BikeUP - nový koncept bicyklovania pre deti

Koľko bicyklov by malo dieťa počas svojho detstva vystriedať? A koľko peňazí to rodiča bude stáť, pokiaľ siahne po kvalitných bicykloch? V prípade prenájmu bicykla možno aj oveľa menej, ako by ste čakali.

Keď dieťa z bicykla po roku vyrastie, jednoducho si cez web vyklikáte výmenu za väčší...
Projekt BikeUP vznikol vďaka partii otcov, ktorí svojim ratolestiam prácne zháňali kvalitné a bezpečné bicykle vždy, keď o kúsok podrástli. Následne zápasili so skladovaním ojazdených bicyklov a ich predajom. Keďže služby požičovne detských bicyklov široko-ďaleko nikto neponúkal, rozhodli sa cez startup založiť vlastnú značku, ktorá ponúka prenájom detských bicyklov pre deti od troch do deväť rokov.

Tou značkou je BikeUP, ktorý nedávno otvoril svoje brány v hlavnom meste. Ako takáto služba funguje a čo to stojí, sa dozviete v dnešnom článku.

BikeUP showroom, zakladatelia

Ako to celé funguje? - všetko vybavíte cez web z pohodlia domova

Za bicykel namiesto vstupnej investície a následného predaja pod cenu platíte mesačný paušál na štýl predplatného. Jeho výška závisí od veľkosti bicykla. Keď dieťa z bicykla po roku vyrastie, jednoducho si cez web vyklikáte výmenu za väčší, vymeníte kuriérovi kus za kus a pokračujete v predplatnom ďalej. Pokiaľ si bicykel nevymeníte viac ako 36 mesiacov, stáva sa automaticky vaším majetkom.


V opačnom prípade, keby ste sa rozhodli predplatné ukončiť skôr ako po 12 mesiacoch, zaplatíte len náklady súvisiace s réžiou a vrátením bicykla, čo je 20 €. Bicykel si v každom prípade môžete najprv 7 dní vyskúšať. Ak dieťaťu bicykel nesadne, tak ho jednoducho vrátite. V tomto prípade zaplatíte len za vrátenie, čo je 12 €.

Dievča na bicykli BikeUPLenka Šóošová so synom na bicykli

Trojkombinácia úspechu alebo prečo uprednostniť prenájom pred vlastníctvom?

Pred každým novým prenájmom je však bicykel dôkladne skontrolovaný, nastavený a zoservisovaný.
Bicykle BikeUP sú skonštruované s ohľadom na nízku hmotnosť, čo je zásadné pre ovládateľnosť bicykla dieťaťom a nefalšovanú radosť z jazdy. Rám je vyrobený z hliníka a napríklad model Foxie 16 váži cca 6 kilogramov, čo je asi o 3 kilogramy menej, ako vážia najpredávanejšie bicykle tejto veľkosti. Dôležitou vlastnosťou je aj pohodlný vzpriamený posed, ktorý sa dosiahol použitím vyšších riadidiel, ktoré sú nastaviteľné. Dieťa sa cíti pohodlne a má dobrý rozhľad. Tretím pilierom úspechu je použitie bezpečných a kvalitných komponentov.


Konštrukcia a bezpečnostné prvky bicyklov prekračujú požiadavky európskej normy ENSO8098. Na bicykloch nájdete plášte s hrubším vzorom a dobrým gripom, brzdové páky, ktoré sú veľkosťou vhodné pre detské ruky, ako aj úzke rukoväte s bezpečnou koncovkou. Technické antitalenty určite poteší, že bicykel príde k zákazníkovi v krabici takmer komplet zmontovaný a s nafúkanými gumami. Stačí nahodiť len riadidlá a pedále.

Keďže ide o koncept rotujúcich bicyklov, bicykel sa ku vám môže dostať už so známkami používania. Pred každým novým prenájmom je však bicykel dôkladne skontrolovaný, nastavený a zoservisovaný.

Dieťa na bicykli s otcom, v pozadí ľudia

Modely v ponuke - pätoro možností

V ponuke BikeUP nájdete päticu bicyklov s označením Foxie 12 až 20. Áno, uhádli ste! Názov je odvodený od oranžovej líštičkovej farby a číslo znamená priemer kolies v palcoch. Zatiaľ čo Foxie 12 je ešte odrážadlo, zvyšné bicykle s výnimkou Foxie 20 už majú plnohodnotný jednoprevodový pohon.

„Veľkáčsky“ Foxie 20 na kotúčových brzdách je určený pre deti od 6 do 9 rokov, ktoré už zvládajú aj obsluhu zadného prehadzovača a aj nejaký ten výlet s kopcami. Pokiaľ máte príliš akčné deti alebo sa bojíte napríklad krádeže, v ponuke je aj poistenie bicykla alebo prenájom príslušenstva, ako sú chrániče, prilba a rukavice. K výbave bicykla patria aj kreatívne nálepky, ktorými si môže svoj bicykel dieťa dotvoriť podľa vlastnej fantázie.

Ponuka bicyklov BikeUP

Kde BikeUP nájdete? - unikát v Európskej únii a svetové ambície

Podobná služba zatiaľ funguje len vo Veľkej Británii a po novom aj na Slovensku. Ak by ste si chceli pozrieť bicykle BikeUP na vlastné oči, môžete tak urobiť v showroome v Bratislave, ktorý funguje na Vajnorskej ulici od apríla tohto roku. Bicykle sa zatiaľ doručujú v rámci Česka a Slovenska, no BikeUP má však v pláne expandovať aj na rakúsky a dánsky trh.

Na prenájom je zatiaľ určených celkovo 2 900 kusov oranžových bicyklov. Pokiaľ sa tento koncept ujme, časom môžeme očakávať aj iné farby a 24-palcové bicykle.

Rozhovor o bicykloch BikeUP
Ak vám je sympatický koncept zdieľanej ekonomiky a ekologických riešení, BikeUP pre vás môže predstavovať službu, ktorá vám dokáže ušetriť čas, starosti a energiu, ktorú môžete využiť radšej na čas strávený s vašimi deťmi. Na záver ešte doplníme informáciu, že vďaka vám a vášmu predplatnému sa časom dostanú k ojazdeným bicyklom aj deti zo znevýhodnených rodín a z detských domovov, za čo patrí autorom tohto konceptu jednoznačne palec hore!

Ak vás myšlienka prenájmu bicyklov pre deti zaujala, kompletnú ponuku a podmienky nájdete na stránke bikeup.rent.
Zdroj fotografií: BikeUP
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Detské bicykle - a športovať bude celá rodina PR článok

Detské bicykle - a športovať bude celá rodina

Blížia sa prázdniny a s nimi aj dobrodružstvá na dvoch kolesách. Či to bude len po sídlisku, či výlet s rodinou, alebo prvé jazdy na odrážadle, u nás si vyberiete.
10 typov cyklistov podľa štýlu jazdy v pelotóne

10 typov cyklistov podľa štýlu jazdy v pelotóne

Spoločný tréning odhaľuje skryté charaktery, v pelotónoch býva kopec exotov. Nepatríme medzi nich aj my sami?
Sacharidy „idú bomby“ - väčšina cyklistov „tankuje“ málo

Sacharidy „idú bomby“ - väčšina cyklistov „tankuje“ málo

Počítaš si prijaté sacharidy? Vieš, koľko sa dnes odporúča a na čo si dať pozor?
keyboard_arrow_up