Reportáž: Sereďmaratón 2020 virtual race - preteky nepreteky

Tu je moja prvá skúsenosť s oficiálnou virtuálnou jazdou od prihlásenia na ňu, až po jej absolvovanie a následné nahrávanie dát z jazdy.

Klasický Sereďmaratón sa nemohol uskutočniť tak, ako aj mnohé iné akcie. Pokiaľ si chcete zaspomínať na minulé ročníky, pravidelne prinášame reporty z tejto akcie, tu je odkaz na posledný od nášho redaktora Kimla. Preto organizátori prišli so zaujímavou myšlienkou, ako zachovať aj tento rok tradíciu maratónu, aj keď v upravenej podobe. Rozhodli sa ho zorganizovať formou virtuálnej jazdy, pozvánku ste mohli prečítať aj v našom magazíne.

V tomto prípade to neznamená, že ho pôjdete doma na trenažéri, ale že si určenú trať prejdete sami a následne o tom doložíte dôkaz vo forme záznamu z vášho GPS cyklopočítača. Inak vo videu, kde som menoval dôvody, prečo kúpiť GPS, ma možnosť účasti na virtuálnych pretekoch nenapadla, tak dopĺňam aspoň tu.


Registrácia

Aj keď v týchto virtuálnych pretekoch nejde o dosiahnuté časy, bolo by zložité odkontrolovať ich regulárnosť, prihlasujete sa teda ako na klasické podujatie.


Súčasťou je aj štartovné vo výške 10 €, ktoré organizátorom pomôže pokryť už vynaložené náklady na prípravu zrušených pretekov. V prípade, že sa vyzbiera viac, organizátor sľubuje, že tieto peniaze použije v klasickom ročníku 2021, takže už sa teším.

Ak by to niekto zobral vypočítavo, aj účastník virtuálnej jazdy dostane štartovací balíček, ktorý je bohatý, jeho obsah spolu s pravidlami jazdy nájdete na stránke maratónu. Okrem toho, každý dostáva lístky do tomboly, do ktorej prispel aj MTBIKER v celkovej hodnote 270 eur. Za to, že nakupujete v MTBIKER shope, sa vám vieme odvďačiť aj týmto spôsobom - podporou obľúbených cykloakcií.

Jazda

Na výber sú 2 okruhy, ja som si vybral ten piešťanský. Vedie peknými cestami v úpätí Považského Inovca, kam rád a často chodím, nachádza sa tam aj odbočka na Jalšovské chaty, ktoré som spomínal v tipe na výlet. Doma som si pozrel, kde presne začína segment v aplikácii Strava a v podstate stačilo pokračovať za Hlohovcom smer Sokolovce.


Až do Piešťan je cesta skôr dole kopcom, je to okrem iného aj trať časovky a pretekov, ktoré sa organizujú pre nás starších mastersákov.


Inak z Trnavy som vyrazil s kamošom Paľom, čo nie je proti pravidlám. Neskôr sa zoznamujem aj s Andrejom z Hlohovca. Teší ma, že ma spoznáva a že je fanúšikom MTBIKER-u. Predstavíme sa a ďalej ideme traja.


V obci Banka sa inak odbočuje aj na Hrádok, ak by ste išli k nám do MTBIKER centra, my pokračujeme rovno na stúpanie Havran. V bežných pretekoch tu trpím ako pes, dnes si jazdu vychutnávam a fotím si pre tento report.


Predpoveď je neistá a sťahujú sa mraky, tak dúfam, že nezmokneme, posledné dni prší až až a ja na svojej novej F12 mám tuším viacej mokrých ako suchých kilometrov.


Vrch Havranu a nás čaká zjazd na novučičkom asfalte, paráda.


Z Radošiny pokračujeme cez tzv. húsenkovú dráhu, príjemné kopce, dosť strmé, ale nie dlhé, ideálne na tréning intervalov. Sme tu často aj v rámci našich "zmrzlinových" jázd, kedy však namiesto Havrana chodíme Svrbičák.


Nakoniec padlo len pár kvapiek a ďalej už to je jasnejšie, dnes sme mali šťastie.


Segment končí v mieste, kde sa okruh napája na cestu späť do Hlohovca, je to koniec pretekov, tak si strihnem cieľové gesto.


Nahrávanie

Po dojazdení na obdržaný link nahrávam odkaz jazdy z aplikácie Strava. Milá možnosť je pridať aj fotku z jazdy. V propozíciách sa spomína aj možnosť pre tých, ktorí svoje jazdy nikam nenahrávajú, musia doložiť aspoň fotku jazdy z počítača. Inak vedeli ste, že nahrať svoju jazdu môžete aj u nás do sekcie výjazdy, buď manuálne alebo si s nami synchronizujte Stravu?


Absolvovanie takejto jazdy môže byť príjemným spestrením, pomôžete organizátorom zvládnuť neľahký rok, dostanete pekný balíček a ešte aj možno niečo vyhráte. Jedna z cien je aj kompletný Bikefitting, tak sa s niekým vidím osobne. A čo ak ho vyhrám ja? Nastavím sám seba.
report_problem Našiel si v texte chybu?

DHL Sereďmaratón - virtual ride

calendar_today 30.06.2020
label Preteky jednotlivcov
place Sereď (Slovensko)

cepooo 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Reportáž: Svätojurský MTB maratón v podaní WLRMcc – v jednote je sila

Reportáž: Svätojurský MTB maratón v podaní WLRMcc – v jednote je sila

Typické aprílové počasie ukázalo všetky svoje tváre a potrápilo účastníkov na každej trati. S WLRMcc tímom sme sa 20. 4. postavili na štart prvého kola Škoda Bike Open Tour 2024 vo Svätom Jure.
Reportáž: Ako vyhrať 1. cyklomaratón v živote? DHL Sereďmaratón 2022

Reportáž: Ako vyhrať 1. cyklomaratón v živote? DHL Sereďmaratón 2022

Ako vyzeral zvyčajne výborne organizovaný maratón v Seredi, aká bola nová trať? Čo pomôže cyklistovi s dobrým umiestnením v pretekoch?
Reportáž: DHL Sereďmaratón 2023 - ešte vrtuľník a vysielačky

Reportáž: DHL Sereďmaratón 2023 - ešte vrtuľník a vysielačky

Ak by som nespravil jednu chybu, dokonalá nedeľa. Nová trať, silnejšia konkurencia, výborná organizácia a podpora ako pre profíka.
keyboard_arrow_up