Pozvánka: ŠKODA MTB maratón Levočské vrchy - ide to aj ekologicky

Nabitý kalendár pretekov v letnej sezóne ponúka mnoho destinácií pre návštevu. Jednou z nich sú aj Levočské vrchy s historickým centrom mesta Levoča.

Okrem ďalších podujatí v rámci Slovenska a Česka nám bude 15. júla pokračovať aj séria ŠKODA BIKE OPEN TOUR svojím 5. kolom. Tentokrát navštívime východ Slovenska, konkrétne Levočské vrchy neďaleko mesta Levoča. Okrem poriadnej porcie výškových metrov sa môžete tešiť na krásne výhľady a pár noviniek od organizátora.

Cyklista v prírodeŠkoda Bike Open Tour

Propozície a prihlásenie

Preteky sa uskutočnia 15. júla v historickom centre mesta Levoča. Prihlásenie na preteky prebieha online a prvá vlna štartovného je v sume 27 € do 1. júla. Neskôr do 13. júla sa zvýši suma na 30 € a v deň konania pretekov bude štartovné vo výške 40 €. Family trať si zaplatí za štart 15 € a deti sumu 5 €. Prezentácia pretekov bude prebiehať v piatok 14. júla od 18:00 do 20:00. V deň pretekov bude možné prezentáciu vykonať od 7:00 v historickom centre Levoče.

Mapka ŠKODA MTB maratón Levočské vrchy

Trate

Celkovo si organizátor pripravil 5 tratí vrátane FAMILY a detských pretekov. FAMILY trať ponúkne dĺžku 7,4 kilometra s prevýšením 144 metrov a detská trať pre najmenších má rovných 100 metrov prevýšenia na dĺžke 4,5 kilometra. Maratónska trať zaradená aj do Slovenského pohára má dĺžku 72 kilometrov s porciou 2 400 výškových metrov. Potom je tu stredná so 48 kilometrami alebo krátka s dĺžkou 24 kilometrov. Prevýšenie na týchto tratiach je 1 650 a 700 metrov.

Pretekári na tratiŠKODA MTB maratón Levočské vrchy FAMILY

Zázemie

Okrem štandardne bohatej zábavy v zázemí podujatia pre deti je pripravené teplé jedlo v Levočskom Gastrodome. V cene štartovného je tiež zahrnutá ochutnávka výbornej kávy v kaviarňach v historickom centre alebo aj vstup na historické pamiatky. Samozrejmosťou sú sprchy, umývanie bicyklov a ich úschova a na konci všetkých čaká bohatá tombola.

Pretekár
Kategórie sú rozdelené samostatne pre Slovenský pohár XCM a pretekárov s licenciou. Ostatní sú zaradení do klasických kategórií a okrem horského bicykla si môžete zapretekať aj na „štrkolete” alebo e-biku.

We love cycling, oddychová zóna

Na záver

Ako pripomína aj úvodná veta, tieto preteky boli jedny z prvých, ktoré sa snažia minimalizovať znečistenie odpadom a čo najviac ekologicky pristupovať k ich organizácii. Okrem výborných pretekov, spoznania historického centra a dobrej kávy sa tak môžeme priučiť lepšiemu triedeniu odpadu aj u nás.

Viac informácií nájdete na stránke organizátora a v našom Magazíne si môžete prečítať aj reportáž od Gleva z minulého ročníka. A kto by chcel v Levočských vrchoch stráviť dlhší čas, peknou inšpiráciou môže byť aj séria článkov opäť od Gleva o tomto nádhernom kúsku Slovenska.
Zdroj fotografií: welovecycling.sk
report_problem Našiel si v texte chybu?

ŠKODA MTB maratón Levočské vrchy

calendar_today 15.07.2023
format_list_numbered 5. kolo - Škoda Bike Open Tour
label MTB maratón
place Levoča (Slovensko)

redakcia 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Pozvánka: BAYNACH MTB Marathon - preteky medzi strapcami hrozna

Pozvánka: BAYNACH MTB Marathon - preteky medzi strapcami hrozna

Maratón pomenovaný po vinárstve BAYNACH ponúka nezvyčajné prostredie viníc na zmeranie si síl, ktoré nám zostali po letnej časti sezóny.
Pozvánka: Mesiac október - koniec sezóny je ešte ďaleko

Pozvánka: Mesiac október - koniec sezóny je ešte ďaleko

Vrchol pretekov už máme viac-menej za sebou, ale sezóna rozhodne nekončí.
Reportáž: Škoda MTB maratón Levočské vrchy - teplo a výhľady na Tatry

Reportáž: Škoda MTB maratón Levočské vrchy - teplo a výhľady na Tatry

V Levočských vrchoch sa 16. júla uskutočnil predposledný MTB maratón zo série ŠKODA BIKE OPEN TOUR. Pre mňa to bola premiérová účasť na tomto podujatí…
keyboard_arrow_up