TOP 10 testov v sezóne 2016

Minulý rok sme publikovali desiatky testov a v novej sezóne ich máme v pláne spraviť ešte viac. Víťazom sa stala prilba Specialized s čítanosťou 10 584x, ale tesne za ňou sa umiestnil bike Canyon Spectral a veľmi populárny hardtail Ghost Lector. Ako dopadli ďalšie miesta spolu s podrobnosťami sa dozviete nižšie...

1. miesto: Prilba Specialized Ambush - bezpochyby najlepšia prilba, akú som kedy mal


Prečítané: 10 584x

Táto trail all mountainová prilba bola nazvaná Ambush, pre nástrahy pádu či úderu do hlavy, ktoré na bikera v teréne číhajú. Je vyrábaná v šiestich vydarených farbách a troch veľkostiach, takže každý by si mal nájsť to svoje zladenie a veľkosť. Autorom je Warzone a celý test nájdete TU. Tester o pár mesiacov mal aj vážnejší pád, pri ktorom prilbu rozbil, z čoho vznikol článok s názvom Prečo nosím prilbu...

2. miesto: Canyon Spectral AL 8.0 EX - s rozvahou do poriadneho terénu


Prečítané: 10 253x

S týmto bikom si užijete veľa bikerskej zábavy a rozhodne vás bude nakopávať k tomu, aby ste sa zlepšovali v jazdeckej technike. Spectral AL je stroj, s ktorým môžete vyraziť na maratón, jednoduchší singláč či lesné zvážnice, ale rozhodne si vyžiada výjazdy do technickejšieho terénu, kde bude môcť naplno ukázať svoje schopnosti. Ak rozmýšľate tým smerom, určite zoberte Spectral aj do Álp, kde sa mu to bude isto páčiť a vám tiež! Autorom je Slavo a celý test nájdete TU.

3. miesto: Ghost Lector 3 – vstupná brána medzi kvalitné XC biky


Prečítané: 9 863x

Karbón preniká stále nižšie a nižšie a dnes nie je problém si zaobstarať slušnú „mašinu“ za pomerne rozumný peniaz, ktorá by pred pár rokmi stála viac ako nové auto. Dôkazom je aj Lector 3 od nemeckého Ghostu, ktorý som mal možnosť otestovať a prevetrať na obľúbených stúpaniach a trailoch. Autorom je Imroman a celý test nájdete TU.

4. miesto: Nová sada Shimano SLX - výborne fungujúca a za rozumnú cenu


Prečítané: 9 009x

Medzi najočakávanejšie novinky pre nasledujúcu sezónu určite mimo iného patrí aj úplne nová sada Shimano SLX. Po dlhom očakávaní som sa konečne dočkal a dostal som možnosť túto sadu otestovať a vyskúšať asi najočakávanejšiu variantu 1x11. Mnohých bikerov táto novinka od Shimana určite poteší, pretože sa tento systém stáva ešte dostupnejším pre bikerov a dovolím si tvrdiť, že nájde uplatnenie takmer vo všetkých štýloch. Autorom je Papatulo a celý test nájdete TU.

5. miesto: Kellys Swag 30 – enduro bike s potenciálom


Prečítané: 8 584x

Swag už má svoje pevné miesto v ponuke slovenskej firmy KELLYS BICYCLES a určite aj svojich fanúšikov z radov majiteľov predchádzajúcich verzií. Čo ponúkne enduro bike pod 2 000 € a ako sa na ňom jazdí? Poďme sa na to spoločne pozrieť. Autorom je Adamoliva89 a celý test nájdete TU.

6. miesto: Castelli Alpha – pravá zimná bunda so zaujímavou konštrukciou


Prečítané: 8 272x

Jedná sa už vyslovene o zimnú bundu a teraz si možno hovoríte, kedy som ju vlastne stihol poriadne otestovať, keďže akurát nedávno skončilo leto. Nuž, mám ju totiž od začiatku minulej zimy a za ten čas so mnou podstúpila množstvo „mrazivých“ výjazdov. V podstate som hľadal o čosi teplejšiu alternatívu ku Gabbe. Autorom je Imroman a celý test nájdete TU.

