Vianočné darčeky pre dobrodruhov - pre milovníkov gravel jazdenia a cestovania

Možno aj vy doma máte človeka, ktorý sa počas zimy premáha v teple domova a plánuje dobrodružstvá na ďalší rok. Spríjemnite mu tento čas a darujte mu na Vianoce niečo, čo naplno využije pri svojich pobytoch v prírode.

Pearl Izumi košeľa


Voľný štýl obliekania sa jednoducho hodí ku gravel jazdeniu a dobrodružstvám. Táto košeľa je podobná flanelovej verzii, avšak je vhodná aj na jazdenie po meste či na BMX. Elastickejší materiál v oblasti ramien a predĺžená zadná časť je vhodná aj na posed, v ktorom sedíte pri jazde. Na hrudi nájdete jedno vrecko, zapínanie je na gombíky po celej dĺžke a reflexné prvky zvyšujú viditeľnosť v šere. Cena sa pohybuje okolo 69 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.

Ghost rámová brašňa


Mnohí majú radi cyklistiku pre slobodu, ktorú pri nej pociťujú. Túto výhodu by sme mohli ešte podporiť rámovou sadou od spoločnosti Ghost vyrobenou z odolného materiálu. Vďaka nej sa môžete vydať na spoznávanie prírody a divočiny. Zabalíte si stan, spacák, jedlo a môžete s radosťou prežiť niekoľko dní mimo civilizácie. Rámová brašňa má celkový objem 5 litrov a je určená pre pevné rámy. Cena sa pohybuje okolo 55 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.

Camelbak Podium Dirt Series


Asi nikto nemá rád plastovú príchuť nápoja v cyklistickej fľaši. Vďaka technológii Hydroguard sa Camelbak vyhol tomuto problému. Cítiť budete len príchuť tekutiny a nič iné. Samozrejmosťou je, že voda počas jazdy z nádoby nekvapká von. Jej vrchná časť je chránená, a tak je fľaša bez špiny a navyše zvyšuje komfort pri pití. Uzáver je samozatvárací, čo oceníte hlavne pri občerstvovaní počas jazdy v teréne. Cena sa pohybuje okolo 16 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.

Bunda Karpos LOT


V produktovej rade Karposu je Lot najľahšou outdoorovou bundou. Kapucňa so štítom je vhodná na nosenie pod prilbou a šnúrka na páse sa postará o to, aby ste si ju prispôsobili podľa svojich telesných proporcií. V prípade nepriaznivého počasia si ju jednoducho vyberiete z batohu a ste chránení pred nepriaznivým počasím. A navyše zaberá minimum priestoru. Je dostupná vo viacerých farebných kombináciách a cena sa pohybuje okolo 130 €. Viac sa dozviete na tomto odkaze.

Weldtite SOS sada


Na našich cestách v sedle bicykla sa nevyhneme technickým problémom. Ak nechceme zvyšok nášho výjazdu tlačiť bicykel, tak nám môže pomôcť núdzový balíček od spoločnosti Weldtite. Obsahuje mazivo na reťaz, obrúsky na čistenie a odmastenie brzdových kotúčov, samolepiace záplaty, montpáky na pneumatiky a obrúsky na čistenie reťaze. Na záver sa vám určite hodia aj obrúsky na umytie vašich rúk. Cena sa pohybuje okolo 9 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.

Wahoo GPS cyklopočítač


Pri potulkách divočinou sa niekedy chceme spoľahnúť na kvalitnú navigáciu, ktorá nás dovedie do cieľa. Bezdrôtový GPS cyklopočítač od značky Wahoo by ste našli aj v profi pelotóne na bicykloch jazdcov tímu BORA-hansgrohe. Podsvietený a farebný 2,7 palcový displej je len čerešničkou na tomto zariadení, ktoré v sebe ukrýva množstvo funkcií. V balení nájdete aj držiak na riadidlá, predstavec a USB kábel na nabíjanie. Cena sa pohybuje okolo 350 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.

Mavic termo dres


Pre jazdenie v chladnom počasí sa nevyhnutne pýta vlastniť termo dres. Mavic má vo svojej ponuke dres s dlhým rukávom a golierom, ktorý stačí vo vrchnej časti len zacvaknúť. „Regular Fit“ zabezpečuje anatomické tvarovanie, aby jazdcovi poskytol komfort v plnej miere. Vlna Merino vo vnútri reguluje teplotu a rýchlo schne. Jemné reflexné prvky zlepšujú vašu viditeľnosť počas sychravých dní na bicykli. Cena sa pohybuje okolo 190 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.

Sedlo Selle San Marco


Možno plánujete obdarovať svojho blízkeho originálnym darčekom a neviete si vybrať. Mohli by ste mu darovať komfort pri jazdení na bicykli. Sedlo Selle San Marco vďaka tlmeniu Biofoam minimalizuje nepríjemné pocity pri dlhších výjazdoch. Ližiny vyrobené z materiálu Manganese a povrchová úprava Silkfeel navyše prispievajú ku kvalite tohto sedla. Hmotnosť sa v tomto prípade zastavila na 200 gramoch. Cena sa pohybuje okolo 100 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.

