Dalo by sa povedať, že BikeFest sa radí široko-ďaleko medzi najväčšie bikové akcie a jeho súčasťou je aj populárny maratón. Tak som si ho bol po rokoch opäť strihnúť...


Hneď na úvod prezradím, že hlavným lákadlom pre mňa bolo zopakovať si časť krásneho hrebeňa z Inovca, s ktorým mám trať pevne spojenú. Ani mi nenapadlo, že by sa mohla meniť, o čom mi hovorí tuším deň pred štartom v podstate domáci Stano alias sten-tntcrew. Spomínam ho aj z toho dôvodu, že práve on my robil po hrebeni „sprievodcu“ pred 2 rokmi a nájdete ho zmapovaný v našom tipe na výlet.

Takže ma čakalo prekvapenie, ale jedno bolo jasné už dopredu. Že bude poriadny výpek a že sa bude jednať o skutočne rýchly deň nad Kálnicou. Ja som pre chorobu vynechal aj nedávny maratón v Levoči, resp. sa zmenil na rodinný výlet a bolo mi jasné, že si takú intenzitu „vychutnám“. A rovnako, že sa ma bude kopec ľudí na trati pýtať, či mi niečo nie je.

No a prečo raketový deň? Tradične prišla výborná konkurencia aj s Tomášom Višňovským, ktorý cca 50 km s prevýšením 1 600 m absolvoval za 2 hodiny...

Výsledky nájdete na tomto odkaze a záznam v aplikácii Strava.
report_problem Našiel si v texte chybu?

BikeFest maratón 2022

calendar_today 05.06.2022
label XC preteky
place Kálnica (Slovensko)

Imroman 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné videá

BikeFest maratón Kálnica – nečakaný dôkaz, že tréning funguje

BikeFest maratón Kálnica – nečakaný dôkaz, že tréning funguje

Pôvodne som tu nechcel nič „splietať“ o wattoch alebo tréningu a len si užiť preteky. Lenže nakoniec sa mi dostal do rúk dôkaz namiesto sľubov, že dlhodobá príprava, o ktorej čítate, nebola len teória.
Video: MTBIKER na trailoch – Žilina OKO TRAILS

Video: MTBIKER na trailoch – Žilina OKO TRAILS

Trailcentrum priamo v 4. najväčšom meste na Slovensku? 10 tratí rôznych obtiažností v krásnom lese – presne tieto slová definujú OKO TRAILS v Žiline.
Video: Bikecheck maratónskej legendy - Karl Platt a jeho BULLS

Video: Bikecheck maratónskej legendy - Karl Platt a jeho BULLS

Ako vyzerá nastavenie bicykla a výber komponentov pre náročné etapové preteky? To vám skúsime priblížiť s niekoľkonásobným víťazom Cape Epic a BIKE Transalp.
keyboard_arrow_up