7. miesto: Specialized Enduro Comp 650b - pevne stavaný a neskutočne tuhý


Prečítané: 7 816x

Model Enduro od Špecializovaných vôbec nie je žiadna novinka. 17 rokov vývoja a rôznych podôb od prvého modelu ho priviedlo do súčasnej podoby. Keď som okolo roku 2006 prišiel do kamenného bikeshopu objednať nového Stupjumpera FSR a zbadal visieť na stene zelené Enduro – krásny masívny tank, nemohol som od neho odlepiť zrak. Autorom je Warzone a celý test nájdete TU.

8. miesto: Cannondale Slate - cestný bicykel do šotoliny aj na zaplátané slovenské cesty


Prečítané: 7 629x

Zmutovala ryba, ryba s rakom neborákom, vznikol dáky divný vták, ani ryba ani rak... Presne slová tejto pesničky mi napadli pri prvom pohľade na nový počin z dielne Cannondale, ktorý sa mi dostal pod zadok na krátke testovanie. Autorom je Iceman a celý test nájdete TU.

9. miesto: Cannondale Scalpel Carbon 2 2016 - ľahká zbraň do kopcov, náročných zjazdov a samozrejme na preteky


Prečítané: 7 157x

Scalpeli ma neskutočne baví jazdiť v teréne a posúvať si tam svoje hranice. Skúšať ťažšie a ťažšie traily, prípadne byť ešte rýchlejší na tých, ktoré už mám najazdené. Ak sa dobre nastavia tlaky a vyladí tlmenie, stále sa jedná o neskutočne efektívnu a ľahkú zbraň do kopcov a na preteky – vlastne, za týmto účelom bol aj pôvodne vytvorený. Autorom je Slavo a celý test nájdete TU.

10. miesto: GHOST SL AMR X 5 - správna geometria robí s bikom zázraky


Prečítané: 7 035x

Ide o najnižší model rodu SL AMR X, čistokrvný AM-EŇák na 150 mm zdvihu. V krátkosti si popíšeme výbavu a šup na pojazd, ktorý veru stál za to. Autorom je Imroman a celý test nájdete TU.

PS

V novej sezóne plánujeme testovať ešte viac bikov, komponentov aj výbavy. Ak všetko pôjde podľa plánu, pustíme sa aj do skupinového testovania viacerých vecí toho istého typu ako napríklad oleje, chrániče kolien, cyklokozmetiky, návlekov, ...
info
Testy a predstavenia produktov sa realizujú s produktami a materiálmi zapožičanými od dovozcu danej značky alebo z MTBIKER shopu. Ich obsah a záver je subjektívnym názorom autora.
report_problem Našiel si v texte chybu?
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Test: Castelli Fly – vesta, ktorá sa hneď zaradila k mojim naj

Test: Castelli Fly – vesta, ktorá sa hneď zaradila k mojim naj

Máte radi ľahké a spratné veci? Vyrážate na švih skoro ráno, prípadne podvečer alebo zdolávate veľké prevýšenie v kopcoch? Tak zbystrite pozornosť...
Test: VAUDE Kuro Tech – pre intenzívnu jazdu

Test: VAUDE Kuro Tech – pre intenzívnu jazdu

Dobrý pomer vlastností zo sveta cestnej aj horskej cyklistiky, spojených s pohodlím a výkonom. To vôbec neznie zle. Ako sa jazdí v tretrách Kuro Tech a kde majú limity?
Test: Kärcher OC 6-18 Premium – už neumývajte bicykle v kúpeľni

Test: Kärcher OC 6-18 Premium – už neumývajte bicykle v kúpeľni

Veľkorysé riešenie, ktoré má dostatočnú zásobu vody a výdrž batérie aj pre tých, ktorým pri umývaní záleží na detailoch.
keyboard_arrow_up