Svätojurský MTB maratón v podaní WLRMcc – v jednote je sila

Typické aprílové počasie ukázalo všetky svoje tváre a potrápilo účastníkov na každej trati. S WLRMcc tímom sme sa 20. 4. postavili na štart prvého kola Škoda Bike Open Tour 2024 vo Svätom Jure.
Pozvánka: ŠKODA Svätojurský MTB maratón 2023 - otvorenie 10. ročníka série

Pozvánka: ŠKODA Svätojurský MTB maratón 2023 - otvorenie 10. ročníka série

Maratón vo Svätom Jure bude po trojročnej pauze písať už svoju 14. edíciu a bude súčasťou série ŠKODA BIKE OPEN TOUR. Nenechajte si to ujsť.
keyboard_arrow_up