Plášte Panaracer Gravelking


Gravel jazdenie sa teší v poslednej dobe veľkej popularite. Základom bicykla určeného na takýto typ jazdenia sú plášte. Panaracer Gravelking sú navrhnuté tak, aby vyhovovali práve podmienkam, ktoré gravel jazdci vyhľadávajú. Agresívne tvarovaný dezén sa stará o to, aby ste zdolali terén pred vami. Na záver vás možno poteší informácia, že tieto plášte je možné použiť aj ako Tubeless. Cena sa pohybuje okolo 35 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.

Basil kapsa na riadidlá


Ak sa vyberiete na výjazd, ktorý bude trvať viac dní, tak samozrejme budete potrebovať viac materiálneho zabezpečenia. Basil kapsa na riadidlá bicykla unesie náklad s celkovou hmotnosťou 5 kilogramov a jej objem sa zastavil na úrovni 7 litrov. Materiál je vodoodpudivý a doplnený reflexnými prvkami. Priehľadný nepremokavý kryt na vrchnej strane využijete v kombinácii s mapou alebo mobilom. Cena sa pohybuje okolo 50 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.

Trenažér Saris H3


Nová generácia tohto trenažéra ponúka opäť o niečo tichší chod a navyše aj presnejšie meranie vášho tréningového výkonu. 59 dB pri rýchlosti 32 km/h je slušný výsledok, ak plánujete trénovať doma. Odpor je ovládaný elektormagneticky a pripojenie spĺňa podmienky pre ANT+, FE-C a Bluetooth. K meraniu rýchlosti, kadencie či výkonu nepotrebujete žiadne externé senzory. Cena trenažéra sa pohybuje okolo 1 000 €. Viac informácií získate na tomto odkaze.

Trezado bezdušový tmel


Správny horský cyklista predsa pozná rozdiel medzi jazdením s bezdušami a dušami. Je to jednoducho niečo úplne iné. Zmeňte touto formou život aj vášmu cyklistovi a nakopnite ho ku konverzii pomocou tmelu. Rýchlo utesní malé dierky, zlepšuje trakciu pri zachovaní dobrého valivého odporu a hlavne šetrí nejaký ten gram. Toto 500 ml balenie vám postačí až na 7 použití. Cena sa pohybuje okolo 13 €. Viac informácií získate na tomto odkaze.

Cratoni C-Pro


Testovaná vo veternom tuneli a zameraná na vaše pohodlie, to je Cratoni C-Pro. Nájdete na nej 15 ventilačných otvorov pre komfort aj počas letných dní, navyše ponúka možnosť prichytiť kameru, aby ste si mohli zvečniť svoje výjazdy. Upínanie na brade je pomocou tenkých remienkov, aby sa zvýšil váš komfort. Celková hmotnosť prilby je na úrovni 210 gramov a je ponúkaná vo veľkosti S-M a M-L. Cena sa pohybuje okolo 230 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.

Pro Discover kapsička


Na malé drobnosti, ktoré vozíte so sebou pri svojich potulkách prírodou, potrebujete aj nejaké miesto. Podsedlová kapsička Discover je vhodná na malé multikľúče, náhradné duše alebo ďalšie veci z vašej „povinnej“ výbavy. Určite si tam schováte aj náhradný dres alebo niečo pod zub. Vďaka nej je možné si vzadu pod sedlom uchytiť aj svoju bundu, dres alebo prilbu. Celkový objem je na úrovni 15 litrov. Cena sa pohybuje okolo 65 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.

Pre kompletné informácie o produktoch, prosím, navštívte stránky jednotlivých výrobcov/dovozcov.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Oblečenie do vetra a chladu - nedaj chorobe šancu PR článok

Oblečenie do vetra a chladu - nedaj chorobe šancu

Zimné obdobie mnohí označia ako ideálne na to, aby človek po výjazde ochorel. No dobre zvolené oblečenie spraví obrovský rozdiel a prinášame opäť niekoľko tipov.
Zimné rukavice na bicykel - aby sme neprimrzli k riadidlám PR článok

Zimné rukavice na bicykel - aby sme neprimrzli k riadidlám

Jazda na bicykli môže byť príjemná aj v zime, základom je samozrejme tepelný komfort. Prinášame vám niekoľko tipov na ochranu rúk pred chladom.
Zimné cyklistické bundy - chránia, hrejú a čo ešte? PR článok

Zimné cyklistické bundy - chránia, hrejú a čo ešte?

Jazdenie v zime má svoje čaro. No dôležitým faktorom je ochrana pred chladom, zrážkami, ale aj vhodné odvetrávanie a viditeľnosť. Opäť prinášame niekoľko tipov.
keyboard_arrow_up